tiistai 13. joulukuuta 2022

Shiseidon joulukalenterin luukut 7-13

Sitten olisi aika taas lumikinosten keskeltä tarkastella, mitä saatiin Shiseidon vuoden 2022 joulukalenterista. Luukut 1-6 paljastettiin jo aiemmin täällä (linkki ykkösluukun avauksesta löytyy siis tästä linkitetystä postauksesta). Laitan myös tuotteiden kuvauksen perään tuoreimmat kuvat "kaupunkinäkymästä". Laatikko ("luukku") ja sisältö ovat allekkain/lähekkäin.


7. Shiseido Vital Perfection Uplifting and Firming Cream. Siis kasvoja kohottava voide. Sitten mainostekstijargonia, yritän hiukan selventää kykyni mukaan. Voide siis sisältää:

- KURENAI-TruLift -yhdistettä, joka Benibaba-kukan (tämä on muuten ihan suomeksi värisaflori) avulla kiinteyttää ja vahvistaa ihoa. Safloröljyä muuten tosiaan käytetään paljon kosmetiikassa, kuten tuossa Wikipedian linkissä onkin kerrottu.

- ReNeura+++ -teknologia sisältää Phytoconnect-nimistä ainetta, joka auttaa tuloksia kestämään. Ajattelin ensin, että onpa taas höpöhöpöjuttua, mutta pienellä googlailulla selvisi, että asiassa saattaa ehkä olla jonkinlaista perääkin. 

Tuo Phytoconnect on ainetta, jota on eristetty mintun sukuisesta Labiatae-heimon kasvista (joku biologi/botanisti varmaan osaisi kertoa noista enemmän). Shiseido on tutkinut tämän aineen vaikutuksia neuronipäätteisiin dermiksessä ja havainnut että noiden päätteiden stimuloiminen vahvistaa kollageenin tuotantoa.

Dermiksessä tosiaan on sensorisia hermopäätteitä, ja vaikka kosmetiikka ei saakaan vaikuttaa kovin syvälle ihoon, se käsittääkseni saa kuitenkin läpäistä noin 0,2 mm:n paksuisen epidermiksen ja tunkeutua dermikseen saakka. Phytoconnectille on haettu patenttia, mutta tässä täytyy muistaa, että patentoidahan voi melkein mitä tahansa, eikä se vielä tarkoita, että joku asia todella käytännössä toimisi.

- VP8-teknologia auttaa suojaamaan ihoa sisältäen mm. angelikanjuurta (väinönputki), rosa damascena -uutetta (damaskonruusu), teetä ja oliivinjuurta. Voiteessa on myös mm. muita kasviuutteita, glyseriiniä ja hydrolysoitua silkkiä. INCI on pitkä kuin nälkävuosi.

8. Tämä olikin hauska lisä, eli Masking Tape -merkkinen jouluteippirulla, jossa on vaalealla pohjalla kullanvärisiä ja punaisia lumihiutaleita. Vai onko tuo vaalea pohjaväri sitten ollenkaan, vai myös kuvioväri? Katsoin ensin, että onpas tylsän näköinen teippi, mutta kaunistahan sen, kun tarkemmin katsoo. Pakkauksessa on Shiseidon logo.



Tulee kyllä käyttöön tämäkin, vaikka aika erikoinen löytö laatikosta olikin!

9. laatikossa oli Vital Perfection Overnight Firming Treatment -voide. Ainesosat ovat hiukan samat kuin tuolla edellisellä saman tuoteperheen voiteella, terästettynä mm. sheavoilla, afrikanöljypalmun öljyllä ja skvalaanilla. Toisinsanoen tämä on tuhdimpi yövoide.


10. laatikossa oli 10 kpl Oil-Control Blotting Paper - puuteripapereita. Kauniissa punaisessa kuoressaan. Heräsi yksi kysymys: Miten tällaisessa tuotteessa voi olla parasta ennen -päiväys 12 kk pakkauksen avaamisesta?

11. laatikosta paljastui Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask. Tätä olenkin halunnut kokeilla, koska sitä on kehuttu. Naamio siis sisältää "japanilaista sitruunaa", eli yuzua, joka on erittäin C-vitamiinipitoinen, antibakteerinen, antiviraalinen ja antiseptinen. Siinä on myös kosteuttavia glyseriiniä ja sokereita ja erilaisia kasviuutteita.

12. laatikosta löytyi Vital Perfection Uplifting and Firming Eye Cream. Muiden tuotelinjalle tyypillisten aineiden lisäksi tästä löytyy ihon mikroverenkiertoa lisäävää MATSU ProSulpt -kompleksia, mitä se sitten lieneekään. Tämän sanotaan hävittävän silmäpusseja ja virkistävän väsyneitä silmänalusia. Tämä oli satsin ainoa näytekoko, muut olivat matkakokoja.

13. laatikko kätki sisälleen (ooh ooh!) ControlledChaos MascaraInk -ripsivärin. Ihan täysikokoisen sellaisen. Mielelläni kokeilen, sillä sillä luvataan "graafista, kerrostettavaa volyymia". Tämän väri on musta, mutta sitä näkyy olevan saatavilla myös sinisenä, violettina ja vihreänä. Olipa ihan hyvä Lucianpäivälahja!

Miltäs sitten näyttää kaupunkinäkymäni nyt? Alla kuvia kolmesta eri näkövinkkelistä.




...ja rakennushommat siis jatkuvat... 😍💕.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!