Vau! Maistoin tänään niin hyviä jälkkäritryffeleitä, että on ihan pakko heittää ohje tännekin! Näistä aineksista ei kuunaan voisi kuvitella tulevaan niin hyviä tryffeleitä kuin niistä tulee! Eivät vaan säily kauaa - ei tosin senkään puolesta, että ne tulee syötyä todella pian. Siksi ne onkin paras tarjota vaikkapa jälkiruokana tai vaan kahvipöydässä.
Avokado-suklaatryffelit (n. 20 kpl)
1 iso ja kypsä avokado
145 g tummaa suklaata
2 rkl muscovadosokeria tai jotakin muuta raffinoimatonta ruskeaa sokeria
1/2 tl vaniljauutetta
hyppysellinen suolaa
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhoa, joista osa (1 rkl) koristeluun
Sulata suklaa vesihauteessa. Muussaa tällävälin avokadon hedelmäliha tasaiseksi soseeksi. Kun suklaa on sulanut, lisää muut aineet (kaakaojauhoista siis 1 1/2 rkl) ja sekoita seos tasaiseksi. Vatkaamalla saat kuohkeampia tryffeleitä.
Anna seoksen hiukan jähmettyä (muutama kymmenen minuuttia) jääkaapissa, jotta se olisi helpompi muovata. Käytä apuna lusikkaa ja muotoile massasta n. 20 pientä ja pyöreää tryffeliä, jotka kierittelet jäljellejääneissä kaakaojauhoissa.
Säilytä jääkaapissa tiiviisti suljetussa astiassa.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Vähän terveellisempää herkkua. Kiva ohje.:) Kyllä noista aineksista voi ihan päätellä hyvää tulevan. Olen avocadosta tehnyt suklaavanukasta, ja ihan aidon oloista tulee.:)
VastaaPoistaMaku riippuu paljon myös käytetyn suklaan %-pitoisuudesta.
VastaaPoista