torstai 31. elokuuta 2023

Caudalíe

Paitsi että Caudalíe on ranskalainen, vinoterapiaan (ulkoiseen sellaiseen!) perustuva kosmetiikkabrändi, tarkoittaa caudalie myös viinien arvioimisasteikkoa. 

Viineillä, joiden pistemäärä on 0–5 caudalieta, on lyhyt jälkimaku, ja maku joskus päättyy äkillisesti. 6–10 caudalien viinejä pidetään keskitasona viineinä, pisteet sen jälkeen aina 20 saakka tarkoittavat hyvää tai erittäin hyvää viiniä. 50 caudaliesta lähtien viiniä pidetään huippuviininä.

Mutta asiaan, eli siis tähän kosmetiikkabrändiin. 

Kaikki alkoi Bordeaux'sta Château Smith Haut Lafitten viinitilalta, joka on toisen brändin perustajan vanhempien kotitila. Vuonna 1993 tämä viinitilan tytär miehineen tapasi Bordeaux'n yliopiston professori Joseph Vercauterenin, joka tutki polyfenoleja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. 

Tämä professori oli tutkimuksissaan tehnyt havainnon, että viinirypäleiden sisältämät oligomeeriset proantosyanidit ovat voimakkaampia antioksidantteja kuin E-vitamiini.

Yhteistyö tämän yliopiston tutkimustiimin kanssa alkoi ja Caudalíen ensimmäiset tuotteet lanseerattiin vuonna 1995.

Tämän jälkeen yhtesityö tuotti myös tuotteita, joiden antioksidantteina on hyödynnetty niin resveratrolia kuin viniferiiniä. Viimeksimainitusta sanotaan tehoavan kosmetiikassa etenkin pigmenttiläiskiin ja estävän niitä.


Tein osoitteenmuutosilmoituksen jo heinäkuulla ja postiloodaan putkahti sen jälkeen kaikenmaailman mainosten ohessa 15 ml:n näytepurkki Caudalíe Resveratrol-Lift -voidetta. Olin ilahtunut! Tämä hiukan lievitti harmistustani siitä, että Deutsche Post näkyi myyvän osoitettani kaikenmaailman mainostajille.




Kyseessä on siis antioksidanttista resveratrolia sisältävä päivä- ja yövoide. Mukana oli alennuskoodi täysikokoisen tuotteen hankkimiseen ja tietenkin mainoslehtinen pilipalitutkimustietoineen*. Viimeksimainitulla tarkoitan sitä, ettei näistä tietenkään ole tehty mitään kunnollisia kliinisiä tutkimuksia.

Itse voide sisältää 97% luonnollisia aineita, mm. glyseriiniä, sheavoita, kasviuutteita, hyaluronihappoa, rypäleensiemen- ja auringonkukkaöljyä, peptidejä ja lesitiiniä. 

Loppujen lopuksi tämä ei ollut ollenkaan huono voide, mutta hiukan liian rasvainen (kumma kyllä, kuivahkolle iholleni) minulle päiväkäyttöön meikin alle, joten olen käyttänyt vain yövoiteena seerumin yllä. Se kosteuttaa hyvin ja iho tuntuu todella pehmeältä aamuisin.

Voin siis suositella! Tuote on vegaaninen ja muoviton.

Hiukan OT: 

Resveratrolin voimaan uskovat ainakin Briteissä monet kardiologitkin. Mm. brittieksälleni määrättiin 1-2 lasillista punaviiniä per päivä (ahhahhaa kun nauroin, kun kuulin tästä, sillä luulin vitsiksi, vaan ei se sitä ollutkaan!!!!) kohonneeseen kolesteroliin. Asiaa on todella tutkittukin, ja professori Roger Cordain on kirjoittanut aiheesta kirjankin (piti oikein ostaa se ja lukea): The Wine Diet. Kirjoja saa mm. Amazonista, jos joku nyt kiinnostui.

EDIT: Jos ihmettelette, millaisia punaviinejä pitäisi juoda saadakseen parasta antioksidanttista hyötyä, kirja suosittelee sellaisia, joiden rypäleissä on paljon siemeniä, ja jotka ovat kasvaneet korkealla (esim. Andien rinteillä). Esim. (argentiinalainen) malbec (joskus ransk. auxerrois tai pressac) on hyvä.

*
Visible results
  • 95% firmer skin*
  • Increases natural production of collagen 5x**
  • Increases natural production of hyaluronic acid 2x**

*Clinical trial, % of satisfaction, 42 women, 56 days **Genetic test in vitro.


Lainaus napattu brändin UK:n sivustolta.

4 kommenttia:

  1. Harmi kun en juo punkkua :D Valkkariikin opin vasta juomaan. En muista mikä merkin tuote mulla joskus oli, mutta se ei sopinut mulle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli just yksi ystävä täällä kyläilemässä ja funteerattiin, miksi häntä valkkari närästää, ja mua taas punkku. Kaikki ei sovi kaikille :)

      Poista
  2. Mä olin Caudalie-fani jo silloin, kun kukaan muu ei ainakaan Suomessa ollut. 😅 Viimeisen kymmenen vuoden aikana brändin seuraaminen on itseltä vähän jäänyt, enkä ole kartalla, mitä niillä nykyisin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin brändi on tuttu - jostakin - mutta sen kummemmin siihen en ole perehtynyt.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!