Tämä on kiva resepti, jonka on peräisin Coup de Pouce -lehden heinäkuun numerosta vuodelta 2002. Siinä on hauskasti yhdistetty kasviksia mehevän maustekakkumaiseen lopputulokseen.
Puutarhurin kakku (n. 24 annosta)
Voitele ja korppujauhota vuoka, joka on mitoiltaan n. 38 x 25 x 2,5 cm. Laita uuni kuumenemaan 180 C.
3 omenaa kuorittuna ja hienonnettuna
2 porkkanaa kuorittuna ja hienonnettuna
1 tomaatti kaltattuna (kuorittuna) ja hienonnettuna, poista kova keskiosa jos sellaista on
1 peruna kuorittuna ja hienonnettuna
2,5 dl rusinoita
15 ml (ruokalusikallinen) vastapuristettua sitruunamehua
Laita nämä kaikki kulhoon ja sekoita.
Riko toiseen kulhoon 3 munaa ja vatkaa niitä hetken sähkövatkaimella niin, että rakenne on kunnolla rikki ja ne hiukan vaahdottuvat. Lisää munaseos kasvisten sekaan.
2,5 dl kasvisöljyä
Lisää edellisten sekaan ja sekoita.
Yhdistä seuraavat aineet erillisessä kulhossa:
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,25 dl (1 1/4 dl) ruskeaa sokeria, esim. fariinisokeri käy hyvin
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Sekoita hyvin ja yhdistä muihin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Paista uunissa keskitasolla n. 30-35 minuuttia tai kypsäksi (kokeile tikulla).
On muuten todella herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!