lauantai 31. tammikuuta 2015

Viikonlopun viurutuksia

Mennyt viikko oli kyllä ihan superia siinä mielessä, että puhelinmyyjät soittelivat jatkuvasti. Vähän rasittavaa ainakin silloin, kun odottaa jotakin työpuhelua.

"Täällä on Maija hei, (alkaa lukea suoraan paperista myyntipuhetta)....." Keskeytän, yrittäen olla kohtelias: "Hei, säästän sun aikaasi nyt ja sanon heti, että en osta mitään ja sitä paitsi on hiukan kiirekin, kiitti ja moi". Suljen puhelimen ja huomaan, että just tuon lätinän aikana joku on yrittänyt minua kiinni.

Eikö myyjiä kouluteta nykyään, en periaatteessa jaksa edes kuunnella noita paperista luettuja myyntipuheita.

"Pekka täällä X:ltä (teleoperaattori) hei, sullahan on se meidän mobiililaajakaista..." "Joo, niin on ja hyvin on pelannut." "No nyt me voitais kun sun sopimuskautesi päättyy ja kaikki edut ja alennukset sen myötä, niin voitais päivittää se sun tikku 4G:ksi." Minä: "En mä tartte semmoista, oon ihan tyytyväinen...". "No mutta aattele, miten nopeasti sillä sivut latautuvat ja saa katsottua filmejä..." "Ihan hyvin mä filmit näen ja sivut lataantuvat ihan nopeasti tälläkin tikulla., olen ihan tyytyväinen tähän". "No mutta aattele, kuinka tyytyväiseksi sä vielä voisitkaan tulla tuosta 4G:stä!!!!!"

Jos on täysin tyytyväinen, niin voiko yhdestä 4G:stä tulla ihan suorastaan üübertyytyväiseksi? En usko. Loppuun tyyppi heitti kuin pienenä uhkauksena, että ellen ota sitä kerpeleen tikkua niin ollaan sopimuksen loputtua sopimuksettomassa tilassa ja kuukausimaksu voi olla sitten vaikka viisikymppiä. Menettäisin sitten vielä hervottoman tekstaripaketinkin, mutta enhän minä tykkää naputella tekstareita. Höh. No en kyllä ala viittäkymppiä maksaa perusmaksua, ei kai tuollainen ole laillistakaan.

Millaisella käyrällä se onnellisuus ja tyytyväisyys lisääntyvät, jos jo lähtökohtaisesti on tyytyväinen?

Merkillisiä myyntikikkoja, niinkuin nyt sekin esimerkiksi luontaistuotteiden kanssa hoettu asia, että joku aine esimerkiksi edistää suolen normaalia toimintaa. Miten normaalia toimintaa voi edistää, jos se on jo normaalia?

Sitten soitti joku kaupitellen XX-lehteä. sanoin, etten tykkää ko. julkaisusta. No mutta kun nyt saisit halvalla ja samaan pakettiin laitettaisiin näytenumero lehti YY:tä. Mutta kun se jo ttulee minulle muutenkin ja en sitäpaitsi tykkää XX-lehdestä. No, mistä sä sitten tykkäät? (luettelee litannian asioita). Ööh, no jos noista pitää valita niin kai ruoanlaitosta. Tästäpä myyjä riemastui. Niin, mutta XX:ssä on myös ruokareseptejä!!!!

No en todellakaan tilaa lehteä reseptien takia, enkä EDES TYKKÄÄ KOKO LEHDESTÄ! Läiskäisin puhelimen kiinni. Ei mennyt sana helposti perille tälle myyjälle.

Vanhemmat naiset ovat usein aika hyviäkin myyjiä. Tällainen soitti kaupitellen jotakin vitamiinivalmistetta. Rupateltiin siinä hetken ja sitten kun hän kehui valmisteen imeytyvyyttä, aloin kiinnostua ns. AUC-käyristä, niin täti lopetti puhelun siihen. Asia kiinnostaisi vieläkin, mutta ilmeisimmin sitä tietoa ei nyt ollut tarjolla. Jos olisi ollut ja olisivat vielä näyttäneet hyviltä, niin ehkä olisi tullut kaupatkin, mutta ei.

Että sellaista.


perjantai 30. tammikuuta 2015

Käytätkö samaa primeria kesät talvet?

Tuossa aiemmassa postauksessa käytettiin pohjustustuotteena Colosén naamiota, joten ajattelin, että ehkä sitä voisi olla hiukan luovempi noitten aineiden kanssa, varsinkin kun iho on kuivunut ja ohentunut noiden syöpälääkkeiden ansiosta.  Sekaiho se on kuitenkin osittain edelleen, ja kiiltelee helposti, ainakin kesäisin. Herkästi kiiltelevälle ja rasvoittuvalle iholle mielestäni paras primer löytyy ranskalaiselta Biodermalta. Vaikka nuo eivät olekaan primerin nimikkeellä, ne toimivat todella hyvin.

...joko ihohuokosia supistavaa....

...tai ihon mattana pitävää (tosin tuo edellinenkin toimii siten), jota saa myös sävytettynä versiona.

Talvella ainakin oma ihoni kaipaa jotakin hoitavampaa. Koska Biodermalta en ole koskaan vielä löytänyt mitään huonoa tuotetta, oli laatikkooni eksynyt Matriciane-linjan seerumi ja Matriciane Rides.

