sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Ruoanlaitto on taidetta (mustapapupihvit ja munanuudeli-stir-fry)

Tätä postausta kirjoittaaessani eilen tuo munanuudelihässäkkä oli jo valmis, mutta nuo mustapapupihvit, tai siis niiden taikina on vailla jotakin. En vaan keksi mitä. Mutta se selviää siihen mennessä, kun postaan tämän jutun.


Resepti nyt sitten kehittyi ruoanlaiton myötä! Nuudelit sentään sain keitettyä ja siihen sitten paistoin pari makeaa pitkää paprikaa ja yhden 250 g kesäkurpitsan.



Sitten siihen lisättiin keitetyt munanuudelit.


Kun näitä sitten paisteltiin, kypsennettyihin vihanneksiin lisättiin ne keitetyt munanuudelit ja mausteita.


Nyt sinne meni tätä (mies ei tykkää mistään kovin mausteisesta, eli tämä on mietoa), hiukan soijaa ja vahingossa myös vietnamilaista kalakastiketta loraus (kas kun lukulasit huurussa kokkaa, niin maustepullot menevät joskus sekaisin).


Itse asiassa nuudeleista tuli oikein herkullisia, mutta ne mustapapupihvit... Tein suurinpiirtein tällä ohjeella. Eivät kyllä totisesti menneet suosikkireseptien kategoriaan.


Ne hajosivat helposti, kuten kuvasta näkyy. Eikä makukaan ollut hääppöinen. Munan eikä kahdenkaan lisääminen massaan ei auttanut yhtään. Mutta tulipahan kokeiltua, eikä aina voi onnistua! Tänään paistan kanapihvejä tuon lopun stir-fryn seuraksi.


Oikein mukavaa uudenvuoden aattoa!

2 kommenttia:

  1. Tein tällä reseptillä pyöryköitä jouluna, ja pysyivät koossa loistavasti:
    https://chocochili.net/2016/10/mustapapu-punajuuripihvit/
    Taisin maustaa vähän eri tavalla ja paistoin pannulla, sekä puristelin punajuuriraasteesta enimmät mehut.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin tuotakin ohjetta, mutta kun ei ollut punajuuria..😞. Tuon mustapapumassan rakenekin oli hiukan sahajauhomainen, en kovinkaan tykännyt. Mutta kaapissa olisi vielä niitä yksi purkki, joten ehkä rechallenge olisi paikallaan pääsiäisenä, kun käsittääkseni tulen Suomeen silloin seuraavan kerran.

      Kiitos ja oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!