lauantai 4. helmikuuta 2012

Pakkasen aiheuttama ihon kuivuminen

Kylla taas nailla pakkasilla iho on kuiva kuin korppu. Olen viime viikolla hyisen kylmassa Lontoossa hoitanut sita hiukan huonosti, eivatka asiat ole talla viikolla yhtaan sen paremmin. Taytyy ottaa jareat aseet kayttoon, silla aamulla kun laitoin hiukan meikkia naamaani, se naytti todella hilseilevalta. Ei hyva.

Iho pitaisi kuoria, mutta talvella helposti kay niin, etta mekaaninen kuorinta arsyttaa ihoa, ja saa sen punakaksi, mika ei ole hyva sekaan. Kannattaa kokeilla siis entsymaattista kuorintaa, eli sellaista, jossa ei ole karkeita rakeita.

Suola on myos hyva iholle. Marja Putkisto (joka on itse hyvin sailynyt ikaisekseen) mainostaa Orgonin Meine Base -suolaa. Kallistahan se on, ja ehka tavallinen suola ajaisi ihan saman asian, mutta minulla on nyt tuo Meine Base kokeilussa. Sita myyvat lahinna kauneussalongit.

Orgon Meine Base (hiukan yli 11 e) ja Mayumi Squalane Oil (iHerb,  hiukan yli $15).
Skvalaanista kerrotaan nain Tohtori Tolosen nettisivuilla (liittyen hanen karnosiinivoiteeseensa):

"Ihmisen elimistö tuottaa itsekin skvaleenia - etenkin ihossa - joka suojaa haitallisilta UV-säteiltä. Iän myötä ihon skvaleeni vähenee ja silloin iho alkaa vanheta. Skvalaanivoide kosteuttaa ihoa ja auttaa ihottumien ja haavojen paranemisessa ja ehkäisee arpien muodostusta. Skvaleeni on evoluution aikana kehittynyt sisäsyntyinen antioksidantti, joka on tehokkaampi kuin A- ja E-vitamiini tai koentsyymi Q10 (ubikinoni), lykopeeni ja muut karotenoidit. Skvaleeni on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä antioksidantti, sillä se kierrättää epätasapainoon joutuneita happimolekyylejä takaisin normaaleiksi ja parantaa siten hapenkäyttökykyä ihossa ja muissa kudoksissa."


Oljy on tosiaankin ihanan kevytta verrattuna esimerkiksi mantelioljyyn. Normaalisti kayttaisin erittain kuivalle ja hilseilevalle iholle tuota monoï-oljya, josta olen aiemmin maininnutkin, mutta nyt minulla on taalla hantaaheiluttava pitkanokka, jonka kirsu karsii liioista tuoksuista.

Nyt menee myos kokeiluun seuraava tuote:


Kerron sitten, milta vaikuttaa.

Edit: Tuo balsami naytti yon aikana rauhoittaneen punoitttavat ja karheat nenanpieleni. Huuletkin tuntuvat vahemman rohtuneilta kuin eilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!