lauantai 18. huhtikuuta 2015

Sampar kolmen päivän viikonloppu



Satuin puolivahingossa ostamaan tällaisen geelivoiteen, joka boostaa rusketusta, mutta joka ei ole itseruskettava voide. Jostakin syystä minun ihostani tulee itseruskettavilla aina kellervä ja oikeastaan ainoa, jolla saa laikuttoman tuloksen on Garnierin suihemuodossa oleva aine, josta olen aiemmin kirjoitellut täällä.

Samparin 3 Day Weekend ei siis ole itseruskettava, vaan se aktivoi ihon omaa luonnollista melaniinin  (pigmentin) tuotantoa. Samalla se lupaa 24 h kosteutuksen iholle. Pigmentin tuotannon aktivointi tietty riippuu ihon omastakin värisävystä ja tyypistä. Ex vivo -tutkimuksissa (ihoeksplantaateille, jotka pidettiin elossa kaksi viikkoa) se on lisännyt 32% melaniinin tuotantoa. Olenpa utelias nyt sitten näkemään, miten se toimii in vivo omassa naamassani.

Yksi sen mielenkiitoisista ainesosista on tähkäkimikki, jota käytetään mm. vaihdevuosien hoitoon. FIMEA antaa tästä varoittavan arvion, joka on luettavissa täältä. Tähkäkimikkiä on kautta aikojen käytetty myös PMS-oireiden, aknen, kivuliaiden kuukautisten, osteoporoosin ja synnytysten käynnistmisen avuksi. Vaikka Samparin tuote onkin topikaalinen ja sisältää todennäköisesti hyvin pieniä määriä tähkäkimikkiä, halusin kuitenkin tämän mainita.

Tähkäkimikki siis saattaa joissain osissa kehoa käyttäytyä estrogeenin tavoin, mutta taas joissain osissa kehoa vähentää estrogeenin määrää. Se toimii todennäköisesti myös anti-inflammatorisesti, mikä voi selittää sen aknea parantavaa ominaisuutta. Tähkäkimikki saattaa myös vahvistaa immuunipuolustusta, koska se sisältää monia kemiallisia aineita. Eräs näistä aineista saattaa toimia aivoissa serotoniinin kaltaisesti.

Mutta varsinaiseen ainheeseen, eli tähän Samparin tuotteeseen. Se sisältää myös promelantrooppisia peptidejä ja ns. "älykkään aurinkosuojan" (mitä sillä sitten käytännössä tarkoitetaankaan), eli se suojaa ihon DNA:ta estäen auringonvalon aiheuttamaa vanhenemista. Tämän mekanismista en löytänyt tarkempaa tietoa, mutta lisään sen, jos jostakin löydän.

Sitten muita hienoja ilmaisuja kuten "hydrokompleksi", joka korjaa ihon omaa hydrolipidikerrosta ja "Urban Advance Complex", jonka vapaasti voisi suomentaa edistyneeksi urbaaniyhdisteeksi", joka valmistajan mukaan on "eksklusiivinen ja täysin kattava" antioksidanttisuoja, joka tukee ihon luonnollista puolustusjärjestelmää.

Raportoin sitten, miten naamalle käy, kunhan olen käyttänyt tätä hetken aikaa. Itse geeli on aika miellyttävän tuntuista ja kun laitoin sitä ohjeen mukaan aamulla kosteusvoiteen alle, iho imaisi sen hetkessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!