sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Origins Zero Oil Purifying Toner

Olen laiska käyttämään kasvovesiä, enkä oikein jaksa uskoa, että niillä mitään lisäarvoa olisi kasvojen puhdistuksella. Joidenkin mielestä kasvovesi pohjustaa ihoa muiden hoitotuotteiden käytölle, mutta en oikein usko sitäkään, tai sitä, että kasvovesi palauttaisi ihon ideaalisen pH:n. Ehkä näin käy emäksisten (saippuapitoisten) puhdistusaineiden jälkeen, mutta iho kyllä palauttaa ihan itse oman balanssinsa.


Olen kuitenkin viime aikoina yrittänyt ryhdistäytyä kasvoveden käyttämisessä, ja yksi hankinnoista onkin ollut Originsin Zero Oil - kasvovesi, jonka lupaus on vähentää kasvojen öljyisyyttä kuivattamatta ihoa. Ihon ylenmääräinen kiiltely onkin ainakin minulle ongelma, mutta todellakaan tässä iässä ei saisi ihon antaa kuivua, joten tuote kuulostaa juuri ideaaliselta minun käyttööni.

Valmisteessa on hiukan alkoholiakin, joskaan se ei tunnu kuivattavalta. Alkoholi on tosin INCI-listan alkupäässä. Muina aineina voi mainita glyseriinin, salisyylihapon ja kasviuutteet. Tuotteen pH:sta ei löydy mitään tietoa, joten en osaa sanoa salisyylihapon vaikutuksista mitään. Salisyylihapon pitoisuus ei myöskään liene suuri, tai ainakaan vaikuttavan suuri.

Tällä hetkellä tuntuu parin viikon käytön jälkeen siltä, että tämä kasvovesi on ollut rahan tuhlausta. Tosin ei se paljoa maksanutkaan.

Niin, ja vielä pitää mainita yrttinen ja minttuinen tuoksu, josta ehkä ei moni pidä.

Onko sinulla toisenlaisia kokemuksia?

5 kommenttia:

 1. mä olen käyttänyt jo nyt pidemmän aikaan Madaran kasvovettä ja olen tykännyt siitä. Puhdistuksen jälkeen esiintyy tuotteesta riippuen enemmän tai vähemmän kiristelyä iholla ja kasvovesi tuntuu ainakin tasoittavan ihon kosteustasapainoa ja ehkäisevän ihon kuivumista. Olenpa saattanut pesun jälkeen sivellä kevyesti kasvovettä ja vasta myöhemmin laittaa rasvat naamaan eikä tässä välissä siis iho ole tuntunut yhtään kuivalta eikä myöskään rasvaiselta. Voihan monissa näissä kosmetiikka jutuissa olla mukana vähän lume vaikutusta mutta itse olen ainakin tykännyt kasvovesiä käyttää.

  VastaaPoista
 2. Itse olen kyllä tykännyt käyttää kasvovesiä, nyt on käytössä Madaran kasvovesi. Huomaan että kasvopesun jälkeen iho voi joskus kiristellä enemmän tai vähemmän mutta kevyellä sipaisulla kasvovettä, ei iho tunnu kireältä vaikka rasvan levittäisi iholle vasta myöhemmin. Tietysti vaikutus voi olla myös lume vaikutusta niin kuin monesti kosmetiikassa saattaa olla mutta itse ainakin tykkään kasvovestistä ja käytän niitä ihan päivittäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan niissä kasvovesissä tosiaan olla vaikka glyseriiniä, joka kosteuttaa ihoa, eli ei mikään ihme, jos ihoa ei kiristele.

   Poista
  2. No oho, koneeni sekoili ja luulin ettei ensimmäinen kommentti lähtenyt. Nyt tuli sitten ihan kaksin kerroin :D

   Poista
  3. Ei haittaa - parempi monta kommenttia kuin ei kommenttia ollenkaan!

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!