torstai 5. toukokuuta 2016

Marinoituja oliiveja ja vapun viettoa

Vappukin sitten oli ja meni, ja me vietimme sitä ensin Kew Gardensissa piknikillä ja illalla kotona. Hyvässä seurassa tietenkin.

Briteissähän ei vappua vietetä, mutta vanhemmat tädit olivat askarrelleet jokaiselle pienen vappuviuhkan!


Kew gdnsin myymälän edestä; yritin ottaa kuvan tuosta possun mallisesta, metallisesta kastelukannusta. Yrittäkääpä löytää se kuvasta ;)

Harrodsin magnumpullo "wappusimaa".

Huomatkaa muodikkaat lasit! Lontoossa on jo pari vuotta ollut muotia tarjota kuohujuoma tällaisista laseista, eikä korkeista "huiluista".

Muistin tietenkin ottaa kuvan vasta, kun puolet oli jo syöty. Ikean lihapullia, Pariisista tuotua hanhenmaksaa ja brietä sekä manchegojuustoa.

*****
Heitetäänpä tähän helppo marinoitujen oliivien ohje. Ellet löydä kaupasta vähäsuolaisia, kivettömiä oliiveja, ota tavallisia ja niitä voi tarvittaessa hiukan liottaa enemmän suolan poistamiseksi. Valuta oliivit hyvin ja kaada kulhoon. Viipaloi sekaan valkosipulinkynsiä (älä murskaa!) ja silppua sekaan tuoretta basilikaa. Kaada joukkoon jyvää, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja sekoita. Anna marinoitua ainakin muutama tunti ennen tarjolle panoa.




Pidän itse tällaisista oliiveista todella paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!