Ainoastaan kahden tuotteen päällekkäinen käyttö nyppii hiukan, olisi ihan kiva pärjätä yhdellä.

Bioderma Intensive Regeneration Matrix Concentrate ja Bioderma Smoothing Matrix Cream.

Näitä käytetään aamuin illoin juuri tuossa järjestyksessä, eli siis seerumi alle ja voide päälle. Huomasin vaan tänä aamuna, että kombo tasoitti ihon väriä (ihoni punoittaa helposti ja näyttää joskus läiskikkäältä), vaikka kummassakaan aineessa ei ole minkäänlaista pigmenttiä eikä valoa heijastavia aineita. Laitoin siis meikin siihen päälle muutaman tunnin kuluttua, eikä ainakaan vielä(kään) iho näytä olevan millänsäkään (toisinsanoen ei kiiltele, kuten se helposti tapaa tehdä).

Voi vaan sanoa, että käsitykseni Bioderman tuotteiden tasaisesta laadusta koheni edelleen. Onko lukijoista joku muukin Bioderman käyttäjä?


torstai 29. tammikuuta 2015

Kuinka piilotetaan tummat silmänaluset

En ole varmaankaan ainoa, jota tummat silmänaluset (ainakin ajoittain) vaivaavat, ja siksi olikin hauska katsoa allaoleva videonpätkä ja todeta, ettei niiden tummien rinkuloiden peittäminen niinkään paljoa vaadi. Vaaleaihoisemmat voivat kaiketi kokeilla hiukan vaaleampaa huulipunaa.

Hiukan hurja näky, mutta alla selitetään, miksi näin.




keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Meikkausopastuksessa



Tuossa syksyllä kävin eräässä kauneushoitolassa ilmaisessa meikkausopastuksessa, ja mukaan lähti hiukan ostoksiakin. Olen aina ihmetellyt, miten ruskeasta tai jopa "nudesta" silmämeikistä saankin niin sotkuisen näköisen, mutta sekin asia sitten selvisi.



Mutta aloitetaanpa alusta. Koska ihoni on kyllä ihan hyvässä kunnossa, mutta pintakuiva, laitettiin meikin alle ensin Colosén Tyrninaamio. Jos joku tätä nyt ihmettelee, niin sitä voi käyttää myös meikin alla pikakaunistajana ohuena kerroksena. Se taputellaan siis iholle, ei hierota.

Hyvältä vaikutti, ja sen kerrotaan sisältävän Omega-rasvahappoja, mutta kuitenkin saamassani esitteessä sanotaan sen olevan öljytön, hmmm. Muina aineksina mainitaan tyrni, hiivauute, vehnäproteiini ja levä. Esitteessä sanotaan sen kiinteyttävän vetelän kaulan ja lurppuluomet sekä silmäpussit muutamassa viikossa joka päivä käytettynä. No, en ole käyttänyt joka päivä, joten siitä en osaa sanoa mitään (lurppuluomet kyllä löytyvät tuosta listasta, eli jospa testaisi). Ostin sen kuitenkin.



Meikkipohja taisi olla Christian Bretonin, mutta mennäänpä sitten suoraan silmiin. Silmämeikki oli ihan vaan arkisellainen ja tehtiin Christian Bretonin tuotteilla. Kosmetologi neuvoi minua valitsemaan hopeaan taittavan ruskean, ei kultaan taittavaa (ahaa....!).

Oikea sävy löytyikin: 6144 Sable.

Koska kosmetologin mukaan silmäni ovat turkoosit ja iriksen ympärillä petrolinsininen rengas, valittiin rajausväriksi turkoosihtava vihreä.

Luomiväri ja rajauskynä, joka kyllä mielestäni on enemmän vihertävä kuin Carbon Blue, joka se on värikartan mukaan nimeltään.

No, tulos oli ihan sopiva päiväkäyttöön, eikä edes näyttänyt suttuiselta. Epäilin tosin hiukan tuon sinisen kynän toimivuutta, mutta senkin sitten ostin luomivärin kaveriksi. Luomivärissä on kiva myös se, että pakkauksessa on peili.






Miltäs näyttää?

PS: Ja kuivaihoisen tulisi valita kuulemma riisipohjainen, läpikuultava puuteri, ei talkkipohjaista. Hmm.

tiistai 27. tammikuuta 2015

Pörrön tainnutusta ja hiukan hiustenkasvustakin

Ehdin jo huitaista tämän tuubin katkaistuna ja kaikki viimeisestkin pisarat käytettynä roskikseen, kun kävi mielessä, etten olekaan siitä mitään kirjoitellut.

Etude House Hot Style Heating Protector

Paksu ja pörröisyyteen taipuvainen tukka on omistajalleen aikamoinen rasite. Kerroin jo aiemmin siitä, miten sen saa suojattua "vesivahingoilta", mutta jos on esimerkiksi kuiva pakkassää, niin konstit ovat aivan toiset. Silloin tukka on ritisevän kuiva ja lentää ja liimautuu herkästi kasvoille (omien tai muiden :)).

Suhtaudun suurella epäilyksellä hiusöljyihin, sillä tulos voi olla varsin roikkuvakin  - riippuen siitä, miten tukkansa viimeistelee. Useat öljyt vaativat jonkinlaisen kuumakäsittelyn, eli vaikkapa föönauksen toimiakseen. Minulla eivät useinkaan riitä aika ja hermot moiseen puuhaan, sillä tehokkaallakin föönillä kädet väsyvät ja aikaa kuluu. Enkä tykkää siitäkään, että hius on ihan lötsö öljyn jälkeen.

