tiistai 24. toukokuuta 2022

Kosmetiikkashoppailusta ulkomailla (vinkkejä)

Laitanpa vähän näin kesälomakauden aluksi matkustaville vinkkejä kosmetiikkashoppailuun... Kuvakaappaukset ovat ko. firmojen omilta sivuilta.

Arvelen, että jokainen kosmetiikkanörtti tuntee Sephoran, ja syvää iloa päästessään ketjun myymälöihin shoppailemaan. Suomea lähin Sephoran myymälä sijaitsee Tukholmassa, ja pettymyksekseni se oli aika pieni verrattuna maailmalla oleviin suurempiin Sephoroihin. Ruotsin Sephora.se muuten toimittaa postitse Suomeenkin, mutta mikä ainakin minua ärsyttää sieltä tilatessa on se, että kaikkia tuotteita heillä ei ole lupa toimittaa Suomeen, luultavasti siksi, että on jo joku taho, joka ko. sarjaa eksklusiivisesti maassa markkinoi.

Omasta mielestäni Sephoraa miltei parempikin shoppailupaikka on lähinnä saksankielisissä maissa (+ esim. Tsekeissä) Douglas. Mun mies tietää tasan tarkalleen, että jos reissuillamme sellaisen ohi menemme, siellä on pakko poiketa ja se vie aikaa. 

Sveitsissä asuessa minulla oli tietenkin Douglasin kantiskortti, ja aina, kun mies oli siellä mun luona käymässä, vein hänetkin Douglasin myymälään ostoksille. 

Baselin myymälä on pääostoskadulla, ja varsin usein siellä on kanta-asiakkaille -20% kaikista tuotteista, joten siellä tuli käytyä usein. Siellä oli sellainenkin erikoisuus, kuin hyvää englantia puhuva miesmyyjä, jonka huomaan saatoin siippani uskoa. Yleensä miekkonen sai ostaa minun laskuuni mitä ikinä mieli, ja kun nämä kaksi häipyivät miesten osastolle yläkertaan, sain suorittaa omat ostokseni rauhassa alakerrassa.

Yleensä menin sitten omat ostokseni koriin kasattuani hakemaan seuralaistani yläkerrasta, ja miehet olivat siellä arpomassa mitä lajia kasvoseerumia kannattaisi ostaa. Ota ne kaikki, sanoin, ei haittaa, kun on -20% alennus (ja silloin n. 15k eur kuukausipalkalla saatoin tämän ja paljon muuta tarjotakin; Sveitsissä oli kyllä erinomaiset palkat ja pieni verotus, tosin elinkustannuksetkin ovat toista luokkaa kuin Suomessa, mutta silti käteen jäi hyvin). 

Ostokset lastattiin koriin ja kävin maksamassa ne kassalla. Ja bonukset kilisivät kortille käytettäväksi myöhemmin! 

Se kyllä täytyy sanoa tämän miehen kunniaksi, että hän ei hangoittele kosmetiikan käyttöä vastaan, vaan on jopa siitä kiinnostunut, ja kokeilee mielellään kaikkia kotkotuksia, mitä suinkin keksin. Ennen minun tapaamistani hän tuskin on mitään partavettä ja deodoranttia kummempaa edes tiennyt olevan olemassa!

Douglasilla on myös muuten oma tuotesarja, jossa on laaja kattaus aina värikosmetiikasta ihonhoitotuotteisiin. Myös Douglasin joulukalenterit ovat aika edulliseen hintaansa nähden aivan loistavia, ja niitä voi kuikuilla ostaa esimerkiksi Saksan eBaysta (eBay.de). Toimituskulut ovat yleensä todella kohtuulliset.


Ranskassa muuten Douglas toimii Nocibé-brändin alla. Tämän ketjun siis omistaa Douglas, mutta kantiskortit eivät käy näissä ristiin.

Saksankielisissä maissa ja esim. Puolassa on myös Rossmann, joka on enemmänkin edullisempien merkkien myymälä, ei niinkään selektiivisen kosmetiikan kauppa. Sielläkin kannattaa ehdottomasti piipahtaa.

Kolmas muistamisen arvoinen käyntikohde on Dm (drogerie markt). Näitä on saksankielisissä maissa ja entisissä itäblokin maissa. Ketju on hiukan samantapainen kuin Rossmann ja myy mm. päivittäishygieniatuotteita ja edullista kosmetiikkaa kuten Essenceä.


