lauantai 11. toukokuuta 2019

Maidir le Baile Átha Cliath

Eli terveisiä Dublinista iirinkielellä. Olin vahingossa tyhmyyksissäni kysyä vuokraemännältäni, että puhuuko hän (englannin lisäksi) gaelin kieltä, mutta sitten iski mieleeni aivan oikein epäilys, että nämä kaksi kieltä ovatkin kaksi eri asiaa (joku voi vielä tästäkin valistaa...). Asiaa vielä sekoittaa sekin, että ympäri kaupunkia on tällä hetkellä Europarlamenttivaalien mainoksia, ja yksi esillä olevista puolueista on Fine Gael, jonka nimi viittaa siis edellämainittuun kieleen.

Liffey-joki, ja horisontissa Ha'penny Bridge, eli "puolen pennin silta", jonka oikealla puolella sijaitsee livemusiikkipubeistaan tunnettu Temple Bar.

En tiedä, miten järkevää oli tänne lähteä, eikä tämä ole yhtä rahakas keikka kuin tuo Sveitsiin tehty, mutta kiinnostaa kuitenkin nähdä, miten maailman suuret lääkejätit toimivat. Tälle firmalle en olekaan konsultoinut aiemmin, joskin yhteistyötä olen tehnyt tämänkin firman kanssa aiemmin lääkemolekyylien lisensoitiasioissa. Kaikki on aina opiksi, ja tämä firma on isojen muutosten kourissa, joten ainakin se asia sisältää aina mahdollisuuksia.

Varaudun nyt kuitenkin kohtalaiseen visiittiin täällä. Nyt olen asunut AirBnB:ssä vanhassa viktoriaanisessa rakennuksessa ja maksan toistasataa euroa per yö + työmatka on toista tuntia per sivu, eli ei hyvä. Isäntäväki on todella ihana vanhempi pariskunta ja Mary olikin ajeluttamassa minua ympäriinsä tänään kun etsin uutta asumusta.

Asuntotilanne täällä on todella vaikea ja hinnat pilvissä. Työpaikkoja on paljon, sillä Irlanti antaa firmoille verohelpotuksia, mutta asuntojen tuotanto laahaa perässä ja paljon, ja se nostaa hintoja. Asumisen taso on yleensäkin todella matala, ainakin suomalaisen mittapuun mukaan. Tältä näyttää minun AirBnB:ni vieraiden olohuone. Oma makuuhuoneeni ei nyt ihan ole näin fancy 😂
Toista tuntia työmatkaa julkisilla per sivu ei kyllä naurata yhtään, Siinä sitä aikaa palaa, eikä edes ehdi nauttia työpaikan tarjoamista eduista, kuten kuntosalista.

Vuokrat ovat  todella katossa ja kahdella tonnilla saatat saada alle 30 neliön yksiön 10 kilometrin päässä keskustasta, jos sitäkään. Todennäköisesti se yksiö näyttää 70-luvun versiolta ja on homeessa yltympäriinsä. Kosteaahan tässä maassa on. Niin, ja siihen pariin tonniin ei sisälly esim. lämmityskuluja. Kävimme tänään eräässä n. 25 neliön yksiössä, jossa lämmityskulut olivat arviolta 1500 euroa per vuosi. Siihen kun laskee sitten päälle muut kulut, kuten wifin ja TV-luvan + vesi- ja roskamaksut, niin hinta kohoaa jo siitäkin reippaasti.

Mieluummin majailisin kyllä hieman privaatimmin kuin AirBnB:ssä (joskin tästäkään ei voi valittaa, mukava isäntäväki) toisten nurkissa! Hyvä, että Mary halusi tulla tänään mukaani, sillä hän teki hyviä huomioita mahdollisista vuokranantajista, ja neuvoi, miten minun pitäisi mainostaa itseäni. "Hän on erityisasiantuntija isolla globaalilla lääkefirmalla", hän muisti aina mainita käynneillä. Tekee kuulemma täällä todella vaikutuksen ihmisiin, eikä sen kertomista sovi mitenkään unohtaa.

Suomalaisittain on hiukan hankalaa tällainen itsensä voimakkaasti esiintuominen, eikö vaan? Ei ainakaan minulla tullut mieleenkään sitä mainostaa noin voimakkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!