perjantai 20. toukokuuta 2022

2 x kosmetiikkaa talvenkalpealle iholle

Viime kesänä meni ulkoilu ja auringonotto minun osaltani ihan pipariksi heinäkuun alusta alkaen myelooman relapsin takia. Touko-kesäkuussakaan ei tunnut paljoa ulkoiltua. 

Sisätiloissa kököttäminen tietty on suojannut ihoa haitallisilta UV-säteiltä, mutta se on myös aikaansaanut sen, että nyt minua katsovat peilistä varsin kalkkilaivan kapteenin valkoiset kasvot. Mitä nyt sitten poskipäissä on vielä hieman vanhaa couperosaa aiemman kortisonilääkityksen pahentamana.

Muistin sitten yht'äkkiä, että onhan minulla jossain jemmoissa itseruskettavaa kasvovettä pullollinen.


Atopik on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka o kehitetty nimenomaan herkälle iholle. Sarjan tuotteiden teho perustuu pitkälti kotimaiseen luomukauraan ja mustikkaan muita tehoaineita ovat ihossa luontaisesti esiintyvä hyaluronihappo, aminohapot ja prebiootit ja kosteuttavina ainesosina tuotteissa on käytetty keramideja, lipidejä ja vitamiineja, muun muassa.

Kauraa ja mustikkaa on tässäkin itseruskettavassa, mistä muuten puuttuu tyypillinen itseruskettavien tympeä tuoksu. Kasvovedessä on myös paljon mm. glyseriiniä, babassuöljyä ja kosteutta sitovaa ksylitolia.

Ensimmäisellä kokeilukerralla alkuvuodesta iho jäi pahasti kiristelemään käytön jälkeen, joten pilasin itseruskettavan vaikutuksen laittamalla sen päälle kiireesti voidetta. Tämä oli virhe, sillä käytön jälkeen olisi hyvä välttää käsitellyn ihoalueen kastelemista millään (ja voiteessa siis oli vettä) 3-5 tuntiin. Tällainen odottelu ei siis ihan normaaleina toimistopäivinä käy juurikaan päinsä, tai ainakin harvalla on siihen mahdollisuus, jos haluaa ihonsa vielä meikatakin.


Luin jostakin, että joku muukin oli kärsinyt ihon kiristelystä tuotteen käytön jälkeen, mutta että se oli mennyt ohi aika nopeasti ja iho oli tuntunut kosteutetulta sitten kuitenkin. Päätin nyt kokeilla tätä kasvovettä toistamiseen ja kärsiä myös sen ihon kiristelyn.

Se tosiaan meni pian ohi ja iholle kehittyi kaunis, tasainen ja terve rusotus ja iho tuntui kiristävän tunteen loppumisen jälkeen jopa pehmeältä ja hoidetulta. Oikein nätti sävykin siitä tuli. Koska tällainen rusketus ei ole pysyvä, tuotteen ohjeissa kehoitetaan ylläpitämään sitä uudistamalla käyttö joka kolmas päivä.

Tämä kasvovesi on valmistettu FI-Natura -sertifikaatilla ja se on eläinkokeeton (Leaping Bunny -auditoitu), gluteeniton ja vegaaninen sekä valmistettu Suomessa.

Koska tässä itseruskettavassa ei ole tietenkään aurinkosuojaa, piti sellainenkin hankkia erikseen. Olen aiemmin pitänyt kovasti La Roche-Posayn Anthelios-tuotelinjan sävytetystä aurinkovoiteesta, mutta nyt ajattelin kokeilla paljon kehuttua Anthelios UVmune 400 Invisible Fluid -emulsiovoidetta, josta olen kuullut niin paljon hyvää. Tuotteessa on spf50+.


Tätä voidetta on paljon kehuttu, eikä suotta. Se on erittäin juoksevaa ja luo ohuen kalvon ihon pinnalle. Tämä tuote on myös suunniteltu erittäin herkälle iholle, se sopii myös silmänympäryksille ja on erittäin vedenkestävä, ei lähde pois hikoillessa ja on hajusteeton, hypoallergeeninen, levittyy hyvin iholle eikä tuki huokosia.

Joku mainitsi jossain tämän sopivan myös meikin alle primeriksi ja jopa blurraavan ihon virheitä. Tämä johtunee voiteen sisältämästä silicasta. Meikkivoide kyllä tosiaan yllätyksekseni tarttuu siihen todella hyvin, ja pysyy hyvän näköisenä. Bonuksena tulee laajakirjoinen ja korkea aurinkosuoja.

Voide on kovin ohutta ja juoksevaa. Se ei jätä valkoista kalvoa ihon pinnalle, vaan on täysin väritön iholla, ja suodattaa tehokkaasti UVA ja UVB -säteitä kattaen ultrapitkätkin UVA-säteet (380-400 nm). Nimenomaan nämä pitkät aallot menevät ihossa syvemmälle vaurioittaen sitä.


Voide sisältää mm. antioksidantteja ja ihoa kosteuttavaa glyseriiniä auringonsuoja-aineiden lisäksi. Se ei jätä ihoa rasvaiseksi, mikä on hyvä asia meikin alla.

Voide on parfymoimaton, mikä tietty ilahduttaa tuoksuallergikkoja.

Nyt on muuten monessa paikassa aurinkotuotteet alennuksella, minäkin ostin tämän Yliopiston apteekin -20% alesta noin 17 eurolla. Ei ole maksettu mainos 😆.

Oikein mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!