Marjagraavattu lohi
1 kg fileoitua lohta
2,5 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
15 rouhittua valkopippuria
1,5 dl murskattua pihlajanmarjaa tai puolukkaa mehuineen (onnistuu myös vaikkapa vadelmista, olenpa maistanut kuusenkerkistäkin tehtyä versiota, mutta siihen tarvitaan hiukan sitruunamehua ja hienonnettua sitruunan kuoren keltaista osaa)
tilliä
2,5 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
15 rouhittua valkopippuria
1,5 dl murskattua pihlajanmarjaa tai puolukkaa mehuineen (onnistuu myös vaikkapa vadelmista, olenpa maistanut kuusenkerkistäkin tehtyä versiota, mutta siihen tarvitaan hiukan sitruunamehua ja hienonnettua sitruunan kuoren keltaista osaa)
tilliä
Sekoita suola, pippuri ja sokeri. Laita mausteseosta ja tilliä alumiinifoliolle ja kalafilee sille nahkapuoli alaspäin. Laita mausteseosta ja tilliä kalan päälle,a levitä lopuksi marjaseos. Kääri kala foloiin ja laita paketti tasapohjaiseen astiaan ja päälle kevyt paino. Anna maustua vuorokauden. Poista kalan maustuttua marjaseos ja mausteet fileen päältä ja tarjoa ohuina viipaleina.
Siikaa voi graavata vastaavasti tyrnisoseen kera.
Lähde: Maa- ja Kotitalousnaisten Keskuksen julkaisu marjoista ja marjaruoista.
Siikaa voi graavata vastaavasti tyrnisoseen kera.
Lähde: Maa- ja Kotitalousnaisten Keskuksen julkaisu marjoista ja marjaruoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!