Korealaisella Etude Housella on hyvä vaihtoehto (kuva), jota voi käyttää vain hiusseerumina, mutta joka kumminkin suojaa hiusta kuumakäsittelyltä ja sisältää sitäpaitsi myös bambukuitua, joka oantaa jonkin verran tukeakin. Eikä tee tukasta kuitenkaan mitään piikkilankaa. Tykkään.

 INCI-lista näyttää seuraavalta, eli silikoneja kyllä löytyy, mutta niin kai aina:

WATER, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ESTERS, PHENYL TRIMETHICONE, VP/METHACRYLAMIDE/VINYL IMIDAZOLE COPOLYMER, AMODIMETHICONE, BAMBUSA VULGARIS LEAF/STEM EXTRACT, DICAPRYLYL CARBONATE, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, SORBITOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ARGININE, ALCOHOL, ISOPROPYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, TRIDECETH-10, PROPYLENE GLYCOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE


Hiuksia pehmittäviä aineita ovat setyylialkoholin lisäksi kookosöljy, sheavoi ja argan-öljy. Tukka ei tule öljyiseksi, vaikka ainetta laittaisi reilumminkin. Joillain nettisivuilla mainitaan "aminohapon tekevän vaurioituneen hiuksen terveeksi" (vapaa käännös). Nyt ei osu silmä tuossa INCI-listassa muuhun aminohappoon kuin arginiiniin. Jaa-a.

Luulen, että tuossa koktailissa on muita aineita, kuten silikonit ja polymeerit, jotka vaikuttavat hiuksen pintaan (silikonit ovat myös polymeerejä). Polymeerien määritelmä voi tehdä asian hiukan mutkikkaaksi ymmärtää. Orgaanisiin polymeereihin kun luetaan esimerkiksi proteiinit, selluloosa, luonnonkuidut ja kumi.

Hiusta hoitavat kemiallisesti muunnellut kationiset (positiivinen varaus) polymeerit, jotka tarttuvat anionisen (negatiivinen varaus) hiuksen pintaan hoitoaineesta tms. ja saavat aikaan hiussuomujen "litistymiset", mikä tekee hiuksista pehmeät ja silkkisen kiiltävät ja helpommin käsiteltävät. Silikonit taas tekevät hiuksista liukkaammat kammata vähentämällä kitkaa, lisäämällä kiiltoa ja poistamalla sähköisyyttä.

Jos arginiinilla ajatellaan olevan jotakin hyötyä hiustuotteessa, sitä pitäisi sivellä päänahalle suoraan, koska se laajentaa verisuonia ja vaikuttaa suoraan hiusnystyjen ravinnon (typpioksidin) saantiin ja sitä kautta suoraan solujen aineenvaihduntaan ja uusien hiusnystyjen ilmaantumiseen.

 Ison, 150 ml:n tuubin saa omakseen alta kympillä esimerkiksi Jolselta.



maanantai 26. tammikuuta 2015

Dydd Santes Dwynwen

Itse asiassa piti julkaista tämä tarina eilen, sillä 25. tammikuuta on walesilaisten "valentinenpäivä". Mutta julkaistaanpa se kuitenkin nyt.



Pyhä Dwynwen on walesilainen rakastavaisten suojeluspyhimys, jota juhlitaan 25. tammikuuta Walesissa, etenkin kotikreivikunnassaan Angleseyssä. Häntä juhlitaan siis edelleen, vaikka hän ei pyhimyksenä enää olekaan Vatikaanin hyväksymä.

Dwynwen oli aikoinaan kaunein Walesin kuninkaan, Brychan Brycheiniogin kahdestakymmenestä neljästä tyttärestä. Hän rakastui mieheen nimeltä Maelon Dafodrill, mutta hänen isänsä oli jo luvannut hänet jollekin toiselle.

Koska asialle ei voinut mitään, Dwynwen rukoili Jumalalta apua unohtaa Maelon. Enkeli laskeutui hänen luokseen kun hän oli unessa ja antoi hänelle ainetta, jonka avulla hän unohtaisi Maelonin ja samalla Maelon muuttuisi jääpatsaaksi.

Hänen unensa kävivät toteen ja sen jälkeen Dwynwen lupasi loppuelämänsä Jumalalle ja rakennutti luostarin Llanddwyniin (paikan nimi tarkoittaa kirjaimellisesti Dwynwenin kirkkoa). Luostarin kirkon rauniot ovat vieläkin siellä nähtävänä Dwynwenin lähteen kanssa.

Uskotaan, että lähteessä (kaivossa) elää pyhiä kaloja, jotka voivat ennustaa pariskuntien tulevaisuuden. Jos kaloja näkyy liikkuvan vedessä, se kertoo, että pariskunnan liitto tulee olemaan onnellinen ja mies uskollinen. Kaivosta on tullut rakastavaisten pyhiinvaelluskohde sitten viidennen vuosisadan, jolloin Dwynwen kuoli.

