maanantai 15. lokakuuta 2012

Paperisavottaa

Tunnen tänään olleeni suhteellisen tehokas, koska sain jotakin papereitani järjestykseen, maksoin laskuja ja laitoin joitakin käyttämättömiä vaatteitani myyntiin. Olihan siinä yhdelle päivälle!

Se on ihan käsittämätön määrä mitä tuota paperia tunkee postiluukusta, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että minulle ei tule mitään mainoksia eikä ilmaisjakelulehtiä. Laskuja piisaa ja kaikenlaista muuta "kirjeenvaihtoa", kuten TYKS muistaa lähettää joka toimenpiteestä ja kontrollikäynnistä kirjeenä vahvistuksen, vaikka joku käynti olisikin sovittu puhelimitse ja olisin saanut vahvistuksen sovitulle tekstiviestinä.

Ihan samanlainen on Kela. Keräsin kerran jotakin hammashoito- ym. maksuja kuoreen Kelan korvausosuuden hakemista varten, ja mukana sattui olemaan lasku, josta Kelan osuus olisi ollut 2,60 euroa. Siis olisi ollut, jos olisin juuri sen paperin toimittanut paria päivää aikaisemmin. En itse huomannut asiaa, eikä tuo rahasumma saa talouttani kumoon, mutta Kela huolehti siitäkin muistuttelemalla kirjallisesti kolmeen otteeseen että minun on tuotava jokin selvitys siitä, miksi anon korvausta myöhässä. Tämä siis jos todellakin haluan sen korvauksen.

Mahtoi noihin kirjeisiin palaa enemmän rahaa kuin minulla olisi ollut saatavana.

Paperiton elämä taitaa olla vain haave, vaikka vaikuttaakin siltä, että jossain määrästä turhasta paperihässäkästä yritetään päästäkin eroon. Kuten nyt tämä uusi apteekkien e-reseptisysteemi. Ihan hyvä keksintö sinänsä; voin mennä mihin tahansa apteekkiin ja reseptini löytyy sieltä ja saan lääkkeeni mukaani.

Ihan hyvä juttu muuten, mutta en ole vielä keksinyt millä muistaisin paljonko reseptissä on lääkettä jäljellä. Yliopiston apteekki tosin uusii reseptit kanta-asiakkailleen, mutta silti... Jospa minun reseptini on juuri uusintakierroksella kun lääkettäni tarvitsen?

Täytyypä tämäkin selvittää seuraavan kerran kun menen hakemaan kilpirauhaslääkettäni.

Hyvistä yrityksistä huolimatta en kuitenkaan oikein usko, että ihan lähivuosina tämä paperipinojen pöyhiminen kovinkaan suuresti helpottaa.

Toivossa on hyvä elää.

Tänään oli kaunis ja aurinkoinen syyspäivä ja paperisavotan ohessa tuli tosin ulkoiltuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!