tiistai 21. marraskuuta 2017

"Horror-kuorinta" kasvoille

Tästä piti tulla Halloween-postaus, mutta parempi laittaa se myöhässä kuin ei milloinkaan... Ehdottomasti yksi "eksoottisimpia" kuorinta-aineita, mitä on vastaan tullut.Kyseessä on kuitenkin tuttu merkki: The Ordinary. Samaten tuttu tapa kuoria, eli ns. hedelmähapot. Tämä juokseva geeli sisältää 30% AH- ja 2& BH-happoja, ja sitä käytetään kasvoilla vain 10 minuuttia ja sitten se huuhdellaan pois. Mutta...


Erikoisinta siinä on sen väri, joka kieltämättä muistuttaa verta, ja sormiin koostumuskin viittaa siihen.
Kieltämättä se hiukan tuhrustaa, ja tuo tosiaankin niin voimakkaasti mieleen veren, että en suosittele heikkohermoisille, eikä sellaisille, joiden mielikuvitus laukkaa :)

Mutta asiaan; kyllä kai se kuoriikin, mutta itse olisin toivonut sen olevan toisen väristä. Käsittääkseni mikään ainesosista ei sinällään värjää, joten olisiko värin funktio se, että se varmasti pestään pois kasvoilta? Ihoon väri ei tartu, mutta ympäristöä on varottava.

Mitään radikaalia muutosta en muutaman käyttökerran jälkeen ihossa näe, mutta sen voin sanoa, että iho ei ole ainakaan kuivunut korpuksi, kuten monasti happokuorintoja jatkuvasti käyttävällä saattaa sattua.

Tuomio: Kunhan saan tämän käytettyä, en varmaankaan osta uudelleen.

4 kommenttia:

 1. hui, pelottavan näköistä :D taitaisi jäädä itseltäni käyttämättä

  VastaaPoista
 2. Olen nähnyt youtube-videoita tuosta Ordinaryn kuorinnasta, eikä mua innosta tuollainen punajuurivesi ollenkaan. Lactic Acid on ainakin mulla toiminut hyvin - ainakin omasta mielestä vaikutus näyttää hyvältä;)

  VastaaPoista
 3. Lactic acid, maitohappo siis? Toimiiko molkosan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisihan tuo toimiakin. Kyse on happamuusasteesta ja ihon kestävyydestä + siitä, ettei sen käsittelyn jälkeen heti neutralisoi ihoa esimerkiksi pesemällä saippualla tms.

   Eikös Molkosan ole jossain määrässä antibakteerista ja antifungaalista, minulla on hämärä mielikuva, että olisin itsekin sillä joskus pyyhkinyt kasvojani hamassa menneisyydessä :)

   Kannattaa kuitenkin testata ensin, mitä oma iho kestää vaikka pienelle alueelle korvannipukan taakse ja odottaa seuraavaan päivään pesemättä sitä pois. Ellei punottele pahasti niin sitten se aine kaiketi käy laimentamattomana.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!