Jumala antoi Dwynwenille tämän eläessa kolme toivomusta. Hänen ensimmäinen toiveensa oli, että Maelon sulatettaisiin, toinen, että Jumala täyttäisi kaikkien rakastavaisten toiveet ja unelmat, ja kolmas, että hän itse pysyisi aina naimattomana. Hän elikin nunnana elämänsä loppuun saakka.



sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Omena-vaahtokarkkipaistos

Avaruusomenia. Tai miksi näitä sanoisi. Olen postissa käydessäni nähnyt siellä myytävänä omenanmakuisia vihreitä vaahtokarkkeja, ja ne olivat jääneet kutkuttamaan mielikuvitustani. Tänään niistä syntyi pikainen uuniruoka.





Vaahtokarkkiuuniomenat (2:lle)

2 Red Delicious -omenaa
1 lime
1/2 pussia omenavaahtokarkkeja (tavalliset vaniljaisetkin käyvät)
50 g voita
3 rkl mantelirouhetta

Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Kuori omenat ja viipaloi ne voilla voidellulle uunivuoalle. Laita loppu voi nokareina omenojen päälle. Purista limen mehu omenoille ja saksi vaahtokarkit paloiksi myös omenanviipaleiden ylle. Ripota päälle mantelirouhe ja laita vuoka uuniin n. 180 C lämpöön noin 45 minuutiksi (kokeile tikulla tai veitsen kärjellä omenoiden kypsyyttä).


lauantai 24. tammikuuta 2015

Liikuntapäiväkirja - 59 viikkoa takana

Pääsin jo joutilaan elämän makuun tuossa joulun yli, paitsi tietystikin nämä hyväntekeväisyysprojektit ovat työllistäneet vilkkaan sosiaalisen elämän ohella. Kuulostaa taas hiukan selittelyltä, mutta yrityskonsultin hommat ovat myös sellaisia, että juhlapyhien aikaan ei tapahdu juuri mitään, mutta se puhelinrumba alkaa taas jossakin vaiheessa, ja se vaihe oli viime viikko. Asiakkaat ovat ulkomailla, joten on pakko joustaa mitä ihmeellisimpiin aikatauluihin. Toisaalta viime viikossa oli taas positiivista se, että sain uuden asiakkaan, ison investointipankin.

Ehdin minä kyllä salillekin. Kaksi kertaa, joista toisella oli ohjelmassa puntteja ja laitteita, ja toisella tunti raskaansorttista aerobista sillä tutulla ergometrillä. Tarkastellaanpa sen käyttöä hiukan.



Kun aloittelin salilla käyntiä, voin valehtelematta kertoa, että jo viiden minuutin polkeminen tuolla vehkeellä tuotti tuskaa. Ilman vastusta siis. Syövän ja käsileikkauksen varjolla olin tuudittautunut siihen uskoon, että liikuntaa en tarvitse tai sitä ei saa harrastaa, koska olin "sairas". Ja pyh voin nyt sanoa. Käsikin olisi parantunut paremmin ja nopeammin, JOS lihaksia olisi harjoitettu jollakin tavalla ENNEN leikkausta. Nyt vaan olin sitä varonut ja varonut ja tulos leikkauksenkin jälkeen näytti huonolta.

Onneksi sain kimmokkeen aloittaa lihaskuntoharjoittelun, ja siinä samalla oli sitten hiukan pakko harrastaa kestävyysliikuntaakin kunnon parantamiseksi. Voi että tuota ergometriä inhosin aluksi, mutta se oli sikäli parempi vaihtoehto kuin cross-trainer, koska crossarissa ei voinut samalla lukea päivän lehtiä, sillä sen käyttö on liian pomppivaa. Ergometrin säätötaululle taas voi levittää sanomalehdenkin ja siinä polkiessa voi lukea.

Kyllähän se alku oli todella hankalaa, mutta ihmeen nopeasti kunto alkoi kohota. Nyt kun mietin niitä alkuaikoja ja vertaan nykyhetkeen, en oikein ymmärtänyt niistä säädöistä mitään, mutta kun yhtenä päivänä tunnin polkeminen alkoi mennä todella vaivattomasti, niin arvelin, että vaikeusastetta pitäisi hiukan säätää.

Ensin nostin vastusta aina pari pykälää suuremmalle. Piti olla aina pieni epämukavuuden tunne siinä hommassa, siis pieni. Nyt vastus on säädetty kohtaan 17. Sen jälkeen vasta aloin ajatella vauhtia. Rasvanpolttovauhti on kuulemma siinä 50-60 välissä, joka minulla pysyykin hyvin. Joinakin päivinä, jolloin polkeminen tuntuu hyvältä, saatan vetää 75-85 tasaisesti ja spurtteja jopa yli sen. Spurtit pyrin pitämään viiden minuutin pituisina.

Ergometrillä voi samalla mitata sykkeensä. Rasvanpolttosyke on noin 90-130 lyöntiä minuutissa, jolloin kevyemmässä liikunnassa keho käyttää rasvaa polttoaineenaan hiilihydraattien (maksan glykogeenien) sijasta. Rasvanpolttosykkeen olemassaolosta ollaan kuitenkin montaa mieltä. Sen ei ole todistettu olevan edes olemassa.

Eräs ystäväni, joka on liikuntatieteistä väitellyt, totesi taannoin minulle, että jos vauhti ja vastus ovat huipussaan, palaa rasvaa kauemmin liikunnan jälkeen. Kunto myös kohoaa, koska "rimaa" nostetaan jatkuvasti. Joskus on toki hyvä pitää hiukan kevyempiäkin päiviä, jolloin ei rääkkää lihaksiaan loppuun saakka (tiistaina muuten oli ohjelmassani polttaa isot lihakset niin loppuun, että lopputulemaksi piti käydä oksentamassa). Hyvin onnistui ja ilmeisesti takalistossakin on jotakin muutakin kuin rasvaa, koska siellä oli mukava jomotus vielä pari päivää jälkeenkin, eli maitohapoille meni.

