torstai 21. joulukuuta 2023

Jouluhössötyksen keskellä ( & Cottage Pie)

Liukastuin Suomeen tullessani ja loukkasin selkäni, joten joulusiivot jäävät vähemmälle, mutta kokannut sentään olen kaiken jouluhössötyksen keskellä. Tein eilen peribrittiläisen Cottage Pie'n, joka ei ole ehkä kauneinta katseltavaa, mutta onnistui erinomaisesti. Ohje on oma versioni siitä.

Kyseessä on Brittein saarilla oikeinkin yleinen ruoka, jolla on muitakin nimiä, mm. Shepherd's Pie. Kalaversio, eli Fish Pie on täälläkin reseptiosiossa, ja sekin on todella hyvää.

Puolet vuoallisesta on jo syöty...

Se, mitä halusin sanoa, on, että tähän ruokaan voi piilottaa kaikenlaista edelliseltä aterialta jäänyttä. Tässä sitä on marketin einestiskiltä ostettu juuresmuusi.



Paistelin siihen rasian viipaloituja herkkusieniä, pienen paketin jauhelihaa ja pakastekasvispussin jämät (porkkana-vihreä papu-herne-kukkakaalisekoitus). Mausteeksi kuivattua valkosipuli-sipuli-yrttisekoitusta, rouhittua mustapippuria, Worcestershirekastiketta, soijaa ja kostukkeeksi hiukan tuhtia kasvislientä.


Koko homma kaadetaan uunivuokaan ja peitetään sillä muusilla. Pinnalle voi vielä ripotella juustoraastetta, jos sellaista on. Minulla ei ollut.

Sitten se saa muhia n. 200 C uunissa niin kauan kun muhii. Tuli tosi hyvää!

Huomenna ravintolaan perinteiselle joululounaalle ja sitten käyn hiukan tuulettamassa päätäni ystävättäreni kanssa.
*****
Joululahjat ovat vielä (tai suuri osa niistä) ihan levällään olkkarin pöydällä. Inhoan paketoimista, mutta sekin pitänee hoitaa lauantain kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!