perjantai 11. elokuuta 2023

Joop! Le Bain

Joop! on saksalainen, ehkä Suomessa hiukan tuntemattomampi luksusmuotitalo, jolla on valikoimissaan  niin vaatteita, laukkuja kuin kosmetiikkaa ja hajuvesiä. 

Joop! -tuotemerkin perusti saksalainen Wolfgang Joop vuonna 1986, koska hän oli psykologian opintojensa lisäksi intohimoinen kauneuden ja taiteen puolestapuhuja.

Wolfang Joop on saksalainen suunnittelija, joka on syntynyt vuonna 1944. Hän suunnitteli ja möi jo vuodesta 1981 oman muotimerkkinsä vaatteita ja asusteita naisille, miehille ja lapsille sekä kodinsisustustuotteita.

Mutta tarkastellaanpa nyt omistamaani parfyymia nimeltään Joop! Le Bain. Sitä kehuttiin jossain puuteriseksi tuoksuksi, ja sen perusteella taisin tilata sen Notinosta tai Parfumdreamsilta, kun ei se ihan omaisuutta maksanut.


Tuoksu lanseerattiin vuonna 1989, eli mikään uusi se ei markkinoilla ole. Nimi "Le Bain" muuten tarkoittaa kylpyä.

Kuvakaappaus: fragrantica.com

Tuoksu avautuu aldehydeillä, appelsiinkinkukalla ja sitruksisella bergamotilla ja sitruunalla syveten santelipuuksi, jasmiiniksi, seetriksi, ruusuksi ja kieloksi.

Pohjatuoksussa on mausteista tonkapapua, makeaa vaniljaa, ambraa, myskiä ja patsulia.

Aldehydit eivät kävele muiden tuoksujen yli, vaan tästä jää nenään kevyen puuterinen vaniljaisuus, jossa on tonkapavun mausteisuutta ja sitruksia kukilla höystettynä.

Varsin miellyttävä tuoksu kaiken kaikkiaan. Tuoksu joka sopii joka tilanteeseen.

2 kommenttia:

  1. Kun kuulen sanan Joop! oon välittömästi ysärillä ja mun nenään leijuu All About Eve. Vitsit mä kaipaan sitä tuoksua. Tosi poikkeuksellinen omenapiirakkatuoksu. Hedelmäinen tuoksu vaniljaisella vivahteella. Sitä saa jostain random kaupoista vielä, mut ne pullot voi olla tosi vanhoja. 😓 Mun käsittääkseni sitä ei valmisteta enää! 🤔 Harmittaa kun tollaisia tuoksuja ei enää tehdä. Ysärin tuoksut oli ihan poikkeuksellisia. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnostavaa! Ykskaks katsoen ainakin Notino ja Hobbyhall (!!!!) myyvät sitä näemmä edelleen!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!