keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Punaviinidieetti

Onko kukaan kuullut kardiologi Roger Corderin kirjoittamasta kirjasta "The Red Wine Diet"? Ainakin Briteissa ovat laakarit aika hyvin perilla vaihtoehtoisista hoitomuodoista, ja niinpa "kolesterolivammaista" ystavaani, jolla loytyi jopa kalkkeumia sydanverisuonista, kehoitettiin hankkimaan kirja ja opiskelemaan se lapi ja noudattamaan "dieettia", johon kuuluu 1-2 lasillista punaviinia per paiva. Lasilliset eivat tietenkaan saa olla saavillisia :)

Ainakin Amazon myy tuota kirjaa edullisesti, joten jos korkea kolesteroli vaivaa, niin kehoittaisin hankkimaan kirjan ja lukemaan sen. Valitettavasti en ole loytanyt sita suomennettuna.

Minun ongelmani on oikeastaan liiankin alhainen kolesterolitaso (hyvat geenit!!), joten itselleni en siita apua hakenut kun kirjan luin.

Viinirypaleiden ja punaviinin sisaltamasta resveratrolista lienee jokainen kuullut joskus. Tiivistanpa tahan pari asiaa, jotka kannattaa pitaa mielessa punaviinia hankkiessa. Hyvaatekevaa resveratrolia on eniten viineissa, jotka ovat tehty korkealla vuoristossa kasvaneista, pienista ja paljon siemenia sisaltavista rypalelajikkeista.

Tama sulkee pois monet eurooppalaiset, australialaiset ja etelaafrikkalaiset viinit. Itse asiassa tassa mielessa hyodyllisin rypale on etelaamerikassa vuoristossa kasvanut Malbec. Kirja antaa tosin myos muita vaihtoehtoja, mutta jos nyt joku jouluksi haluaa maksimoida viininjuonnin hyodyt, niin talla tarpilla loytyy jo Alkosta sopivia viineja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!