lauantai 18. tammikuuta 2014

Kollageeni ja iho

Olen vahvasti sitä mieltä, että kauniiseen ihoon tarvitaan kunnon ruokavalio; paljon (raakoja) kasviksia, ei sokeria mutta laadukasta proteiinia. Näin pyrin syömäänkin. Bio-Strath on tosin lisäravinne, joka vielä parantaa tilannetta hämmästyttävästi. Lontoosta tätä on todella vaikea löytää tabletteina, mutta Holland & Barrett myy nestemäisenä. Eräs vanhempi ystävättäreni aloitti tämän syömisen yleisvireyden ylläpitämiseksi, mutta saa kuulemma jatkuvasti kommentteja hyvästä ihostaan. Niin minäkin, ja ihan vaan vinkkinä, iHerb myy sitä hiukan edullisemmin, eli jos tilaat sieltä muutakin, niin lisää tämä ostoslistalle.

Jossakin vaiheessa tuntui siltä, että koko tuttavapiiri söi ihoaan varten kollageenia sisältäviä ravintolisiä. Kauko-idässähän ne ovat todella suosittuja ja usein kollageenia on karamelleissa. Neocell on iHerbin myymä tunnettu ja hyvä merkki, ja paketin täytteeksi tilasin viime lähetuksessä ihan uteliaisuuttani pussillisen minttusuklaan makuisia Neocellin kollageenikarkkeja. Toinen maku näyttää olevan fruit punch.


Kollageeni tyyppiä 1 & 3 vaikuttavat ihoon ja mukana on myös hyaluronihappoa (ihon kosteutus) ja C-vitamiinia, jota tarvitaan myös. Itse karkit ovat lähinnä kuin minttutoffeeta, suklaan maku on aika vieno.

Kollageenistä muuten lisää infoa täällä. Tässä vielä lisää aiheesta, joskin hiukan mainoksenomaisesti. Täällä hiukan vielä selvennystä. Kollageenistä ja rypyistä lisää täällä. Järkevä kirjoitus ruoasta ja kollageenista on luettavissa täällä.

Kauneusdieeteistä olen aiemmin kirjoittanut täällä ja täällä, ja voin sanoa, että se kyllä toimii! Vai mitä mieltä olette, tässä tosin on hiukan väsähtänyt kuva eiliseltä päivältä. Eikä viimeaikoina ole tullut syötyä muuta kuin roskaruokaa, valitettavasti.

Niin, minkä ikäinen mahdankaan olla? Ilme on jo säikähtänyt pelkästään sen ajattelemisesta… :D


5 kommenttia:

 1. Ei liity nyt aiheeseen, mutta lokakuussa olemme menossa käymään Lontooseen pe-ma. Mitä edullisia hotelleja osaisit suositella? Eihän hotellissa nyt paljoa aikaa vietetä, mutta ei nyt missään läävässäkään haluaisi yöpyä :)

  VastaaPoista
 2. Minä katselisin varmaan sinuna netistä jonkin B&B -paikan, koska keskustan hotellit ovat minun muistikuvieni mukaan todella nuhjuisia ja kalliita.

  Turistikeskustassa varmaankin haluat yöpyä? Mille kentälle lento tulee? Jos LHR on kenttä, joku B&B Paddingtonin läheltä on varmaan helppo ja hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Joo turistikeskustassa olisi tarkoitus. Stanstediin Ryanair lentääpi.

  VastaaPoista
 4. Ahaa no sitten kandee katsella B&B jostakin Liverpool Streetin likeltä. Junalla lentoasemalta pääsee kätevimmin keskustaan, ja vielä kätevämpää on, ellei tarvitse esim. tuubilla enää päätepysäkiltä kovinkaan lähteä matkatavaroiden kanssa seikkailemaan.

  VastaaPoista
 5. Nyttemmin olen lukenut lisää tutkimuksia kollageenin vaikutuksisa ihoon, ja tullut ihan toisiin ajatuksiin, eli ei löydy mitään perustetta sille, miksi kollageenilisiä pitäisi syödä.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!