tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ei saa!

Tanaan oli iltapaivalehden nettisivuilla pieni artikkeli otsikolla: "Poliisi kaskee: Kuoleta kadonneet luottokortit heti!".

Aivan, kukapa tuota ei hoksaisi tehda, jos kortti on kadonnut. Tosiasiassa minua jai riepomaan tuo sana "kaskea".  Lapsuudenmaisemissani Etela-Pohjanmaalla kaskea sanaa kaytetaan synonyymina kutsumiselle. Kun kutsutaan kylaan niin kasketaan kylaan. Ei siina mitaan, kaikki sen siella ymmartavat.

Tassa poliisin kaskyssa olisi kylla tyylikkaammin voinut kayttaa sanaa muistuttaa.


Kuvassa varoituskyltti Etela-Afrikassa Jordanin viinitilalla. Niin, mina kuljin varmuuden vuoksi kavellen silmat kiinni maassa auton edella, kun kokemuksesta tiedan, ettei niita kameleontteja helposti nae. Sitapaitsi Etela-Afrikassa ne ovat suhteellisen pienia verrattuna Kaukoidan vastaaviin.

Muutenkin on todella arsyttavaa kun katsoo Suomessa useimpia kieltomerkkeja siella sun taalla. Esimerkkina vaikka "Pysakointi kielletty" -merkki. Varmaan merkilla olisi enemman tehoa, jos kauniisti siihen myos laitettaisiin syy, kuten "Pihan autopaikat ovat maksullisia ja varattuja" tai "tassa on pelastustie, jota ei saa tukkia".


Kuva viimesyksyiselta Saharan-trekkingilta. Kamelit ovat onneksi niin isoja, etta ne huomaa, mutta tietty se ajokulttuuri on siella aika paatonta....

Taidan olla hiukan niinkuin Nuuskamuikkunen, joka inhoaa kieltotauluja.

Jokatapauksessa olen aivan varma, etta perusteltu kielto menee aina paremmin perille kuin sellainen, jonka perustetta voi vain arvailla. Tietty jokaisella kiellolla on perusteensa, mutta silti olisi jarkevampaa perustella ne.

Jos suoraan kuitenkin sanotaan, minulle ei aina tehty niin lapsena, ja silla oli tietyt ikavat seurauksensa. Esimerkkina se, etta minua kiellettiin laittamasta kieltani taloa ymparoivaan rauta-aitaan, ja mitas mina sitten heti meninkaan tekemaan? No kokeilemaan, tottakai! Siihen aitaan sitten tarttui nahkaa hiukan muualtakin kuin vain kielesta.

Alla kuva, jonka olen napannut Monte Carlon trooppisesta puistosta, siita joka on Casinoa vastapaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!