tiistai 10. toukokuuta 2016

Cappuccinoa ja croissanteja

Mikä onkaan joskus parempaa - varsinkaan viikonloppuaamuina -  kuin latte tai cappuccino kaikessa rauhassa tuoreen, vastapaistetun croissantin kanssa! Tosin, jos haluaa ehdottomasti tuoretta saada (Suomessa), on joko ruvettava leipomaan niitä aamuhämärissä tai lähdettävä niitä ostamaan jostakin leipomosta suoraan. Kolmas vaihtoehto on ostaa jo edellisenä päivänä varastoon pussillinen pakastecroissantteja.

Olemme kevään mittaan niitä kovastikin testailleet, ja erään merkin hyväksi havainneet...
Esimerkiksi S-ryhmä myy Rainbow-merkillä sinisissä pusseissa voilla leivottuja pakastecroissanteja, jotka mielestäni tulivat tässä rytäkässä kakkoseksi.

Pirkka-merkillä, jota myydään K-ryhmän kaupoissa, on montaakin pakastettua sorttia croissantteja: on täysjyvää ja sitruunalla täytettyä sorttia. Pirkan tavalliset pakastecroissantit kuitenkin olemme rankanneet ykkösiksi niiden keveän rakenteen takia. Juuri täydellisiä!

Pakastecroissantit on helppo paistaa kotona aamialseksi.

Purkissa myydään myös Danerolles-merkkisiä, jotka ovat leikattuina taikinalevyinä pakattu. Säilytys on viileässä, ei pakkasessa. Ne pitää osata rullata poikein muotoonsa ennen pakastamista.


Purkillisesta tulee kuusi pientä voisarvea, jotka ovat ihan OK maultaan, mutta eivät niin ihanan rapeita kuin Pirkan tai Rainbown.

Kuinka moni tykkää lämpimästä croissantista aamukahvin kanssa?

2 kommenttia:

  1. Itsekäärittävät ovat minusta sen puolesta kivoja, että niihin voi laittaa haluamaansa täytettä, jolloin saa osan tehtyä makeiksi versioiksi. Meillä sisus yleensä on jotain mantelihässäkkää, ei ällön makeaa kuitenkaan.

    VastaaPoista
  2. Me ollaan joskus tehty just noita purkkicroissantteja. Hyvän täytteen ku laittaa ni on aika nam.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!