sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Suklaapasta

Ei ihan niitä kaikkein parhaita ohjeita kesäkuumille, mutta kaikinpuolin tämä ohje tyydyttää suklaanhimoisten tarpeet ihan pieninäkin annoksina. Tämän näpertely sopii vaikka iltapuhteeksi ja palkkioksi hommasta tulee suklainen iltapala.

Suklaapasta

Nauhamakaroneihin:

2 munaa
3 dl durum-vehnäjauhoja
6 tl tummaa kaakaojauhetta
6 tl tomusokeria

Riko munien rakenne kulhon pohjalla ja lisää jauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita taikina tasaiseksi haarukkavatkaimella. Muodostele käsilläsi taikinasta pallo; taikinan tulee olla napakkan kiinteää, mutta ei tahmeaa. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Vaivaa taikinaan n. 10 minuuttia jauhotetulla leivinpöydällä kunnes se on sileää. Kääri taikinapallo kosteaan pyyhkeeseen ja anna levätä puoli tuntia.

Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinalustalla venyttäen ja nostellen hyvin ohueksi ja sileäksi. Jätä kostean pyyhkeen alle leåäämään puoleksi tunniksi.

Kääri tämän jälkeen levy varovasti rullaksi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Laita kuiva pyyhe vaikkapa tuolin selustalle ja avaa rullat (suikaleet) senpäälle hetkeksi kuivamaan.

Keitä suklaapasta hyvin väljässä vedessä n. 3-4 min. Valuta hyvin lävikössä.


Suklaapastan seuraksi sopii hyvin vaikka valmis lakukastike tai vaniljakastike. Jos haluat tehdä itse valkosuklaakastikkeen, tässä ohje:

60 g valkoista suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa kerman joukkoon paksupohjaiseen katttilaan, kuumenna, sekoita ja tarjoa.


Koristele pasta-annokset esim. pistaasirouheella, minttukarkkirouheella, suklaalastuilla tms.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!