torstai 22. joulukuuta 2022

Viimeinen työpäivä ohi, ja hiukan kuvia Turusta

Viimeinen työpäivä on ohi. Vanhan firman kirjoilla olen vuoden loppuun saakka ja aloitan sitten heti 1.1.23 uudella työnantajalla. Jänskä juttu taas.

Olen käynyt aamuisin kauppatorin laidalla fysioterapiassa ja akupunktiossa, ja alaselkä alkaa olla hiukan parempi. Ensi viikolla on PET-TT, josta selviää luunmurtumien tilanne.

Aamutorilla käynti on ollut aika hauskaa. Ei ole mitään väentungosta ja tuonne surullisenkuuluisaan toriparkkiin (joka siis on vihdoin valmis) mahtuu autokin hyvin. Kahviloitakin torilla ja sen ympärillä on usea, mistä valita.






Valoteokset torilla näyttävät vaihtelevan.

Tänään työpäivän jälkeen olen juossut kaupungilla hoitelemassa asioita. Kävin myös läheisellä kauppapuutarhalla, jossa oli kauniita joulujuttuja. Ostin muutaman hyasintin, joiden sipulit oli vahattu ja pyöritelty glitterissä. Varsin jouluisen näköisiä, eikö vaan?


Tuli hiukan enemmänkin kaikenlaista ostohinkua, kun paikan joulukoristeita katseli. Onneksi en ostanut muuta, ja nuo hyasintitkin menivät lahjaksi.


Ajattelin tänään vetäistä hiukan henkeä, ja postailla huomenna jotakin järkevämpää. Tämä jouluhössötys alkaa kiristää pipoa 😂.


PS: Tuolla puutarhalla muuten myytiin mistelinoksakimppuja, vaikka misteliä ihan ilmaiseksikin saisi viereisen supermarketin parkkipaikalla olevista puista. Kunhan vaan ottaa sakset ja tikapuut mukaan, ja aloittaa keräämisen.

3 kommenttia:

  1. Mie en varmaan ole koskaan nähnyt mistelinoksaa (paitsi elokuvissa!) :D

    Mie kävin kanssa kukkakaupalla, kun teen siellä välillä hommia ja sain joulukukka-asetelman mukaani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misteli onkin vieraslaji Suomessa, ja lähinnä havaintoja siitä on tietääkseni lähinnä Turun saaristossa ja muutamia nyt Turussa (botanistiserkkuni Eeva, help, jos tiedät enemmän!). Minäkin hämmästyin kun niitä tuossa naapurin marketin parkkipaikalla puiden lehtihangoissa näin (Turussa siis). Esimerkiksi Briteissähän noita loiskasveja on kaikkialla.

      Poista
    2. Laita kuva siitä joulukukka-asetelmastasi!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!