tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hyvan paivan aamu

Yolla satoi, ja se viilensi ilmaa mukavasti. Parvekkeen ovi oli yon auki, ja olisin varmaan nukkunut iltapaivaan, ellei pari jehovalaismummelia olisi tullut herattamaan. Luulin, etta ovella on posteljooni tuomassa pakettia, ja siksi ryntasin avaamaan, tarkistamatta ovisilmasta.

Posti oli kaynytkin, mutta sain itse hakea paketit postista.

Kavin samalla kauppahallissa ostamassa lamminsavupekonia, tilamaitoa, ja sorruinpa samalla ostamaan tilamaidosta tehtya kirnuvoita ja jogurttia. Nain herkulliselta naytti jogurtti tuoreiden karhunvatukoiden ja mansikoitten kanssa. Pinnalla oli ripaus vaniljaista steviaa:


Olin jo eilen ostanut hallista kuusi kanankoipea, marinoimatonta sellaista, pakastamatonta lihaa. Marinoin niita yli yon seosessa, jossa oli hienonnettua valkosipulia, chipotlea, timjamia ja oreganoa oliivioljyliemessa (oljya siksi, etta seos oli helpompi levittaa palojen paalle). Tassa valiaikakurkistus foliopussin sisalle. Pitanee viela laittaa grillivastuksen alle varia saamaan. Maku on erinomainen.



Tilamaidosta laitoin kefiiria tulemaan. Seuraavan kerran voisi ehka kokeilla tehda jogurttia joko turkkilainen tai bulgarianjogurtti siemenena, tama ostamani jogurtti oli kylla hyvaa, mutta ehka kaipaisin lohkeavampaa.

Viela kun kaiken taman saisi ihan 100% luomuna, niin hyva olisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!