lauantai 4. toukokuuta 2019

Lauantaita Dublinista

Tulin tosiaan alkukuusta tänne Dubliniin työasioissa. Enkä tiedä, kauanko viivyn. Nyt näyttää siltä, etten ehkä niin kauaa kuin roikuin Sveitsissä, sillä täällä asuntojen saatavuus on erittäin huono.
Oletteko koskaan nähneet keltaista pionia? Tällä tontilla on yksi.

Asustelen Cabinteelyn (Dublinista etelään) lähellä AirBnb:ssä. Buukkasin tämän vain muutamaksi päiväksi, ja paikan emännän kanssa sovittiin, että voin asua toukokuun loppuun ja maksan viikoittain. Tämä sopimus siis AirBnb:n ulkopuolella, sillä en itsekään tiedä, miten kauan täällä olen. Tästä pääsee kätevästi numero 7 bussilla kaupunkiin ja työpaikalle (Novartis).

Nyt hän sitten tänään kyseli, että olenko löytänyt huomisesta alkaen toisen asuinpaikan. Olin todella ällistynyt ja kommentoin, että emmekö me sopineet, että olisin tällä pidempään ja maksaisin viikoittain? Ilmeisimmin tuli sitten jokin informaatiokatko ja hän oli sitten "sopinut lähtevänsä pohjoiseen tyttärensä luo".

Tulipa pieni paniikki! Jos tästä työmatka ottaa noin tunnin, niin seuraava majapaikka löytyikin sitten itse asiassa firmaa lähempää, mutta valitettavasti kävely töihin kestäisi yli tunnin per sivu, eikä sopivaa poikittaislinjaa löydy millään pelillä eikä vehkeellä. Eikä minulla ole autoa täällä. Eli usealla bussilla joutuu kulkemaan ensin ihan ydinkeskustaan ja sitten rannanmyötäisesti työpaikalle. Kestää liki pari tuntia sivu, vaikka se AirBnb onkin enemmän keskustassa kuin tämä!

Koko homma tuntuu jopa työläämmältä kuin Sveitsin touhu :(  Siellä sentään kalustettu asunto löytyi helposti.

Ongelmana on Irlannin talouskasvu, jonka takana on suurimmaksi osaksi se, että valtio antaa verohelpotuksia firmoille. Siksi isot firmat, kuten Novartis, ovat keskittäneet tänne toimintojaan. Asuntojen rakentaminen ja muun infrastruktuurin (esim. julkiset kulkuneuvot) kehittyminen vaan laahaa pahasti jäljessä, eikä asia korjaannu ainakaan vielä pariin vuoteen, vaikka paljon rakennetaankin.

Siksi vuokra-asuntoja on rajoitetusti markkinoilla, ja jopa yhdestä soluasunnon pienestä huoneesta 1000 euroa kuussa ei ole mikään ihmettelynarvoinen hinta. Tämä soluasunto voi sitten sijaita jopa kilometrien ja parin tunnin matkan päässä ydinkeskustasta. Suorastaan sikamaista...

Digikehitykseltään tämä maa on onneksi Sveitsiä edellä. Pankkitilin avaaminenkin sujui hienosti videon välityksellä, mikä oli uusi kokemus minulle.

Tällaista tänne tällä kertaa, tosin vaikuttaa siltä, että lyhyeksi voi jäädä tämä konsulttikeikka 😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!