torstai 30. marraskuuta 2017

Zürich - ja vähän nukkumisesta

Miehen kanssa piti tavata Zürichissä, mutta herra on ilmeisimmin hukkaantunut matkalla Suomesta tänne, sillä häntä ei vielä näy eikä kuulu :)

Eipä silti, itsellänikin kesti aikansa tulla tänne Baselista, sillä ilmeisimmin aamulla oli sattunut jokin onnettomuus (taksikuski kertoi), joten monet junat Baselista tänne oli peruutettu. Plus että tietyt ihmiset firmassa katsoivat minut niin tärkeäksi, että olisi pitänyt palaveerata kaiken kiireen keskellä akuutisti, vaikka kuinka yritin sanoa, että minullakin on vapaapäiväni ja yleensäkin vapaani, olkoon se vain puoli päivää, kuten tänään. Ihanaa, kun tärkeäksi sanotaan, mutta laitapa sormesi vesilasiin ja kun otat sen pois, vain kuopan jäädessä olet korvaamattoman ainutlaatuinen.

Zürichin asemalta (Hbf).
Tässä herraa odotellessa tilasin shampanjaa pullon sviittiimme. Tai siis hotelli Romantic Europen juniorsviittiin. Mikäs tässä, varasin ravintolan klo  21.


Olen muuten noussut väärällä jalalla sängystä tänään. Tulin myös siihen tulokseen - pitkällisen pohdinnan jälkeen  - että kroppani on UK:n ajassa, tai voisi myös paremmin ajassa GMT+3, eli Portugalin ajassa, esim.

Asia on havaittu ennemminkin, mutta vasta nyt, kun minulla ei ole työaikaa, ts. ei ole pakko mennä töihin tiettyyn offiisiaikaan, kuten monissa työpaikoissa Suomessa, olen huomannut, että meneminen töihin kunnolla heränneenä on etu.

Termi "kunnolla heränneenä" varmaan ihmetyttää, mutta oikeasti: ellet herää luonnollisesti, ei työteho ole niin hyvä kuin sen pitäisi olla. Huomasin viimeistään tänäaamuna.

Siitä olen iloinen, että tämä ymmärretään nykyisessä työpaikassani.

Tähän pitää lisätä, että täällä konsultoimiseni venyy edelleen. Kummallista, kuvittelin elokuussa 2016 lähteneeni tänne vain neljän kuukauden keikalle, ja täällä edelleen ollaan, ainakin muutama kuukausi. Kuka tietää, mitä sitten.

Mitä mieltä olette muuten tuosta työaika- ja aamuheräämisasiasta?

PS: Herra saapui juuri...

3 kommenttia:

  1. varmasti luonnollinen herätys on paras, ainakin jos menee myös nukkumaan luonnolliseen aikaan eli Suomessa marraskuussa varsin aikaisin.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän sitä asiat saa parhaiten tehtyä, ku jo herätessä on virtaa ja just tuo kunnolla heränny olo.

    VastaaPoista
  3. Aamu-unisena olen usein klo 8 töihin mennessäni hukannut ekan työtunnin heräämiseen, tai siltä minusta on tuntunut. En koskaan oman tai lasten kouluaikanakaan ymmärtänyt sitä et miks koulu piti joka aamu aloittaa klo 8 ?! Etä- ja projektityöt vaativat kurinalaisuutta, että hommat tulee ajoissa valmiiksi, mutta niissä on hyvä puoli se että saa itse melko vapaasti päättää työajastaan. Toivottavasti tähän suuntaan ollaan Suomessakin menossa tulevaisuudessa. Työn tulokset ratkaisevat enemmän kuin työaika. Mutta huom, kaikkeen työhönhän ei liukuvat tai liian joustavat työajat todellakaan sovi.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!