sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Nicholas Perriconen kauneusdieetti

Sain joskus jonkin kirjaostoksen kylkiaisina Nicholas Perriconen kirjoittaman kirjan: The Wrinkle Cure: Unlock the Power of Cosmeceuticals for Supple, Youthful Skin.

Kyseinen herra on maailmalla varsin kuuluisa ihotautilaakari, jolla on mm. oma (ja kallis) ihonhoitosarjansa.

Kirjassaan Perricone esittelee kauneusruokavaliotaan seuraavasti (vapaa kaannos englannista):

Ensinnakin han mainitsee ruokavalionsa olevan anti-inflammatorinen. Paamaarana on syoda ravinteikasta ja antioksidanttipitoista ruokaa.

Ensimmaisena han kehoittaa syomaan varikkaita vihanneksia ja hedelmia. Syvanvihreat lehtivihanekset ja kirkasvariset kasvikset ja marjat ovat hyvia polyfenoli-antioksidanttien lahteita. Han myos kehoittaa kokeilemaan yhta tai kahta uutta lajiketta per viikko.

Toinen neuvo on pysahtya tuoreen kalan ja siipikarjan myyntitiskeilla. Laadukas proteiini ravinnossa saa ihon hehkumaan ja saat myos terveet hiukset, koska 97% hiuksista koostuu proteiineista. unohda kuitenkin punainen liha, sila se on hanen mukaansa tulehdusta edistavaa (pro-inflammatorinen).

Kolmanneksi han kehoittaa juomaan mineraali- tai lahdevetta.

Han puhuu myos hiilihydraattien inflammatorisesta vaikutuksesta, koska hiilihydraatit saavat insuliinin erityksen nousemaan ja se saa solun metabolian moodiin, jossa se tuottaa tulehdusta aiheuttavia kemikaaleja (jotka edesauttavat ikaantymisprosessia), jotka saavat kehon varastoimaan rasvaa. Tuloksena on siis lihomisen lisaksi ikaantynyt iho ja degeneratiivisia sairauksia, kuten sydan- ja verisuoniongelmat, syopa, Alzheimerin tauti ja monia muita.

Lisaksi han mainitsee, etta jo nyt tiedetaan, etta sokeri reagoi ihossa olevan kollageenin kanssa tuottaen ilmion nimelta glykosylaatio, jota myos Browningin reaktioksi kutsutaan. Siina kollageenin saikeiden valiset sidokset vaurioituvat (cross-linking), joka tekee kollageenin joustamattomaksi ja taipuvaiseksi varimuutoksille, kuten maksalaiskat (jotka aiheutuvat melanosyyttien ylitoiminnasta  - solut tuottavat liikaa pigmenttia). Paras keino valttaa tata on pitaa sokeri tiukasti poissa ruokavaliosta tai ainakin mahdollisimman minimissa.

Perrikconen mielesta on myos hyva pitaa maitotaloustuotteiden kaytto kohtuullisena niiden sisaltaman korkean rasvapitoisuuden ja arakidonihapon takia. Han suositteleekin vaharasvaista raejuustoa ja vaharasvaista maitoa kalsiuminsaannin takia.

On kuitenkin yksi maitotaloustuote, jota han siita huolimatta suosittelee. Jogurtti auttaa detoksifikaatioprosessissa, koska se pitaa maitohappobakteeriensa ansiosta suoliston terveena.

Proteiini on tarkea osa ravinnosta, koska se korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita. Ellei saada tarpeeksi proteiinia, ikaantyminen nopeutuu. Han kertoo myos, etta naisilla proteiinit helposti korvautuvat hiilihydraateilla ruokavaliossa, koska naisten aivoissa on luontaisesti vahemman serotoniinia kuin miesten. Serotoniinitaso tipahtaa etenkin tietyssa vaiheessa kuukautiskiertoa, joten hiilihydraatinhimo kasvaa, koska nopein keino nostaa serotoniinitasoja on hiilihydraattitankkaus.

Perricone suosittelee kalaa proteiinin lahteena, silla kalasta saa samalla anti-inflammatorisia Omega-3 -rasvahappoja (EFA, essential fatty acid)).

Omega-3 on anti-inflammatorinen, mutta sitten taas Omega-6 saattaa aiheuttaa tulehdusta. Naitten kahden suhde olisi oltava tasapainossa, jotta niista saataisiin paras hyoty.

Nopea kasvojenkohotus


Mita pitaisi syoda ennen suuria juhlia, joissa haluaa nayttaa parhaimmalta? Perricone suosittelee topikaalista DMAE-voidetta ja seuraavaa menyyta syotyna 48 h ennen juhlia.

Aamiainen:

- Tuorehedelmasalaatti, jossa on paljon marjoja
- Munanvalkuaisomeletti

Lounas/paivallinen:

- Kuumia tai kylmia vihanneksia (parsakaalta, vihreaa/keltaista/punaista paprikaa, kukkakaalta ja vihreita papuja) maustettuna yrteilla ja oliivioljylla
- Hoyrytettya lohta
- Vihrea salaatti oliivioljylla ja sitruunamehulla

Jalkiruoka:


- Tuoretta melonia tai hunajamelonia

Juo 8-10 lasia vetta paivassa.

Perricone myos neuvoo sopivia ruoka-aineita eri iho-ongelmiin.

Akne: Syo paljon A-vitamiinia ja betakaroteenia sisaltavia ruokia, kuten melonia, pinaattia ja parsakaalta. Valta teollisesti prosessoituja ruokia ("roskaruokaa").

Kuiva iho: Syo paljon rasvaista kalaa, kuten lohta, tuoretta tonnikalaa ja kayta pellavansiemenoljya sisaisesti.

Rosacea: Syo paljon antioksidanttipitoisia kasviksia ja hedelmia, kuten parsakaalta, ruusukaalta ja cantaloupe-melonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!