lauantai 16. joulukuuta 2017

Sunnuntaiarvonta!

Näin ex tempore! Yllätin itseni tänään funtsimasta, mikä paikka on tehnyt maailmassa minuun suurimman vaikutuksen. Ajattelin kysyä samaa teiltä, lukijani! Kerrothan myös perustelun siihen. Aloitan itse kertomalla omastani.

Vaikea valinta. Niitä paikkoja kun on niin monia. Valitsen Egyptin ja sen pyramidit sun muut. Varmaankin Gizan Sfinksi, sen näkemisestä livenä olen haaveillut lapsesta saakka!

Niin, luin kakarana paljon, koko pikkukaupungin kirjaston aikuistenkin osasto oli luettu läpi ennen kouluikää, ja Sinuhe Egyptiläinen teki suuren vaikutuksen. Samoin Thor Heyerdahlin Kaislaveneellä yli Atlantin.

Sen jälkeen imin itseeni kaiken, mikä koski muinaista Egyptiä ja esimerkiksi Tutankhamonin haudan löytymistä koskevat jutut, ne kaikki aarteet (mitkä olen myöhemmin nähnyt IRL) ja British Museumin muumiot sun muut ovat olleet järisyttäviä kokemuksia minulle.

Kun aikoinaan kävin Egyptissä, käynnit vähemmän tunnettujen pyramidien sisällä olivat vielä sallittuja, olen ymmärtänyt, että nykyään pääsy on todella rajoitettua. Se kaikki muinaismuistojen määrä siellä maaseudullakin oli todella tajunnanräjäyttävää. Yhtäkkiä pellon keskellä saattoi olla valtava alabasteriveistos.


Nyt on teidän vuoronne kertoa! Vastanneiden kesken arvon kolmet jalkojenkuorintasukat, eli nyt on hyvä mahis voittaa, sillä arvonta kestää vain sunnuntain loppuun CET ja palkintoja on kolme.

Postitan sukat kunhan pääsen Suomeen, eli todennäköisimmin joulun jälkeen. Arvontaan osallistuaksesi sinun on oltava vakkarilukija (kerro, mitä kautta luet), annat s-postiosoitteesi ja olet heti maanantaina tsekkaamassa voittajien nimet (joko omassa s-postissasi tai täällä blogissa).

Lukijakaartiin voi toki liittyä osallistuaksesi, mutta toivon myös sinun jäävän. Huomasin joulukalenteriarvonnassa, että muutama, joita ei lykästänyt, lähti arvonnan jälkeen. Muistuttaisin, että minulla on aika usein näitä ylläriarvontoja, joten kannattaa pysyä linjoilla!


Onnea arvontaan! Laitan sen nyt jo esille, enkä vasta huomisaamuna. Mielenkiinnolla vastauksianne odotellen...


24 kommenttia:

 1. Olen päässyt matkustamaan aika vähän, mutta kyllä vaikuttavimmat jutut on silti Suomessa :) Wonder winterland -joulut, revontulet, marjastus- ja sienestysreissut ja muut retket puhtaassa luonnossa. Ja Lappi <3
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se maailman vaikuttavin paikkahan voi tosiaankin olla vaikka siellä, missä on syntynyt!

   Poista
 2. Mukaan arvontaan ja turkki teki vaikutuksen.oli ystävällistä väkeä ja muutenkin kaunista. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, että suomalaiset tuntevat yhteyttä turkkilaisten kanssa!

   Poista
  2. Missäpäin Turkkia olet ollut?

   Poista
 3. Rooma ja Italia tekivät minuun aika syvän vaikutuksen, kun sain siellä vuoden päivät asua ja maata kiertää! Ihan uskomatonta, miten paljon historiaa yhteen kaupunkiin mahtuu. Ja Italialainen ruokakulttuuri on jotain niin mahtavaa, joka kaupungilla on omat herkulliset erikoisuutensa ja viinitkin ovat ihan omaa luokkaansa.

  juulia.myllykangas@outlook.com

  VastaaPoista
 4. Wales ja tunturi-Lappi on molemmat aika mykistäviä parhaimmillaan. Ja niissä molemmissa on tunnelmaltaan jotain samaa, jylhää avaruutta ja se luonnon karu kauneus. Walesiin haluaisin joskus muuttaa asumaan. Lappiin en, koska siellä on talvella liian kylmä. :D

