perjantai 20. toukokuuta 2016

Nukutko huonosti?

Illalla syömälläsi ruoallakin voi ehkä korjata ongelmaa. Tai sitten melatoniinilla, jolla on nykykäsityksen mukaan antioksidanttisiakin ominaisuuksia.


Mutta katsotaanpa nyt nitä ruokajuttuja. Esimerkiksi kalkkunassa on tryptofaania, serotoniinin esiastetta, joka vaikuttaa mielialaan ollen neurotransmitteri, joka saa olon hyväksi. Mozzarellajuustossa tryptofaania on kaksinkertainen määrä, joten laitapa pienistä mozzarellapalloista iltapalaksi vartaita, joissa on myös kirsikkatomaattia ja valele päälle hiukan pestoa. Näyttää ja maistuu hyvältä!

Eräässä asetelmaltaan oikeanlaisessa ja suuressa tutkimuksessa on todettu myös rasvaisen kalan (tai 600 mg omega-3 -lisää) vaikuttavan iältään 7-9 -vuotiaiden lasten nukkumiseen suotuisasti. Syö siis kalaa, tai ota kalaöljylisää!

Kourallisesta manteleita saat noin 20% päivittäisestä magnesiumin tarpeestasi. Magnesium rentouttaa, joten nukahtaminenkin on helpompaa.

Kirsikoissa on myös paljon tryptofaania, ja niin on myös kaurassa. Kaurapuuro auttaa unensaannissa myös hiilihydraattipitoisuutensa takia, jolloin väsymys tulee sivutuotteena.

Banaaneissa on myös hiilihydraattia, magnesiumia ja tryptofaania, joten sellaisen syöminen ennen nukkumaanmenoa auttaa nukahtamisessa.

1 kommentti:

  1. Banaani ja mankku toimii mulla erinomaisesti! Mutta niin myös punttitreeni/lenkkeily/tenttikirjan lukeminen :D

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!