sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Proteiinipatukat ja hiukan muustakin

Joskus on päiviä, jolloin jo aamulla herätessään aavistaa, että päivä menee jollakin laillapiloille. Aamusta ei vielä näyttänyt siltä, mutta iltapäivällä kävin etsimässä yhtä kuittia autosta ja huomasin sitten, että...



...joku oli asioikseen repinyt toisen peilin irti. Että raivostutti! Ollaan vielä poliisiaseman kulmilla, mutta sepä tietty on kiinni kun olisin oitis mennyt tekemään ilmoitusta tästä ilkivallasta.

Huomasin vasta sen jälkeen, että peili ei ollut ainoa vaurioitunut osa.



Ettäs joku kehtaakin tehdä tällaista! Vakuutus sen tietty korvaa, mutta tulee vainmuuten ylimääräistä työtä minulle tuollaisesta, kun se pitää korjauttaa, käyttää poliisilaitoksella ja vakuutuslaitoksella ennen sitä. Jos saisin tekijän käsiini niin saisi kyllä kuulla kunniansa!

****

Niin, lupailin niiden omatekoisten protskupatukoiden ohjetta. Aiemmin olen postannut proteiinimuffinssien ohjeen tänne, löytyy haulla. Tämä on sitten vähähiilarinen patukkaohje, kuten oli tuo muffariohjekin.

Proteiinipatukat  (tee niin isoja kuin haluat)

1 dl sokeritonta maapähkinävoita (Lidl mm. myy)
1 dl kookosöljyä
pari mitallista suklaanmakuista heraproteiinijauhetta (niin paljon, että syntyy sopivan sakea taikina)
gojimarjoja, rouhittuja pähkinöitä, quinoaa
81% suklaata (Lidl), joka sulatetaan ja johon patukat dipataan.

Pähkinä/mantelirouhetta pinnalle. Maista taikinaa ennen patukoiden muotoilua ja lisää esim. steviaa tarvittaessa. Suklaanmakuinen tai toffeenmakuinen stevia sopii myös hyvin  - tai vanilja.

 Säilytä patukat jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Voi harmi, veemäisiä tuollaiset ilkivallantekijät :/

    VastaaPoista
  2. Ikävää että ihmisten pitää rikkoa toisten omaisuutta =(

    VastaaPoista
  3. Olen kyllä todella kiukkuinen. Aamulla poliisiasemalle tekemään ilmoitus asiasta, vakuutusyhtiölle tein eilen ilmoituksen online, ja nyt pitäisi löytää korjauspaikka, jonne tietty uusi peili ja sen varsi pitää tilata ja autolla ei siis saisi ajella ilman sitä peiliä. Grrrrr!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!