lauantai 22. helmikuuta 2014

Liikuntapäiväkirja - 31 viikkoa takana

Viikkoa alkoi hiukan liiankin hyvin. Maanantaina tunnin aerobinen, tiistaina lihaskuntoa ja keskiviikkona taas tunti aerobista. Silloin ajattelin salille mennessäni, että se kuulostaa jo liiankin helpolta, vaikka olen lisännyt vastusta koko ajan.

Ja sitten se tapahtui, keskiviikkoiltana alkoi kummallisesti yskittää. Silmät olivat omituisesti punoittaneet koko viikon, mutta en sen kummempia oireita huomannut. Torstai olikin sitten jo tuskallisempaa yskimistä, joten iso annos sinkkiä ja C-vitamiinia ja salille. Oli kuitenkin sen verran järki päässä, etten mennyt kuntoilemaan vaan kävin iltapäivän hiljaisemmalla ajalla vain infrapunasaunassa, enkä usko tartuttaneeni ketään.

Ihan yhtä punoittava kuin omat silmäni  - tosin tämän kuvan alkuperää en tiedä, ei ole minun silmäni.

Keskiviikkoiltana olo vain paheni ja paheni, ja torstaina en enää pysynyt tolpillani ja kuume kipusi pitkin päivää reilusti yli 90 C, joten päätin ottaa pienen annoksen ibuprofeiinia. Kävin kyllä pikaisesti autolla kaupassa, havaitakseni, että ajaminen sujui kuin olisi ollut huumattu tai humalassa. Onneksi ei mitään sattunut. Jos jotakin olisi sattunut, tietty sellaisesta tulee joku rangaistus, mutta laki ei tietääkseni kiellä ajamasta kuumeessa? Tuli vain mieleen….

Kuten torstai, myös perjantai kului petin pohjalla. Torstaina alkaneet lihaskivut jatkuivat perjantaina ja päänsärky ei sitten millään tahtonut lähteä pois, vaikka normaalisti äärimmäisissä tapauksissa vain pieni annos ibuprofeiinia riittää (50 mg tai alle). Perjantaiaamuna Rouva Yläkerta vielä tapansa mukaan aloitti  äänekkään siivoamisen apinan raivolla jo kukonlaulun aikaan. En kyllä ymmärrä, millä ihminen, jolla ei juurikaan edes ole huonekaluja tai muuta tavaraa, saa aikaan niin hirveän kolinan.

Perjantaina yötä kohden olo alkoi helpottua, mutta vieläkin joka paikkaa särkee. En muista, että olisi tällaista flunssaa koskaan aikuisiässä ollut. Uskon kuitenkin, että C-vitamiini ja sinkki noin aikaisin aloitettuina lyhensivät tämän taudin kestoa. Toivottavasti sille on nyt jonkinlainen immuniteetti.

Ensi viikolla salille uudella innolla ja perjantaina saan uuden treeniohjelmankin!

Viikon loppupuoli meni aivan pipariksi ja monta menoa sen mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!