sunnuntai 2. elokuuta 2015

Munakoiso-tomaattipaistos

Kesä on kasvisruokien aikaa ja tässäpä on sitten herkullinen moussakantapainen resepti kaikille munakoison ja tomaatin + yrttien yhdistämisestä pitäville. Ohje on todella helppo!



Munakoiso-tomaattipaistos

1 iso munakoiso
pihvitomaatteja
(valkosipulimurskaa sekoitettuna hiukkaseen hyvää oliiviöljyä)
emmental-juustoa
yrttimaustetta, esim. timjami tai oregano tai sekoitusta.
mustapippuria myllystä


Leikkaa munakoiso noin sentin paksuiksi viipaleiksi poikittain. Jos haluat itkettää koison (minusta ei välttämättä tarvitse!), sirottele viipaleille suolaa ja anna niiden levätä 5-10 minuuttia ja pyyhi sitten talouspaperilla suola ja neste pois viipaleiden pinnoilta.

Lado viipaleet uunivuokaan ja laita jokaiselle noin puolen sentin paksuinen juustoviipale, jonka päälle leikkaat paksuhkon tomaattisiivun. Kuvassa olevassa paistoksessa on pihvitomaattien sijaan käytetty luumutomaatteja, jotka on leikelty viipaleiksi pitkittäin (kaupassa ei sattunut olemaan pihvitomaatteja).

Sivele tomaattiviipaleiden päälle valkosipuliseosta (jos sellaista käytät) ja mausta ne. Paista 200 C kunnes alimmmaisena olevat munakoisosiivut ovat pehmenneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!