Summa summarum; ei se liikunnan määrä, vaan se laatu, oli tämän viikon teema.


perjantai 23. tammikuuta 2015

Lookfantastic Beauty Box, tammikuu 2015

Ilmeisimmin asiakkaat ovat urputtaneet LF:n boxin kalliista kuljetuskuluista Suomeen, koska nyt paketti oli lähetetty tavallisessa postissa, eikä kuriirilla. Hyvä juttu, sillä kuriirin päivystäminen kotona ei ole kivaa, koska harvoin osaavat sanoa, milloin ovat tulossa kuljetusta tuomaan. DHL taitaa olla ainoa, jonka kanssa voi asian jotenkin sopia. Boxin hinta oli ihan kohtuullinen, 19,60 €, sisältöön nähden. Jo Nuxen naamio menee hinnassaan reippaasti yli (£18.50, l. n. 25 €).



NUXE Masque Crème Fraîche de Beauté on 24 h kosteuttava naamio, jonka ainesosista 90% on luonnollisista lähteistä.

GATINEAU Collagen Eye Compresses (ei näy kuvassa, löysin vasta kuvan oton jälkeen purun alta) sisältävät meripohjaista kollageenia, jonka avulla saa silmänalusensa siloitettua. Vähentää tummia silmänalusia.

MYVITAMINS C-vitamiiniporetabletteja oli mukana pakkaus. Ihan kiva juttu. Edullinen vitamiinimerkki.

MICHAEL VAN CLARKE on minulle ihan uusi merkki. Sarjasta oli mukana täysikokoinen tuubi 3''' More Inches - Pre-wash Treatment. Siis ennen pesua laitettava hoitoaine, jonka voi jättää hiuksiin yöksi (laitetaan hiuksiin muutama tunti ennen nukkumaanmenoa, ettei tahraa petivaatteita). Toinen vaihtoehto on laittaa hiuksiin tunti ennen pesua. Rantalomapäivinä sen voi laittaa jo aamulla suojaaman hiuksia.

MOLTON BROWNin Templetree Body Wash oli boxin vähiten innostava tuote. Tällaisia en kaipaisi yhtään enää, sillä käyn kuntosalilla päivittäin eli kotona menee suihkusaippuoita todella vähän ja niitä on varmaan jo sangollinen odottamassa vuoroaan. Temppelipuu, eli plumeria on kuitenkin ihan kiva tuoksu.

PHILIP KINGSLEY Daily Damage Defence on hiuksiin suihkutettava ja jätettävä hoitoaine, jossa on kuumuussuoja. Hyvä, näitä tarvitsee aina.

Miltä boxi vaikutti?

torstai 22. tammikuuta 2015

Ja mitä sitten seuraavaksi: Syötävää deodoranttia

Joskus aiemmin postailin lehtivihreästä kehon tuoksuja neutraloivana aineena, ja nyt sitten osui silmään tällainen:


Piti oikein katsoa kaksi kertaa, ennenkuin tajusin. Siis on olemassa laventelin tai ruusun tuoksuisia karkkeja, joita syötyään kuulemma tuoksuu niiltä ja tuoksu pysy paremmin kuin ulkoisesti käytettävät hajuvedet. Kaupan on myös vaniljan tuoksuisia karkkeja ja annostus lasketaan painon mukaan. Yleinen annos on 2-4 karamellia ja tuoksuminen alkaa muutaman tunnin sisällä ensimmäisen namun syömisestä ja kestää tunteja. Parhaiten tuoksu erittyy hikeen, eli esimerkiksi tanssiessa.

Tämähän on tuttua valkosipulin superkuluttajille. Nyt vaan on todettu, että valkosipulin hajuaineiden lisäksi esimerkiksi geraniol-öljy ei hajoa kehossa, vaan erittyy hikirauhasten kautta ulos.

Mutta miksi juuri geraniol on asian ydin? Geraniol on monoterpeenialkoholi, jota löytyy ruusuöljystä, sitronellasta, laventelista, vaniljasta ja geraniumeista ("pelargoniat"). Sitä käytetään parfyymeissa ja keinotekoisissa makuaineissa, kuten persikka, vadelma ja lime.

Kiinnostuitko? Jos, niin näitä voi etsiä ebaysta ja amazonista.


keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Blur, blur, blur....

Huomasin muuten, että joulukalenteripostaukset loppuivat joulunaluskiireissä kesken, mutta ei se mitään, tätä esittelemättä jäänyttä voidetta on nyt sitten koekäytettykin ansiokkaasti.



Näiltä "hämärrysvoiteilta" ei ole viime aikoina voinut välttyä, sillä niitä alkaa olla sarjalla kuin sarjalla. Kaikista eniten inhoan niitä, jotka ovat naamalla kuin kittiä, paksua silikonipitoista massaa. Tämä ei tunnu ollenkaan sellaiselle, vaan on ohutta ja levittyykin hyvin.

