lauantai 4. helmikuuta 2012

Syovan update ja youtube.com (TV-sarjoja)

Syovasta sen verran, etta eilen tuli TYKSista kutsu uuteen luututkimukseen. Epailevat kylkiluissa olevan "jotain".

Tanaan leivon ja katselen vanhoja brittisarjoja "juutuupista". Joskus niita on hankala loytaa, koska Suomessa on arsyttava tapa nimeta ne alkuperaisesta poikkeavalla tavalla, eli nimi ei siis ole suora suomennos. Listaan tahan postaukseen sarjoja sita mukaa kun ne loydan. Ehka joku on myos kiinnostunut katsomaan vanhoja sarjoja.

Nyt on menossa AJ Croninin 80-luvun alussa TV:sta tullut sarjis The Citadel. Muistaakseni suomenkielinen nimi oli "Sisapiiri" tjsp. Jokatapauksessa se kertoo nuoresta laakarista, joka hylkaa tavallaan idealistiset periaatteensa helpon rahan takia, rahan, jota saa hoitamalla rikkaita.

Merilinja. Kertoo Onedinin perheesta ja kapteeni James Onedinista. Tassa alussa olevat paaosan esittajat (James & Anne) muuten IRL rakastuivat sarjan teon aikana, menivat naimisiin ja tietaakseni elavat viela tanakin paivana onnellisesti Lansi-Lontoon Barnesissa.

Hiljattain tuli TV-sarja seksiorjuuteen kaapatuista nuorista naisista. Tassa aiemmin tullut TV-sarja samasta aiheesta. Se kertoo moldovalaissisarusten, Elenan ja Varan surullisen tarinan. Sarjan alkuperainen nimi on Sex Traffic. En muista oliko suomenkielinen nimi Ihmiskauppiaat, tjsp. Tama viimeksi TV:sta tullut, samaa vakavaa aihetta koskeva oli alkuperaiselta nimeltaan Matrioshki. Tavallinen ihminen ei edes kasita tuollaista julmuutta.

Taitelijan tytar (Mistral's Daughter), jonka monet muistavat, loytyy taalta. Paaosassa Stephanie Powers, ja tunnusmusiikin esittaja on Nana Mouskouri, jos joku haluaa pelkastaan tunnaria kuunnella, niin tuolla nimella loytaa (Only love on biisin nimi).

Mennyt maailma, eli alkuperaiselta nimeltaan Brideshead Revisited, oli aikoinaan suosittu epookkisarja. Se loytyy taalta.

Upstairs, downstairs, eli Kahden kerroksen vakea tuli TV:sta uusintana hiljakkoin, mutta myos se loytyy netista taalta.

Mennaan bussilla (On the Buses) oli valtavan suosittu komediasarja, jonka jaksoja loydat taalta. Mina olen katsonut niita hiukan sielta sun taalta, joten tama linkki ei vie ihan jarjestyksessa ensimmaiseen jaksoon.

Okalinnut (The thorn birds) lienee niita ainoita, joiden nimen kaannos on jotakuinkin ymmarrettavissa :)

Kaikenkarvaiset ystavamme (All creatures great and small) viehatti varmaan muitakin kuin elainten ystavia. Tohtori Herriottin elamaa maalaiselainlaakarina voimme vielakin seurata taalla.

Forsythein tarina (the Forsythe Saga) on myos yksi niista, jotka loytyivat lapsuudenkodistani kirjoina. Tietty ne luettiin jo nuorena ja hartaudella.

Tassa sitten yksi versio Charlotte Brontën Kotiopettajattaren tarinasta (Jane Eyre). Sekin on yksi niita romaaneja, jotka olen lukenut jo paljon ennen kouluikaa.

Vastatuuleen (Against the wind) muistetaan ainakin Jon Englishin laulamasta tunnarista, mita ainakin mina edelleenkin kuuntelen mielellani.

Leviathan, Nyt ei kyllakaan ole mitaan muistikuvaa, mika sarjiksen suomalainen nimi oli, mutta oli ainakin silloin kiinnostava juttu ja siina esiintyy ilmiselva Alienin esiaiti tai -isa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!