perjantai 23. toukokuuta 2014

Puutarhurin kakku

Tämä on kiva resepti, jonka on peräisin Coup de Pouce -lehden heinäkuun numerosta vuodelta 2002. Siinä on hauskasti yhdistetty kasviksia mehevän maustekakkumaiseen lopputulokseen.



Puutarhurin kakku (n. 24 annosta)

Voitele ja korppujauhota vuoka, joka on mitoiltaan n. 38 x 25 x 2,5 cm. Laita uuni kuumenemaan 180 C.

3 omenaa kuorittuna ja hienonnettuna
2 porkkanaa kuorittuna ja hienonnettuna
1 tomaatti kaltattuna (kuorittuna) ja hienonnettuna, poista kova keskiosa jos sellaista on
1 peruna kuorittuna ja hienonnettuna
2,5 dl rusinoita
15 ml (ruokalusikallinen) vastapuristettua sitruunamehua

Laita nämä kaikki kulhoon ja sekoita.

Riko toiseen kulhoon 3 munaa ja vatkaa niitä hetken sähkövatkaimella niin, että rakenne on kunnolla rikki ja ne hiukan vaahdottuvat. Lisää munaseos kasvisten sekaan.

2,5 dl kasvisöljyä

Lisää edellisten sekaan ja sekoita.

Yhdistä seuraavat aineet erillisessä kulhossa:

7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,25 dl (1 1/4 dl) ruskeaa sokeria, esim. fariinisokeri käy hyvin
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Sekoita hyvin ja yhdistä muihin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Paista uunissa keskitasolla n. 30-35 minuuttia tai kypsäksi (kokeile tikulla).

On muuten todella herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!