perjantai 25. elokuuta 2023

Vielä on kesää jäljellä...

 ...ainakin täällä, lämpötila on huidellut +30 C tuntumissa ja on ollut pitkään todella aurinkoista - tosin tänään tuli vettä koko päivän, mutta huomenna taas on pilvetöntä ja aurinkoista luvassa.

Oli sitten taivas pilvinen tai ei, aurinkosuojaa on käytettävä. Tämä Vichyn Capital Soleil - aurinkosuojasuihke on kyllä mainittu aiemmassa postauksessani, mutta olen unohtanut kirjoittaa siitä arvion - mikä tulee nyt tässä.

Tämä korkean kertoimen (spf50) aurinkosuojasuihke oli mainittu jossain "akkainlehden" artikkelissa vesimäisenä tuotteena, mikä vaan todistaa taas sen, että näihin artikkeleihin ei ole luottamista ja toimittaja itse ei ole edes kokeillut sitä.

Tämä suihke siis on kaksifaasinen ja varsin öljyinen, kuten allaolevasta kuvastakin voi jo päätellä.


Öljy- ja vesifaasi erottuvat selkeästi. 

Kosteuttava tämä kyllä on - siitä pitää huolen glyseriini. Ihoa pehmittäviin ainesosiin lukeutuu mm. auringonkukkaöljy.

Muuten hyvä tuote, mutta paaaljon rasvaisempi kuin mitä kuvittelin. Meikin alle tämä ehkä menee ihan rutikuivimmalle iholle, jos sillekään.

Vartalolle hyvä, ja suihkupullo tekee levittämisestä helppoa.

*****
Kuten ehkä olette viimeaikaisista postauksista ymmärtäneet, muutin täällä Aachenissa tuosta levottomasta ja aggressiivisten kerjäläisten infestoimasta vanhasta kaupungista tänne ihanaan, koristeellisten talojen Frankenbergin kaupunginosaan.

Tätä varmaan voisi verrata Helsingin Eiraan. Varsin lehteväkin tämä kaupunginosa on.





Siinä missä entistä asuntoani Katschhofilla vanhassa kaupungissa voisi luonnehtia komean tyylikkääksi, voisi tästä ehkä sanoa, että se on - hmmm - värikkäämpi, mutta yhtälailla moderni ja tyylikäs. Plussaa puulattiasta, Katschhofin laattalattia oli välillä varsin inhottavan liukas.

Molemmissa näissä asunnoissa on todella korkeat ja valoisat huoneet isoine ikkunoineen.

Vuokraemäntäni Anna-Maria Bartschin ateljee on ollut tässä, ja he asuvat miehensä Georgin kanssa tässä ihan lähellä, ihana pariskunta! Anna-Marian kädenjälki näkyy sisustuksen väreissä ja siitä pidän. Värit piristävät aina, ja kaikessa on huomoitu asukkaan mukavuus. Heinäkuussa täällä muutossa auttanut ystävättäreni, joka oli Suomesta käymässä, piti tästä asunnosta kovin, vielä enemmän kuin tuosta vanhan kaupungin kämpästä.

Tässä rakennuksessa on vain kahdeksan huoneistoa, joista yksi on liikehuoneisto (lakiasiaintoimisto), joka on seinäni takana. 

Väriä!

Tämä kuumuus muuten alkaa jo rassata. Tosin en haluaisi valittaa, koska talvi täällä on mitä on. Tuulta ja sadetta, ja varsinkin sitä tuulta Hollannin tasangoilta. Yäk.

2 kommenttia:

  1. Jaiks, mä en varmaan tykkäisi tosta suojasta ollenkaan. En siedä kuivaöljyjäkään kropan iholla ja erillisten kasvoöljyjen käytön oon lopettanut kokonaan. 😅

    Sulla on siellä sit kuuma, oon niin onnellinen, et tää kesänä ei ollut niin pitkää hellejaksoa, et olis pitänyt ottaa ilmantointilaitetta käyttöön. Riitti, kun piti ikkunaa auki yöllä. Viime kesänä joutu laitetta hurruttaan harvase päivä ja elokuun puoliväli oli muistaakseni tosi tuskainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tämä tuote kyllä minullakaan mitenkään kärkikastiin mennyt, mutta kyllä se menee vartalonhoitotuotteena, vaikka en minäkään niin kovin innostunut ole öljyistä. Kaulan iholla myös ihan OK.

      Täällä on tosiaan ollut koko kesän kuuma kuin vanhan vihtahousun kartanoilla. Entinen asunto vanhassa kaupungissa oli ilta-auringon puolella, ja koko kämppä äityi iltaan mennessä varsin kuumaksi, kun ikkunat olivat niin suuret.

      Suuret ikkunat ovat tässä uudessakin paikassa, mutta puutarhan puut onneksi vähän antavat varjoa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!