Silikoneilta ei ole silti vältytty, vaan INCI näyttää seuraavanlaiselta:

Aqua, Glycerin, Dimethicone, Isohexadecane, Alcohol Denat., Sorbitol, Dipropylene Glycol, Synthetic Wax, Peg-10 Dimethicone, Dimethicone/Peg-10 Dimethicone, Dimethicone/Peg-10-15 Crosspolymer, Silica (Nano), Algae, Triethanolamine, Dimethicone/Polyglyceryin-3, Crosspolymer, Sodium Acrylates Copolymer, Sodium Hydroxide, Sodium Extract, Adenosine, Ascorbyl Glucoside, Nylon-12, Disodium Edta, Propylene Carbonate, Hydroxyethylpiperazine Ethane, Sulfonic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitreoscilla Ferment, Acetyl Trifluoromethylphenyl Valyglycine, Disteardimonium Hectorite, Ethylhexylglycerin, Polysilicone, Tocopherol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, CI 77891, Mica, Parfum.

Plussaa tietty parabeenien puutteesta, mutta siltikin: alkoholia ja noita inhoamiani silikoneja. Adenosiinia, joka on anti-inflammatorinen aine  - mutta se taitaakin olla sitten ainoa, jota en veden lisäksi moiti.

Onhan siinä toki puhtaaksi järveksi mainitusta Klamath-järven sinisestä levästä uutettua tehoainetta (FLOS-aquae  -uute, "sininen retinoli"), josta sarjan nimikin kertoo.

"Kliinisesti tutkittuja" tuloksia mainostetaan:

In 7 seconds, your features are softened and irregularities melt under your fingers
- Skin looks smoother for 97% of women¹
- Overall skin appearance looks improved for 97% of women¹

In 7 days, visible accumulated damage looks as repaired : smoothed wrinkles, lifted features, radiant youthful look.
- Skin feels suppler for 92% of women²
- Skin looks plumped for 80% of women²

¹ Self assessments, 42 Caucasian women, immediate effects
² Self assessments, 60 Caucasian women

Kuten lienen aiemminkin todennut, en oikein usko moisiin pieniin otantoihin ja sokkoutuksen kautta tapahtumattoman vertailun arviointiin, varsinkaan, kun se on tehty itsearviointina, vailla mitään tieteellisesti luotettavampaa metodia, mutta uskokoon, ken haluaa.

En nyt ihan teilaa tätä voidetta, kyllähän se on ihan OK meikinalusvoiteeksi, mutta en nyt ihan kärkipäähän sitä laita omalla listallani. Esittelen hiukan toisessa postauksessa jotakin hiukan parempaa :)

Hintaa tälle "ihmevoiteelle" on esimerkiksi Sokoksen verkkokaupassa 73 €/50 ml. Voide kannattaa taputella kasvoille mieluummin kuin hieroa ihoon.

tiistai 20. tammikuuta 2015

Bath & Body Works

Kun tässä postauksessa mainitsin Bath & Body Worksin tuoksut, on kai pakko myös esitellä niistä ainakin yksi. Tällä hetkellä se onkin ainoa, jonka omistan.

Tässä huushollissa pakkaavat vaan korkit hävitä jonnekin kummallisesti.

Tuoksun nimi on Moonlight Path, ja se on vuonna 2007 julkaistu "Limited Edition" -tuoksu, jota jossakin naistenlehdessä on verrattu esimerkiksi Viktor & Rolfin Flowerbombiin. Jotakin samaa näissä molemmissa onkin.

Moon Pathin ensituoksuttelu antaa mustaherukkaa, laventelia, bergamottia, mandariinin lehtiä ja korianterin tuoksuja. Sen jälkeen nenä tunnistaa ruusua, jasmiinia, orvokkeja, tuberosaa, ylang-ylangia, syreeniä ja kieloja. Pohjatuoksussa on santelipuuta, vetiveriä, tammen sammalta, vaniljaa, meripihkaa, myskiä, heliotrooppeja, tonkapapua ja patsulia. Patsuli ei onneksi kävele yli muiden tuoksujen, koska inhoan sitä silloin kun se valtaa liikaa tilaa muilta.

Jonkin verran siis samoja tuoksuaineita kuin Flowerbombissakin, ja pohja on kiehtovan kompleksikas, hiukan itämainen ja  mausteinen. Jos olet Flowerbombin ystävä, tässä saattaa olla hyvä ja edullinen vaihtoehto sille, jos vielä tätä jostakin löydät myynnistä.


maanantai 19. tammikuuta 2015

Gluteenitonta leivontaa

Olen aiemmin käyttänyt pellavansiemenjauhoja paljon leivonnassa, mutta niiden sisältämän kadmiumin takiahan pellavansiemeniä ei pitäisi kovinkaan paljoa syödä. Kadmiumista kirjoittelinkin joulukuussa täällä. Pellavasta vielä sen verran, että 30 g päivässä katsotaan päivittäisen saannin ylärajaksi. Kaksi ruokalusikallista painaa n. 25 g. Pellavaöljyn käytön katsotaan olevan turvallista enemmässäkin määrissä, sillä kadmium sitoutuu pellavan proteiinifraktioon, joten sitä ei siis juurikaan jää öljyyn.



Tällä hetkellä käytän todella paljon chia- ja riisinlesejauhoja leivonnassa. Näistä varsinkin nuo riisinlesejauhot ovat varsin mielenkiintoinen ja uudehko tuttavuus.

