torstai 17. elokuuta 2023

Paluu takaisin Saksaan ja muuttotavaroiden setvimistä

Palasin takaisin tiistaita vasten yöllä, yli 10 tunnin matkustamisen jälkeen. On siinä urakkaa, en ymmärrä, miten joskus jaksoin tehdä 2-3 ulkomaanreissua viikossa.


Turun lentoasemalla oli hiljaista. Monitorin mukaan sieltä lähti päivän aikana kolme (!!!) SAS:n lentoa Tukholmaan, ja lentäähän sieltä joku pikkuropponen Maarianhaminastakin ja sinne takaisin, koska Ahvenanmaalta tulee potilaita esim. sädehoitoihin TYKS:iin.

Finnair lopetti kokonaan Turun lentoaseman käytön ja rahtaa asiakkaansa bussilla Helsinki-Vantaalle, joka on kenttä, jota välttelen kuin ruttoa, koska se ei ole kiva paikka - pitkät kävelymatkat yms.

Tosin Turusta lentää unkarilainen halpisfirma Wizzair edelleen Gdànskiin ja Krakovaan, mutta Rooman-lennot kuulemma loppuvat nyt syksyllä, kun ei ollut asiakkaita tarpeeksi. Sääli. 

EDIT: Unohdin ihan Air Balticin, joka lentää Riikaan, josta on hyvät yhteydet melkein vaikka minnepäin Eurooppaa.

Joskus ennen sentään Turusta oli useampi SAS:in vuoro Tukholmaan ja Kööpenhaminaankin lennettiin suoraan. Plus Finnairin useamman päivävuoron syöttöliikenne Helsinki-Vantaan lentokentälle. Joskus sieltä lennettiin myös Ouluun suoraan Finnairin voimin. Näin ne ajat muuttuvat. Mielestäni tuo lentoliikenne (ja koko kenttä) on edelleen tarpeen liike-elämälle.



Arlandassa SAS:n business loungessa ei paljoa ole muuta tekemistä kuin syödä ja juoda ja plärätä läppäriä. Aina salaa toivon, että siellä olisi päivän keittona parsakaalikeittoa (se on NIIIN hyvää!), vaan ei, maanantaina soppapadassa oli maa-artisokkakeittoa. Vaikka hyviähän ne keitot ovat aina.


Uusi juttu tässä loungessa oli hedelmäbooli, joka näytti tekevän kauppansa monelle (en maistanut).


Siinä sitten vierähti liki kolme tuntia lörpötellen myös viereisessä pöydässä istuvan, Australiaan matkalla olleen vanhemman ruotsalais-aussipariskunnan kanssa. Lentokentillä tapaa aina mielenkiintoisia ihmisiä.


Lento Düsseldorfiin ei ollut pahemmin myöhässä, kuin ei (kumma kyllä) ollut Deutsche Bahn:in regionaalijuna Düsselistä Aacheniinkaan. Onneksi. Pelkäsin vähän, koska miesystäväni joutui myöhästelyjen ja peruutusten vuoksi laittamaan miltei kaksi päivää Aacheniin matkustamiseen ja sama taas toisinpäin kun Suomeen lähti. Ei ole kiva.

Kuva Düsseldorf lentokentän rautatieasemalta, josta taas löytyi odottaessa juttuseuraa.

Kuten kerroin aiemmin, minulla oli ennen Suomeen lähtöäni eräs ystäväni sieltä muuttoapuna ja raahasimme tavaroita tänne uuteen asuntoon. 

Tämä on rauhallisella paikalla (verrattuna entiseen!), vanha ja suojeltu talo. Ainoa negatiivinen puoli on hissittömyys. Irvistelin todella kun raahasin matkatavaroitani tänne ylös.

Nyt pitäisi järjestellä kaikki paikoilleen, ja katsoa, mitä pitää ostaa kaupasta. Tiski- ja vessaharjat nyt ainakin!

DeLonghi Nespresso EN 85.B Essenza Mini

Tämä on täysin kalustettu ja varustettu asunto muuten, mutta edellisessä paikassa minulla oli (aiemmin suuresti halveksimani 😂) kapselikahvikone, joten sellainen piti tilata tännekin. Minä en jaksa kahviani millään nuppipannulla keitellä. Kaikkeen helppouteen näköjään tottuu.

En muuten tajunnutkaan, että noita kahvikapseleita on noin monen mallisia ja kokoisia! Minulla on Nespresson kapseleita, joten eilinen meni nettiä selatessa, koska ihan suoriltaan en osannut sanoa, minkä merkin kone kannattaisi ostaa. Päädyin tuohon ylläolevaan, sillä sen pitää olla pieni, että sen saa taas pakattua mukaansa, kun täältä lähtee.

2 kommenttia:

  1. Muinainen Finnairin mainos: "Lentäen olisit jo perillä". Lyhin aika on se, minkä kone on ilmassa.Kahdessa päivässä minä olen autolla perillä Ruotsin kautta Turkuun kotiovelta Frankfurtin seudulta.
    Kaarle Suuren aikana 1 200 vuotta sitten Aachen oli maailman napa, nyt liikenteellisesti syrjässä.
    Onnea tulkohon tupahan, hyvä vuosi vierahaksi,
    nykyisin Euroopan syrjässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tosiaan maailma muuttuu, ja nyt Aachen vaan on aikamoisen syrjässä. Maastrictin kentältäkään ei taida lennellä muita kuin chartereita etelän suuntaan.

      Ihmeellisen hiljaista täällä uudessa paikassa verrattuna tuohon katedraalin viereiseen ainaiseen möykkään. Tämä asunto on vielä puutarhan puolella, ja niin on tässä tosiaan se oma puutarha, ja vain 8 huoneistoa, joista kahdessa taitaa olla asianajofirma. Pitää laittaa kuvia, kunhan saan tavarat paikoilleen.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!