  Bloggerin kautta seuraan ja maili on laurakatarooma@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa. Kreikka on ollut se vaikuttavin, maan historia, ystävälliset ihmiset ja luonto. Parahin aurinko ja huippua ruokaa, turvallistakin on ollut aina. Toisaalta jos menee aina samoja latuja, niin jää uudet suunnat löytymättä ja uskoisin voivani haltioitua niin monesta maasta.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Olen matkustellut vain Kreetalla, sydän asuu siellä siksi sinne palaamme aina, eri kohteisiin. Luulenpa, että muutamme Kreetalle joskus vielä mieheni kanssa. Ierapetra on oli ainoa pettymys aikoinaan mutta sekin menisi nyt kun ei ole pieniä lapsia.
  maijamummu1@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Mukana! Vaikea valita, ehkäpä Norjan vuonot. <3

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan.blokkerin kautta lukijana. Kreetan hania on ollut kaunein paikka ☺
  susannaposti88@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Amsterdam teki suurimman vaikutuksen. En haluaisi asua siellä, mutta matkakohteena se oli aivan ihana. Arkkitehtuuri ja ilmapiiri olivat upeat. Rakastuin varsinkin vanhanaikaisiin katulamppuihin, jotka näyttivät lyhdyiltä.

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 10. En ole paljon matkustellut, mutta olin tänä kesänä Kreikassa Karpathoksen saarella, se paikka teki kyllä vaikutuksen, todella ihania ihmisiä ja muutenkin kaunis pieni saari! :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Vuoristomaisemat kiehtovat. Alpit olivat täynnä hienoja maisemia, mutta ehkä vieläkin enemmän tykkään Norjan vuorista. Niin kaunista, ja ne pienet kalastajakylät, ahh.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Tokion reissu on kyllä ikimuistoisin ja vaikuttavin. Valtava ihmismäärä, mutta kaikki toimii kuin unelma ja yleisilme on ihmeen rauhallinen.
  Luen Bloggerin kautta.
  blooomxo at gmail.com

  VastaaPoista
 13. Luen bloggerin kautta blogiasi. Vaikuttavin paikka matkoillani on ollut Peking. Siellä on niin paljon nähtävää että kahden viikon matkalla näkee vain murto-osan. Kreeta on myös yksi suosituimmista paikoista. klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Norja vuonoilla ajeltu matkailuautolla ja niin kauniit maisemat ja sääolot vaihtuvat yllättäen.
  Bloggerlukijana mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 15. No minä se vaan tykkään Teneriffasta. Siellä juuri vierailin 10:ttä kertaa jaksaaseni tämän Suomen talven:) Kesällä on kiva vierailla jossakin Euroopan kaupunkikohteessa. Viimeksi kävimme Barcelonassa. Blogger-lukijana mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 16. Bloggerin kautta luen. New York on itseen tehnyt vaikutuksen, kun siellä kerran kävi, halusi hetikohta takaisin. Ihana tunnelma, mahtavia kauppoja, hyviä hamppoja yms.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Bloggerin kautta lukijana. Suurimman vaikutuksen on tehnyt Lontoo sen kaikella isolla upeudella. Mahtavat ihmiset ja ihanat shoppailukadut.
  minna1995@gmail.com

  VastaaPoista
 18. En ole niin kauheasti päässyt matkustelemaan, mutta kauneimpana on jäänyt mieleen Venetsia, auringonlasku joka oli roosan värinen, ja kauempana merellä näkyi ukkosmyrsky, jossa salamat sinkoilivat. Luen bloggerin kautta. krista.eerika@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Blogger-lukijana mukaan arvontaan. :) Ehkäpä Levin maisemat ovat tehneet suurimman vaikutuksen tähän mennessä. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Voittajat random.org'in arpomana:

  Vastaaja numero 12, 7 ja 9.

  Laittakaapa osoitteenne minulle vaikka yhteyslomakkeen kautta.

  Tulossa on vielä jpuluarvonta, joten pysykääpä langoilla!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!