keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Nyt se selvisi!

Olen ihmeissani. Viikko sitten sain artriitin vaivaamiin peukaloniveliini kortisoni-injektiot, ja tyoterveyslaakari katsoi parhaimmaksi aloittaa myos systeemisen kortisonilaakityksen "merkillisten" sormieni takia.

Nyt sitten huomasin muuttuneeni todella energiseksi tuon kortisonin aloittamisen myota! Olen lukenut lisamunuaisten toimintahairioista juurikin liitettyna kilpirauhasen vajaatoimintaan. Minulla aloitettiin vajaatoimintaan laakitys vajaa vuosi sitten, mutta olo ei ole kohentunut oletettavaan tahtiin. Valilla on tuntunut, etta nukkuminen on suurin harrastukseni. Nyt se vaikuttaa oudolta, ja itse asiassa olen nyt vajaan viikon selvinnyt erittain vahilla younilla. Olo on kirkas ja reipas. Outoa!

Sormien turvotus ja verenkiertohairiot EIVAT ole helpottaneet...

Luin, etta lisamunuaisten toimintahairio on varsin vahan tunnettu laakarien keskuudessa. Myos jatkuvaa kortisonilaakitysta karsastetaan siihen liittyvan osteoporoosiriskin ja kuukasvoisuuden (turvottelu) takia. Kuitenkin lisamunuaisten vajaatoiminnan (uupuminen) takia asia voi korjaantua kuurilla tai jatkuvalla matalalla annoksella hydrokortisonia (sitahan elimisto tuottaa normaalistiki!). Toivottavasti minun kohdallani tuo kuuri auttaa.

Sitten asiasta toiseen: Kavin eilen optikolla naontarkastuksessa. Kyseessa oli CityDeal-tarjous, jossa parillakympilla sai naontarkastuksen ja joko kuukausipiilarit tai sitten kuusi paria kertakayttoisia. Eparoin hiukan diilin ostamista, koska nyt minulla on kaytossa vain lukulasit. Toisaalta huomasin talvella ollessani puhumassa eraassa kv. konferenssissa, etta en nae lattialla puhujakorokkeen vieressa olevaa nayttoa lukulaseilla enka ilman. Oli hiukan noloa kaantaa puhuessa selka puoliksi yleisolle nahdakseen esitysmateriaalin heijastettuna seinalle.

Jokatapauksessa todettiin, etta tarvitsen moniteholasit. Ennenkuin paatos lasien ostamisesta tehdaan, sain kuitenkin kehoituksen kokeilla piilareita. Jos koko paivan tuijottaa tietsun nayttoa toissa, tarvitsen jokatapauksessa lasit, mutta jokapaivaisiin kaupassakaynteihin ja illasteluihin ei enaa tarvitse muistaa hinata rilleja mukana. Ihanaa, ja toivottavasti toimii! Kokeilen ekaa kertaa tanaan kun menen ystavattareni kanssa illalliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!