keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Hyvää syntymäpäivää, Suomi!

Täällä Sveitsissähän tämä oli ihan tavallinen työpäivä. Olin jo kuitenkin laittanut työkavereille kutsun aikoja sitten "suomalaisiin pitoihin", eli kertonut tarjoilevani aamun koulutuksen jälkeen suomalaista purtavaa toimiston keittiössä. Osa tarjottavista oli tuotu Suomesta, osa oli tehty Sveitsissä ja osa oli peräisin ruotsalaisesta Scandi-Shopista, joka toimittaa tänne suoraan Ruotsista tiettyjä herkkuja.

Menu oli seuraavanlainen:

- karjalanpiirakoita (nämä oli leiponut suomalaisen pitopalvelun Zürichissä omistava Gunilla Blomfelt käyttäen suomalaisia ruisjauhoja) + munavoita (sveitsiläisistä munista ja ns. jogurttivoista, jonka maku on lähimpänä suomalaista, happamasta kermasta valmistettua voita  - täällähän ei kermaa hapateta ennen voiksi valmistamista, joten maussa on vissi ero)
- kylmäsavulohta
- graavilohta
- lohen kanssa sitruunaa, tilliä ja vaihtoehtoisesti sinappikastiketta
- hapankorppuja
- hapankorppujen kanssa kylmäsavuporosulatejuustoa (olipa taas pitkä sana, ilmankos ulkomaalaiset sanovat, ettei Suomessa osata käyttää välilyöntejä...) ja tillistä yrttituorejuustoa (Crème Bonjour)
- Fazerin suklaakonvehteja, erilaisia
- Pandan Suomi-suklaakonvehteja
- Halvan lakritsipaloja
- Töysän piparkakkuja
- Vihreitä Kuulia
- Pihlaja-karkkeja
- juustonaksuja
- Riipisen karhunlihaa purkista

Mannerheimin muistomerkki tänään sinivalkoisessa valaistuksessaan.

Tulikohan lueteltua kaikki? Tarjoilussa oli sekä Muumi- että Marimekkolautasliinoja. Unohdin sitten tietty siinä hössäkässä ottaa kuvan koko pöydästä. Hyvin maistuivat tarjoilut, joskin karhunliha arvelutti useimpia ja kylmäsavuporojuustoa piti ranskalainen kollegani hiukan liian tujuna. Karjalanpiirakoita oli alunperin 40, mutta muutama jäi ja maanantaina aloittanut, Belgiasta muuttanut uusi suomalainen kollega sai mukaansa kuusi kappaletta, josta hän oli erityisen mielissään.

Meitä siis on täällä toinenkin ns. "työnomadi" Suomesta! Hiukan huvittaa, kun hänen esimiehensä kertoi, että hakijoissa oli ollut paljonkin suomalaisia, ja hänkin oli haastatellut kolme, ennenkuin päätyi tämän neljännen palkkaamaan! Tänne ne näköjään kaikki lääketutkimusihmiset valuvat, juuri pari kuukautta sitten erääseen toiseen firman yksikköön tuli kaksi naista, joista toisen tunsinkin entuudestaan. Mies tuossa viikonloppuna veistelikin, että Sveitsissä siivoojat tulevat Afrikasta ja lääkealan ammattilaiset Suomesta.... :)  Meilläkin tämä siivoojakatras on mustaa ja huivipäistä.

Katselin tässä Linnan juhliakin suoraan läppärin kautta. Kauniita pukuja, kuten Jaana Pelkosella ja Vanessa Kurrilla. Eikä madame presidentinkään mekko ollut hullumpi.

Ihania olivat myös nuo ympäri maailmaa sinivalkoisiksi valaistut kohteet, kuten tuossa kuvassa ylempänä.

Millä tavalla sinä juhlistit tätä päivää?

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!