keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kemiallista kuorintaa

Koska syöpälääkitykset ovat ohentaneet ihoani todella paljon, minua on käsketty välttämään mekaanisia, hankaavia ja karheita ihon kuorintamenetelmiä etten rikkoisi ihon pintaa tykkänään arville.

Löysin sitten korealaisen Tosowoong-sarjan, jossa oli sopivan tuntuinen geelimäinen kuorinta-aine.



Oli aika iso tuubikin.... Itse geeli oli hiukan löysähköä ja miltei läpinäkyvää. Ohjeiden puuttuessa (teksti oli vain koreaksi) pidin sitä hetken kasvoillani ja sitten vasta pyörittävin liikkein hieroin kasvojani.



Ensin se tuntui vain hieronnalta, mutta sitten geeli ikäänkuin "tiivistyi" ja muuttui hiutaleiksi, tai siis ihan kuin se olisi imaissut mukaansa ihon kuolleen pintasolukon. Hieroin aineen pois ja huuhtelin kasvot kylmällä vedellä. Todella pehmoinen lopputulos, eli ihan kelpo tavaraa..




Onkohan hiukan huonoa englantia paketin kyljessä... Joka tapauksessa keratoline on tuotemerkki ja vaikuttava yhdiste, jota valmistaa Sederma. Keratolinesta sanotaan seuraavaa:

Keratoline™ is an enzymatic exfoliation that gently eliminates the dead cells to reveal younger, healthier looking skin. It is used in anti-age, slimming, whitening, peeling and scrubbing products. This product is based on a protease obtained by fermentation. Keratoline™ is a gentle, enzymatic alternative to AHAs.

Keratoline on siis entsymaattinen kuorinta-aine, jonka teho perustuu fermentoitumisessa (käyminen) tuotettuun proteaasiin, joka eliminoi hellästi kuolleet ihosolut. Se siloittaa ihon pinnan ja kiihdyttää solujen uusiutumista. Sitä käytetään AHA-kuorinnan (alpha hydroxy acid, hedelmähappo) vaihtoehtona. Vapaa käännös lyhennettynä.

Keratolinen INCI on seuraavanlainen:

Aqua (Water) (and) Glycerin (and) Propylene glycol (and) Bacillus ferment




1 kommentti:

  1. Kemiallisen kuorinnan kannalla olen myös minä. Mielenkiintoinen tuote.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!