torstai 27. elokuuta 2015

Muutama meikinpohjustajakikka

Minäkin olen vihdoin ja viimein oppinut käyttämään primereitä meikin alla, ja hoksannut myös sen, että mikä toimii kesällä, ei välttämättä toimikaan talvella. Myöskin talvella sävylliset primerit ovat kalpealle iholle parempia, esimerkiksi vaaleanpunainen kirkastaa kummasti naamaa, laittoipa sen päälle vaikka minkäväristä meikkivoidetta. Talvella myös hoitavampi primer on tarpeen, kesällä taas selvitään kuivemmalla.


Ensinnäkin, jos haluat välttää paksulta näyttävän meikin kasvoillasi, se tulee useimmiten siitä, että sekä primerissa, että meikkivoiteessa on silikoneja. Tässä tapauksessa kannattaa valita primer-meikkivoidepari, joista toisessa ei ole silikonia. Vaihtoehtoisesti voi olla todella säästeliäsprimerin suhteen, ja laittaa sitä vain ihan hiukan, vähemmän kuin normaalisti.

Käytä primeriä myös silmien alla, varsinkin jos käytät samalla alueella peitevoidetta. Peitevoide kestää näin kauemmin, eikä mene juonteisiin niin helpolla. Joissakin tapauksissa (kuten varsinkin vaaleanpunaiseksi/lohenpunaisiksi sävytettyjä primereitä käyttäessäsi) et edes tarvitse mitään muuta peittääksesi tummia silmänalusia.

Samaa, kasvoille tarkoitettua primeriä voi myös käyttää silmäluomille. Anna tipan primeriä hiukan kuivahtaa kämmenselällä, ja levitä/taputtele se sitten luomille. Näin se on hiukan paksumpaa ja pitää hyvin luomivärin paikoillaan ja tasoittaa samalla luomen väriä.

Samalla voit taputella/pyyhkiä samaa pastamaista primeriä myös ripsillesi. Tähän kun laitat päälle ripsiväriä, niin se pysyy paremmin ja varisematta, ja primer samalla myös paksuntaa ja ehkä pidentääkin ripsiäsi jonkin verran.

Primeriä voi myös sekoittaa päivävoiteeseen, värilliseen päivävoiteeseen, BB-voiteeseen tai meikkivoiteeseen, jolloin saadaan luonnollisempi ja kuulaampi iho, joka ei ole niinkään meikatun näköinen. Sävytetyillä primereillä voi myös hiukan muuttaa meikkivoiteen sävyä, jos on tullut tehtyä hutiostos, esimerkiksi. Vaaleanpunainen primer korjaa liian tumman meikkivoiteen sävyä, vihertävä liian punaisen tai oranssin meikkivoiteen ja sinertävä/laventeli korjaa liian kellertävää meikkivoidetta.

Olisiko teillä muita vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!