lauantai 14. toukokuuta 2016

Niitänäitä

Vakuutusyhtiöt ovat joskus ihan sanonko mistä. Tänään annan tässä suhteessa täydet 10 (miinus)pistettä Pohjolalle, josta tosin vakuutukseni siirsin paljon edullisempaan ja paremmin toimivaan Fenniaan, jossa samalla rahalla sai paremmat edut.

Kilpailuttaminen kannattaa, ja nyt olisikin aika kärttyisä olo, ellei vakuutuksia siirtäessä olisi jättänyt tapaturmavakuutusta voimaan (olin aikonut lopettaa sen, koska "eihän mulle mitään tapaturmia voi tapahtua"). Laitoin viimeisimmät saikkutodistukset ja laskut sähköisesti Fennialle alkuviikosta ja rahat olivat tilillä eilen. Hienoa toimintaa.

Pohjola sen sijaan ilmoitti eilen eräästä PUOLITOISTA VUOTTA sitten tapahtuneesta vahingosta, jonka korjaukseen on laskutuslupa annettu jo puoli vuotta sitten, ja jonka olin ilmoittanut heti onnettomuuden tapahduttua 1 1/2 vuotta sitten valokuvien kera, etteivät he maksa sitä perustuen johonkin pykälään, jota en löydä sähköisistä dokumenteistani. No remppa on tehty jo kuukausia sitten, hyvässä uskossa siihen, että homma on vakuutusfirman puolesta OK.

Olin eilen niin kiukkuinen, että oksat pois. Mutta maanantaina keskustellaan kohtuullisuusperiaatteesta, ja ellei sopua synny, keskustelemme lakimiesten välityksellä. Olen ollut lapsesta lähtien ko. firman asiakas, kantanut sinne todella isot summat rahaa, ja muutamaa satunnaista läppärin (työväline, omani) rikkoutumista ja asunnon vesivahinkoa lukuunottamatta en ole koskaan laskutellut mitään ko. firmalta. Vesivahinkokin meni tietty taloyhtiön vakuutuksen piikkiin, mutta sijaisasunto neljäksi kuukaudeksi jäi Pohjolan maksettavaksi. Ihan takuulla minun elämäni aikana maksamistani maksuista oli enemmän kuin katetta tuohon "lystiin".

Pyh koko firmalle! kehtasivat vielä soittaa ja viuruttaa vakuutuksien poissiirtämisen jälkeen, että heillä on nyt ihan uusi lähestymistapa vanhojen ja hyvien asiakkaiden suhteen. No, turha valittaa, kun eivät ole ennen huomioineet todella pitkäaikaisia asiakkaita, niin mitäs minäkään sellaista liiketoimintasuhdetta sitten arvostan! Mennään muualle, ellei homma suju!

*****
Kävin viime viikolla taas ortopedillä. Nilkka edelleen turvoksissa, eikä taivu esimerkiksi portaita kivutessa. Alkaa olla pieni hätä asian kanssa, sillä korkkareissa pitäisi seilata kaksi päivää Royal Ascotissa (tosin siellä varmaan tulee enimmäkseen istuttua Bolly (Bollinger)-baarissa ulkosalla, jos säät suosivat.

Jalan toimimattomuus on oikeasti aika paljon hankalampaa kuin käden toimimattomuus. paketissa olevan käden kanssa pääsee sentään liikkumaan, paketissa olevan jalan kanssa ei niinkään.

Pieni sotatantereeni TYKSin kanssa on edelleen auki (ks. ed. postaukseni aiheesta). Se kiusallinen klumppu kitalaessani EI ole hävinnyt, eli uusi käynti KNK-klinikalla lienee tarpeen. Ehkä tosin Ascotin jälkeen, kun olen Suomessa.

Muutenkin hiukan nyppii tuo erikoissairaanhoidon opiskelijoiden koekaniinina oleminen. Minulla on ollut kaksi kertaa rintasyöpä (sama rinta) ja molemmilla kerroilla olen huomannut sen itse. Nyt peruutin kontrolliaikani (tutkimuksissa toki aion käydä), koska yleensä siellä on joku erikoistuva lääkäri. Viime vuotinen oli ihan OK, mutta sitä edeltävänä vuonna oli joku vanhempi nainen, joka tökki hiukan rintaa ja nivusten imusolmukkeita ja kysyi varmaan puolentusinaa kertaa huolestuneella äänellä, että miten sinä nyt olet voinut.

