perjantai 5. lokakuuta 2018

Huonoja uutisia

Jotenkin en tänään saa tämän kummempaa postausta aikaiseksi. Biopsian alustavat tulokset tulivat, ja diagnoosi näyttääkin olevan kordooman sijasta myelooma (luuydinsyöpä). Ei siis diagnoosi mennyt yhtään parempaan suuntaan, sillä myeloomaa ei nykytietämyksellä paranneta. Se siis selittääkin viimeaikaisen ja ajoittaisen, ihan ylimaallisen väsymyksen, kasvaneet luustokivut ja esimerkiksi viime kevään sitkeän flunssan.

Vielä tietenkin voi toivoa, että joku on tumpeloinut ja diagnoosi muuttuu... Puhuttiinhan siitä kordoomastakin jo ihan varmana tapauksena. Onneksi joku keksi otattaa tuon biopsian, vaikken itse sille idealle lämminnytkään.

Täytyy muuten vielä kertoa, että kun sain sairaslomatodistuksen (ei näitten kipujen ja kipulääkkeitten kanssa pysty mihinkään skarppiutta vaativaan hommaan), oli siinä taustatietoina lueteltu minun sairastavan hypotyreoosia, verenpainetautia, diabetesta, sormien artroosia, mielialahäiriötä, paniikkihäiriötä, sydämen läppävikaa ja ulnarishermon vauriota (mitä hem.....ä?!). Tavasin sitä moneen otteeseen läpi ja katsoin vielä tarkkaan, että siinä oli minun nimeni, osoitteeni ja ammattina yrityskonsultti (pitäisi olla lääkekehityskonsultti, mutta kai se on aivan sama...).

Laitoin luukasvainhoitajalle viestiä:

 "Kyselisin, että mistä ne muut diagnoosit tulevat, ja kuka ne on tehnyt, en ole kuullutkaan sormiartroosista (ranneartroosi operoitu molemmista käsistä, sormet käsittääkseni ihan OK), sydämen läppäviasta, diabeteksesta, mielialaongelmista, paniikkihäiriöstä ja ulnarishermon vauriosta? Aivan uusia asioita minulle ja kaiketi jonkun on pitänyt diagnoosikin tehdä?"

Hypotyreoosiin, eli laiskaan kilpirauhaseen minulla on toki ollut lääkitys jo iät ja ajat, eli se oli kyllä ihan oikein. Ne muut vaivat eivät. 

No, hoitaja oli ihan kauhuissaan moisesta virheestä, ja korjattu lomake tuli paluupostissa. Eihän tuollaista aiheetonta sairauslitaniaa voi eteenpäin laittaa!

Nyt vaan sitten odotellaan aikaa hematologian polille ja sternaalipunktioon, jota kammoan ihan yhtä lailla kuin tuota selkärangan ronkkimistakin.

Nyt lähden ystävättären luo illalliselle. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. No joo, aika paha:/ Ikävä kyllä, itse en luota terveydenhoidon kommentteihin ollenkaan,itselleni on kirjoitettu niin outoja juttuja ja en ole niitä yrittänyt selvittää,koska on tuntunut,että se ei ole mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi tietty toivoa. En tosin tiedä, miten sytologia voisi mennä pieleen, ellei näyte vahingossa esim. vaihdu. Harmittaa.

   Poista
 2. Olipas ikäviä uutisia! Tsemppiä ja voimia <3, myelooma on viheliäs, mutta jos oon ymmärtänyt oikein, sekin voi pysyä kuitenkin pitkään hallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki, ja olisin iloinen, jos pysyisi. Kiitos tsemppauksesta.

   Poista
 3. Huhheijaa! Tsemppiä ja voimia ihan valtavasti sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lisäten edellisiiin kommentteihin, en ole yksinomaan itsestäni huolissani.

   Poista
 4. Toivotan kovasti voimia sinulle ja valoa syksyysi!

  VastaaPoista
 5. Voimia<3 Eipä tuollaisten uutisten edessä oikein tiedä mitä muuta toteasisi... onpa vavahduttavaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!