Eilen jäi blogin päivittäminen väliin, hiukan kiirettä piisannut ja tänään tulla pullahti ystäväni Unkarista työmatkalla tänne ja koska emme ole tavanneet pitkään aikaan illallinen venähti seitsemän tunnin sitsiksi kun piti päivittää kaikki "tuoreimmat uutiset". Tulin vasta äsken kotiin.
Mutta julkaistaanpa nyt erittäin helppo, herkullinen ja kevyt kakkuresepti, jonka pääraaka-aineena on kesäkurpitsa. Tätä voisi hyvällä syyllä milteipä kutsua maidottomaksi vastineeksi perinteiselle piimäkakulle.
Kesäkurpitsakakku
200 g raastettua kesäkurpitsaa
150 g sokeria
1 muna
1 1/4 dl ruokaöljyä
200 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl sitruunan raastattua keltaista kuoriosaa
Laita uuni 160 C. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sekoita kulhossa kurpitsaraaste, sokeri, muna ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet. Yhdistä nämä kulholliset niin, että taikina on tasaista (ei kannata kovin vaivata, vain sen verran, että seos on tasaista ja notkeaa).
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku tikulla kokeillessa on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilemista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!