Ranskassa ja lähiympäristössä on myös Marionnaud-ketjulla myymälöitään. Ketju keskittyy paljolti selektiiviseen kosmetiikkaan, ja aika usein myymälät ovat suhteellisen pieniä kooltaan. Minulla oli Sveitsissä myös Marionnaudin kantiskortti, mutta aika harvoin siellä tuli ostoksilla käytyä.

Sveitsistä puheenollen, siellä on sellainen ketju kuin Otto's. Ainakin Baselin myymälä sijaitsi hiukan syrjässä (tosin keskustassa), eli en sitä ihan heti sinne muutettuani löytänyt, mutta kun olin sen löytänyt, siitä tuli ihan vakiokäyntikohde. Eräs ei-niin-kosmetiikkaorientoitunut ystävänikin miltei sekosi kyseisen kaupan valikoimasta, kun hänet sinne vein. Täältä tekee todellakin löytöjä, varsinkin selektiivisestä kosmetiikasta, mutta valikoima vaihtelee ja voi olla ihan melkein mitä tahansa.

Toinen Sveitsi-spesifinen edullisen selektiivisen kosmetiikan ostopaikka on Import Parfumerie. Meillä oli firman lähellä Baselissa yksi liike, ja torstai-iltapäivisin "päivystin" firman eräässä toisessa rakennuksessa, jonne yleensä kävelin SBB:n aseman läpi. Sen pienessä ostoskeskuksessa oli myös yksi liike, jossa aina pistäydyin ja poistuin harvemmin ostamatta mitään. Tällä ketjulla on hyviä alennuksia milloin mistäkin, tuoksuista, värikosmetiikasta tai ihonhoitotuotteista.

Brittein saarilla (UK, Irlanti) parhaita ostospaikkoja ovat Boots ja Superdrug. Boots ei valitettavasti ole enää vuosiin toimittanut Suomeen, mutta Superdrug sensijaan tietääkseni toimittaa (edit: ks. yst. Mimosan kommentti alla). Bootsin kantiskortille kertyy kyllä äkkiä bonuksia, niin Lontoossa kuin Dublinissa huomasin, että tämän tästä siellä on jopa satasia, kun keskittää kaikki mahdolliset ostot vessapapereista lähtien sinne.

Brittein saarilla kannattaa myös tsekata Aldi ja sen kosmetiikkahyllyt. Vaikka Aldi onkin periaatteessa ruokakauppa, on heidän oma kosmetiikkamerkkinsä ahkera tuottamaan tunnettujen merkkien hyviksi havaittuja "dupeja", joista olen täälläkin kirjoitellut monasti. 

Ehkä tässä yhteydessä pitää myös mainita Kiko Milano, joka tosin myy vain omaa merkkiään. Myymälöitä tällä italialaislähtöisellä ketjulla on vähän siellä sun täällä ja firma myös toimittaa Suomeen. Yli 49 euron tilaukset tulevat postikulutta.

Keskityin tarkoituksella postauksessa lähinnä Euroopassa toimiviin kauppaketjuihin, sillä aiheen laajentaminen esim. Aasiaan ja Amerikkoihin olisi teettänyt aika pitkän postauksen 😎. Todetaan nyt kuitenkin, että Sephora kuitenkin on Euroopan ulkopuolellakin varsin merkittävä toimija.

Tulivatkohan tässä tärkeimmät? Kerrothan, jos jotakin jäi puuttumaan!

3 kommenttia:

 1. Superdrug ei valitettavasti toimita kuin Irlantiin ja UK:n alueelle. Heidän ulkomaille postittaminen loppui aikalailla siinä kieppeillä, kun korona alkoi maailmalla jylläämään. Harmi, sillä sieltä oli kiva tilata (tosin itsekin tilasin ennen kuin Brexit tuli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos kun korjasit! Tuota en tiennytkään, kun en ole pariin vuoteen sieltä tilannut. Dublinissa tuli aina käytyä keskustan liikkeessä ostoksilla.

   Briteissä toimii esim. forward2me.com, jonka kautta saa tilauksia tehtyä (edelleenlähetyspalvelu), ja edullisin paketin lähetys on n. 11 GBP Suomeen, mutta silloin paketin arvon on oltava alle 20 puntaa. Jos he hoitavat shoppailun puolestasi, he veloittavat 15 puntaa siitä. Joskus olen käyttänyt noita "hätätilassa".

   Poista
 2. Se on harmillista, ettei Douglas toimita Suomeen, koska mielestäni noista heidän liikkeistään löytää aina kaikenlaista ostettavaa! Vai pitäisikö sanoa, että onneksi ei toimita Suomeen, niin rahat säästyvät :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!