Lehtikorianteri on varmaan maailman ainoa mauste, josta saan valittomasti yokkaysreaktion, jos sita on hitusenkaan ruoassa. Nytpa sitten oli uutisissa, etta se on bakteereja tappava, ja nitistaa myos pelatyn MRSA-sairaalabakteerin. No, jos sen varassa oltaisiin, niin taitaisin heittaa veivini ennenkuin sita soisin.
Tata kasvia sanotaan myos kiinanpersiljaksi, ja Kaukoidassa sita kaytetaankin varsin loyhin rantein samalla tavalla kuin persiljaa. Britit parittavat korianterin usein porkkanan kanssa sosekeitoissa.
Korianterinsiemenet ovat ihan toinen juttu, niita kaytan ihan mielellani maustamiseen, ja ovathan ne esim. curryseoksissa oleellinen osa sita. Niiden maulla ei ole mitaan tekemista kasvin lehtien kanssa.
Korianteri on muuten todellakin sukua porkkanalle ja persiljalle, mutta yhtakaikki sen maku on puistattavan ludemainen. Luteesta (kreikaksi koris) kasvi on saanut nimensakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!