Ja siitä siis pitäisi maksaa 37 euroa (no, kymmenen senttiä vaille sen summan, mutta...) plus parkkimaksut ja ajanmenetys. Ei kiitos.

Kummallakaan kerralla, kun olen itse huomannut kyhmyn rinnassa, hoitoonpääsy ei ole ollut helppoa, joten se noista erikoistuvista lääkäreistä. Joku tietty tykkää syynäämisestä, mutta minä en halua maksaa siitä, että olen erikoistuvien harjoittelun kohde. 

En halua kuitenkaan väheksyä heidän hommiaan. Kuten sanottu, joillekin voi olla hyväksi käydä vastaanotolla ja saada kuulla, että kaikki on OK. Osatosihteeri oli ihan kauhuissaan, kun peruutin vastaanottoaikani: "Hei, sun PITÄÄ jutella tästä edes sairaanhoitajan kanssa!". Jep. En väheksy sitäkään, mutta jos on ollut farmakologisen kliinisen tutkimuksen takia erinäisten sairauksien kanssa tekemisissä, niin silloin niistä pitää itse tietää kaikki. Siis kaikki tuorein tieto.

*****
Tästä tuli nyt aikamoinen vuodatus, mutta toivon sen herättävän ajatuksia. Minun talouteni ei kaadu muutamaan polikäyntiin, eikä jalan katkeamiseen, mutta on ihmisiä, joiden talous voi mennä sekaisin tällaisista asioista. Vakuutuksesta ja firmojen vastuista ei myöskään tiedetä paljoa, ja ainakin minun näkökantistani ihmiset ovat aika arkoja hakemaan korvauksia oikeista syistä.

Eräs ystävättäreni jutteli tänään tyttärensä tekemästä vahingosta (joka oli vahinko) erään toisen henkilön omaisuudelle. Hän oli saanut satojen eurojen korvausvaatimuksen, mutta hänelle ei ole esitetty mitään kuitteja asian tueksi. Neuvoin häntä kääntymään vakuutusyhtiön puoleen. Toki joku omavastuu saattaa olla, mutta yleensä kotivakuutuksessa on myös vastuuvakuutus, joka korvaa tällaiset asiat. Ja vakuutusyhtiöt kyllä osaavat syynätä kuitit.

Tällaista tänään :)  Toivottavasti postauksesta oli apua joillekin, tai toivottavasti se ainakin herätti ajatuksia.

Mukavata viikonvaihdetta!

PS. En halua tahallani mollata Pohjolaa  - mutta niin kauan, kun ei ole ollut veloitettavaa omasta puolestani, ja olen maksanut maksuni, niin hyvin on mennyt. Korvauspuolella sitten taas ei ole ongelmista välttynyt.... Herää kysymys, että miksi vakuutusyhtiöt yleensä ovat olemassa!

Pari vuotta sitten täällä Turussa - poliisiaseman naapurissa ja vappuhulinoitten JÄLKEEN oli autostani omalla parkkipaikalla potkittu peili pois ja koko auto oli taottu lommoille. Muu porukka taloyhtiöstä oli ilmeisimmin mökeillään, koska muille ei ollut sattunut mitään.

Käytin autoni poliisilla naapurissa ja tein ilmoituksen Pohjolalle, josta soitettiin seuraavaa:

- oletko sä ihan varma, ettet ole ollut viime kesänä Forssan seudulla?
- (minä)?????!
- no en usko olleeni ainakaan kymmeneen vuoteen
- jos sä et vaan muista?
- noi voi #%##&, miksi en muistaisi? En todellakaan ole käynyt siellä AIKOIHIN! =kymmeniin vuosiin.
- kun siellä tuli viime kesänä isoja rakeita ja ne ovat voineet tehdä nuo lommot kattoon ja muualle.

Oikeesti, voihan vee, kai mä muistaisin, jos olisin ollut Forssan seudulla ja olisin myöskin noteerannut ne lommot jo aiemmin.

Poliisin mukaan sekä peili, että maski oli potkittu, ja katto ym. todennäköisesti taottu kaljapurkeilla.

Pohjola korvasi, mutta vasta pitkällisen inttämisen jälkeen.

En muuten pystynyt ainakaan tähän mennessä jakamaan tätä ko. firman FB-saitille, mutta jakakaa vapaasti. Kiitokset on toimitettu Fennialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!