Tiedetään, että kauran käyttö parantaa veren rasvahappoprofiilia, mutta tiesitkö, että riisinleseellä on todennäköisesti samanlainen vaikutus? Tässä en puhu pelkästää kuidusta vaikutuksen aikaansaajana, vaan riisinleseissä on todennäköisesti muutakin vaikutuksen takana. Eläinmalleissa (Food and Chemical Toxicology 2005;43:747-753) on todettu riisinleseistä tehdyn tiivisteen laskevan huonoa LDL-kolesterolia (tässä vaiheessa täytyy muistuttaa, että eläinmallit eivät välttämättä toimi ihmisillä, mutta tästä voi saada kuitenkin jotakin osviittaa).

Riisinleseissä on runsaasti tokotrienoleja (E-vitamiinin muoto, voimakas antioksidantti), joka saattaa olla merkittävämpi vaikutuksiltaan kuin aiemmin tutkitut E-vitamiinin muodot. Tällä hetkellä oletetaan riisinleseiden tokotrienolien myös olevan turvallisempia kuin vitamiinipillereistä saatu E-vitamiini.

Riisinleseillä saattaa myös olla muitakin terveellisiä ominaisuuksia, joita ei ole vielä tutkittu. Se kuitenkin on tiedossa, että riisinlese sisältää B-vitamiineja, niiden aineenvaihduntatuotteita ja imeytymiseen vaikuttavia aineita (mm. magnesium ja sinkki). Riisinleseet sisältävät myös pieniä määriä kaliumia ja rautaa.

Chiajauhoissa (Salvia hispanica, mintunsukuinen kasvi) on taas paljon Omega-3  - rasvahappoja ja proteiinia ja geeliytyvää kuitua. Jo kaksi ruokalusikallista chiajauhoja sisältää 0,53 g Omega-3 -rasvahappoja, joka on 30% suositellusta päiväannoksesta miehillä ja 50% naisilla. Chia sisältää myös Omega-6 -rasvahappoja, ja niiden suhde Omega-3 -rasvahappoihin on ihanteellinen 1:3 (Omega-6/Omega-3).

Chia sisältää myös runsaasti antioksidantteja, kuten kofeiinihappoa, myrisetiiniä, klorogeenihappoja, flavonoleja ja kversetiiniä.



Kuvassa "yhden omenan omenapiirakka", jonka pohja on tehty parista desistä turkkilaista jogurttia, yhdestä munasta ja sekoituksesta chia-, riisinlese-, psyllium- ja mantelijauhoja ja kohotettu ruokasoodalla. Laitan joskus jauhojen sekaan myös vaniljanmakuisia munanvalkuaisproteiinijauhoja. Piirakka on makeutettu stevialla ja päällä on Ceyloninkanelia. Rasvaa tähän piirakkaan ei tarvita, sillä sitä tulee jogurtista ja chiajauhoista.


sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Manuka-hunajaa

Mukava viikonloppu takana. Arkeen paluu edessä. Hymyilyttää. Tein tilausta iHerbiin ja ajatus oli tilata manuka-hunajaa, mutta voi sitä valikoiman määrää... Piti hiukan opiskella aiheesta lisää, ja siltikään en pysty itselleni perustelemaan noin viidenkymmenen euron hunajapurkin ostoa. En.


Mikä siinä maksaa? Tätä pitää tutkailla hiukan kauempaa lähtien. Hunajaa on aina pidetty haavoja parantavana, antibakteerisena ja anti-inflammatorisena aineena. Sitä myös pidetään yskän lievittäjänä.

Kukaan ei tosin ole tutkinut, pitävätkö nämä väitteet paikkansa ihmisillä. Laboratorio-olosuhteissa hunajan on tosin todettu haittaavan ruokaperäisten patogeenien, kuten E. colin ja salmonellojen kasvua, ja hunaja myös tuhoaa sairaaloissa yleisesti esiintyvää stafylokokkia ja pseudomonasta. Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä tummempaa hunaja on, sitä paremmat antioksidanttiset ja antibakteeriset ominaisuudet sillä on.

Mutta sitten tämä manuka. Manuka-hunaja on teepuun (Leptospermum scoparium) kukkaishunajaa, lyhyesti sanottuna. Teepuu on Australian ja Uuden Seelannin alkuperäiskasvi. Nimitys teepuu juontaa juurensa kapteeni Cookin ajoille, jolloin hän teki "teetä" tämän puun ja toisen teepuuksi kutsutun, eli Melaleuca-lajikkeen lehdistä.

Manuka-hunaja on vahvasti tiksotrooppista joka johtuu sen sisältämästä kolloidista tai proteiinista. Tämän hunajan tyypillinen väri on tumma kermankeltainen tai tumma ruskea. Uuden Seelannin manuka-hunajan pitää sisältää vähintään 70% teepuusta (L. scoparium) tulevaa siitepölyä, muuten siitä ei saa käyttää kyseistä nimitystä.

Manuka-hunajalla on oma, erikoinen makunsa, jota voi kuvailla maanläheiseksi, öljyiseksi ja yrttiseksi. Siinä on aromaattinen ja hiukan kitkerä sivumaku.

Hunajassa on hydroperoksideja, jotka toimivat bioaktiivisesti ja siis tappavat bakteereja. Manuka-hunajassa on lisäksi metyyliglyoksaalia jota muodostuu teepuun kukkien meden sisältämästä dihydroksiasetonista. Metyyliglyoksaalin ajatellaan olevan voimakkaasti antibakteerisesti vaikuttavaa. Mitä korkeampi metyyliglyoksaalipitoisuus, sen bioaktiivisempaa manuka-hunaja on.

