maanantai 3. helmikuuta 2014

Tuoksuja ja hajuja

En yleensä ole kamala nipottaja kaikista ärsyttävistä asioista, mitä salilla päivittäin tapahtuu. Kuten muun muassa nuoret naiset, jotka kailottavat puhelimessa kun muut yrittävät tehdä sitä, mitä varten salille on tultu. Tai kun tämä suurinpiirtein sama sakki valtaa peilin edustan puntteineen. Ei muuta, mutta peilin molemmin puolin sijoitettuja taljoja on aika hankala käyttää jos paikan tukkii kaksi-kolmekin nuorta naista, joiden pitää koko ajan tuijottaa itseään peilistä  - kuinka puntti nousee.

Se asia, joka oikeasti on suoraansanoen näännyttävää on se, kun pukuhuoneessa joku suihkuttelee itseensä puoli pulloa erittäinkin tuoksahtavaa deodoranttia. Varsin usein tämä vielä tapahtuu silloin, kun ko. henkilö on vasta menossa salin puolelle.

Jossain iltapäivälehdessä oli lueteltu kuntosalien kauhistuksia ja yksi niistä oli hienhaju. Minä vaan väitän, että hienhaju yhdistyneenä johonkin (halpaan) dödöön, on vielä kamalampi nenään. Jos haluaa kanssakuntoilijoitaan säästää, voisiko ihan vain käyttää hajutonta tuotetta, tai sitten haisutella sen puoli pulloa  - tai vaikka ihan koko pullon vasta kun pääsee kotiin?

Nyt on pari kertaa sattunut sillä tvalla, että kun olen mennyt infrapunasaunaan, niin siellä on ollut ennen minua juuri tällainen hajupommi. Jotenkin se äklö tuoksu vielä voimistuu  - tai tietty voimistuu, kosteat pyyhkeet yllä ja hiki vaan virtaa.

Mutta puhutaanpa vielä hiukan miellyttävämmistä tuoksuista. Viime vuonna eräs amerikkalainen ystävättäreni suitsutti saaneensa miesystävältään lahjaksi (tai tuliaisina Japanista työmatkalta) pullon Shiseidon White Rose -parfyymiä. Edt:n saattaa saada alta kolmensadan euron, mutta parfyymi taitaa nykypäivänä olla 5-6. Tuossa linkissä ei taida olla ihan oikeaa hintaa, mutta se tietty riippuu ihan jenin kurssistakin.

Shiseido White Rose.
Jotenkin minä myönnän tuntevani kaikenmaailman ruusuntuoksut hiukan vanhempien leidien tuoksuina, mutta se on kyllä totta, että valkoisten ruusujen tuoksu on hiukan erilainen. Hienostuneempi, vai miten sitä sanoisi?

Minun näppeihini on jostakin (Romaniasta?) tarttunut hiukan edullisempi versio + muutama ihan pieni pullo kallisarvoista ruusuöljyä. Tämän allaolevankin pitäisi olla luonnollista tuotosta, tosin blandattuna johonkin lantrinkiin, ei toisiin kukkaisöljyihin.


Päätän sitten tämän postauksen erääseen miellyttävään hajupommiin. Taannoin kerroin Kiehl'sin hiusnaamiosta, johon olen aikalailla tykästynyt. Tämä tuote työnsi niinkin vähäisestä jutusta kuin yhdestä mielestäni ala-arvoisesta Kiehl'sin silmänympärysvoiteesta alkaneen Kiehl's -kielteisyyteni hiukan syrjemmälle ja kun kerran tätä on niin paljon kehuttu, piti minunkin kokeilla.

Tuote on siis Kiehl'sin Midnight Recovery Concentrate. Tästä pullosta pullahti aika voimakas eteeristen öljyjen kimara, kun sen avasi. Jotkut väittävät laventelin olevan dominoiva tuoksu, mutta minulle se oli geraniol (pelargonia). Olin ensin hiukan tyrmistynyt, mutta sitten levitin sitä (hiukan liian reippaalla kädellä) kasvoilleni. Ohutta öljyä olisi tietty vähempikin piisannut…

Kas kummaa, kaikkia odotuksia vastaan iho olikin aamulla tasaisen värinen ja ihan terveen näköinen, se kun aina aamuisin tapaa punoitella sieltä täältä.

Siinä on helokkiöljyn ja eteeristen öljyjen (pelargoni) lisäksi rauhoittavaa laventelia, omega-3:a ja skvalaania. Laventelin lisäksi ihoa ilmeisimmin rauhoittavat myös rosmariiniöljy, kurkumaöljy ja kurkku-uute.

No, näkyipä toimivan hyvin, enkä enää ihmettele niitä kehuja, joista netissä luin ennen ostopäätöksen tekoa. Varmaan on myös riittoisaa, sillä ei sitä tarvita kasvoille kuin pari tippaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!