tiistai 17. toukokuuta 2022

2 x kesäkurpitsaa (reseptejä)

Kesällä ovat kasvikset halpoja ja terveellistähän niitä olisi itsekunkin syödä niin paljon kuin mahdollista. Tässä kaksi helppoa kesäkurpitsareseptiä, joiden teossa ainesten määrät eivät ole niin nokonnuukia, vaan nämä ohjeet onnistuvat todella näppituntumalla ja ovat helppoja. 

Molemmat reseptit ovat olleet blogissa aiemminkin, mutta nyt olen hiukan oikonut kulmia näissä versioissa tehden ne vieläkin helpommiksi!


Helppo kesäkurpitsarullavuoka


Tarvitaan:
- kesäkurpitsaa
- pestoa
- juustoa
- valmista pizza- tai pastakastiketta
- öljyä vuoan voiteluun

Juuston valinnasta voin sanoa, että viimeksi käytin Arlan port salut -juustoa (taisi olla Arkijuusto tms. nimeltään) ja siinä oli hiukan kumimainen rakenne, mikä ei ollut hyvä. Käyttäisin esimerkiksi Valion Turunmaata tähän mieluummin. Tai jos haluaa hiukan voimakkaamman maun, niin saman firman Kreivi sopisi hyvin, tai vaikka ehkä Gruyère. 

Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pitkittäin juustohöylällä ja laita joka siivulle runsas kerros pestoa. Punainenkin pesto käy tähän hyvin.

Laita pestokerroksen päälle juustosiivuja. Saa laittaa hiukan enemmänkin/paksummalti kuin mitä kuvassa on.

Rullaa kesäkurpitsat ja laita oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Minun kurpitsani olivat kovin kapoisia, joten laitoin kaksi viipaletta aina yhteen rullaan limittäin.

Kaada päälle pizza- tai pastakastike (ja halutessasi ripottele päälle juustoraastetta) ja paista rullia 200 C uunissa kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Tämä ruoka menee hyvin vaikka pihvien lisukkeena tai miksei ihan sellaisenaankin!

*****

Kesäkurpitsa-tillikeitto


Tässä on yksi ehdottomista suosikkikeitoistani! Todella maukasta ja helppo tehdä.

Tarvitaan:
- kesäkurpitsaa (laitoin viimeksi kattilalliseen 3 keskikokoista)
- sipulia (laitan yleensä 3-4)
(- valkosipulinkynsi silputtuna, ei ole pakollinen ainesosa)
- oliiviöljyä
- kasvislientä
- valkopippuria
- purkki kermaa (saa olla myös kasvisperäistä kermaketta)
- tuoretta tilliä silputtuna

Pese kesäkurpitsat ja ota niistä kannat pois. Paloittele ne. Silppua sipuli ja laita kattilan pohjalle (runsaalla kädellä) oliiviöljyä. Kuullota sipulisilppu siinä.

Lisää kesäkurpitsanpalat ja kasvislientä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kesäkurpitsat kypsiksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. 

Lisää kerma ja lämmitä keitto, mutta älä anna enää kiehua. Tarkista maku ja lisää kasvisliemijauhetta ja valkopippuria sekä suolaa tarvittaessa. Lisää tillisilppu ja tarjoa.

Joku oli syönyt tuoreet tillit viikonloppuna paistetun kuhan kanssa, joten piti laittaa kuivattua tilliä, mikä ei valitettavasti maistunut yhtä herkulliselta kuin tuore olisi maistunut 😕.

Bon appetit! Kokeilkaapas!

2 kommenttia:

  1. Tuota vuokaa voisikin kokeilla, mulla on kesäkurpitsaa kasvamassa ja yleensä sitä tulee ihan hyvin. Ollaan tehty grillissä tai täytettyinä :) ja kasvissosekeitossa best!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvissosekeitoissa se tosiaan toimii hyvin! Tämä tilliversio on mun Amsterdamin-ajoilta, eli sitä olen tehnyt todella kauan. Sieltä sai sentään tilliä hyvin, mutta, kun Lontooseen muutettiin, tillit myytiin (ja myydään edelleen, jos sitä ylipäätään löytyy jostakin) naurettavina pikkusormenpään kokoisina tuppoina sellofaanissa. Piti aina ostaa koko kaupan varasto tyhjäksi yhtä soppakattilallista varten... Noissa rullissa tärkeintä on valita juusto, josta ei tule kumimaista paistaessa! Musta vähän yksi sun toinen juusto tekee sulaessaan nykyään sen efektin.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!