Hunajantuottajat ovatkin kehittäneet laboratoriotestin, joka mittaa metyyliglyoksaalin pitoisuutta manuka-hunajassa. Skaalaa kutsutaan UMF:ksi, joka on lyhenne Unique Manuka Factor -sanoista. On huomattavaa, että kaikki manuka-hunajat eivät sisällä korkeita pitoisuuksia metyyliglyoksaalia. Jotta hunajan katsotaan täyttävän bioaktiivisen hunajan ehdot, pitää UMF-pitoisuuden olla vähintään 10. Jos hunajan pitoisuus on 10 tai sen yli, merkitään purkkiin hunajan olevan "UMF Manuka Honey" tai "Active Manuka Honey".

Methylglyoxal Level
UMF® Grade
≥83 mg/kg
5+
≥263 mg/kg
10+
≥514 mg/kg
15+
≥573 mg/kg
16+
≥696 mg/kg
18+
≥829 mg/kg
20+
≥1200 mg/kg
25+
≥1449 mg/kg
28+


Taulukossa on avattu merkintöjen taustaa. MG tai MGO -lyhenteet viittaavat metyyliglyoksaali-sanaan, ja yleisesti ottaen MG- tai MGO-pitoisuuden ollessa vähintään 100 mg/kg hunajan katsotaan olevan luotettavasti antibakteriaalista.

Nonnih nyt päästiinkin sitten tuohon hunajan hintaan, eli tuolla ylempänä olevalla purkilla oli siis hintaa $52.99 (noin 46 euroa, 250 g), ja hinta korreloi suoraan metyyliglyoksaalipitoisuuteen, joka on purkin kyljessä merkitty MGO 550+, eli ainetta on vähintään 550 g/kg.

Nyt minäkin ymmärrän, mikä siinä maksaa!

lauantai 17. tammikuuta 2015

Lentokentällä - osa 2

Vielä tästä syksyisestä oleilusta Arlandsn kentällä. Kävinpä ekaa kertaa sellaisessa myymälässä, josta olen kuullut ja jonka ohi olen aina kävellyt sen kummemmin kiinnostumatta.



Kyseessä oli siis Victoria's Secret. Kävelin monta kertaa ohi ja sitten ajattelin, että poikkeanpa kuitenkin. Paljon puhuttu alusasuvalikoima ei ollut kovinkaan merkillinen, mutta eksyin sitten kosmetiikkahyllyille ja olin jo poistua ostamatta mitään, kun asiakkaita sisään pyydystelevä myyjätäs mainitsi nyt olevan tarjouksen kausituoksuista, eli kun ostaa kolme, saa saman verran ilmaiseksi, eikä näiden siis tarvitse olla edes samoja.

Siis takaisin tuoksuhyllylle, olinkin sieltä jo aiemmin bongannut erittäin miellyttävän tuoksun, jonka nimi oli "Amber Romance". Ihanan vaniljainen tuoksu, jossa on crème anglaisea (resepti linkissä), mustaa kirsikkaa, vaniljaa ja santelipuuta. No, se meni koriin ihan ensimmäisenä.



Muita ostamiani olivat punaisessa pakkauksessaan "Pure Seduction", jossa on melonia, luumua ja freesiaa. Pinkissä pakkauksessa on "Sheer Love", jossa liljoja, puuvillankukkaa, kamomillaa ja aloe veraa. Violetissa pakkauksessa on "Love Spell", jossa on persikkaa, kirsikankukkaa ja valkoista jasmiinia. Tarkkanäköisimmät huomaavat, että tässä on vasta neljä tuoksua, mutta juuri niin monta erilaista ostin ja osa meni joulupukin konttiin.

Kaikenkaikkiaan näissä tuoksuissa oli aika laimea pysyvyys, ainakin jos vertaa hiukan vastaaviin esimerkiksi Bath & Body Worksin tuoksuihin. En usko ostavani toista kertaa.

Quesadilloja.

Churroja.






Loppu odotteluaika kuluikin sitten tavanomaisella loungekierroksella ja syömässäkin kävin (ja söin myös loungessa aikani kuluksi...). Ei mitään erityistä :)

Kuinka moni on ihastunut Victoria's Secretin tuotteisiin?


Liikuntapäiväkirja - 58 viikkoa takana

Loppuvuodesta liikunnat jäivät hiukan satunnaisiksi, enkä sitten viitsinyt kerrasta tai kahdesta viikossa vielä raportoida tänne, sillä se tuntuu niin älyttömän vähältä. Tosin jotakin on sentään viikottain tullut tehtyä, mutta virallisesti palasin vasta salille tosissani tällä viikolla.

Kolme tunnin raskasta aerobista oli viikon saalis, joten vielä lihaskunto-osio pitäisi aloittaa ensi viikolla. Mutta alku se tämäkin, pitää vaan ottaa itseään tiukemmin niskasta kiinni ja päästä vanhaan rytmiin. Onneksi jouluna tuli syötyä ihan järkevästi, ettei siinämielessä mikään kuihduttelu ole tarpeen.

Bootsin kantislehdessä oli helppo ja hikoilematon neljän kohdan jumppaohjelma niille, joilla joulun jälkeen liikunnan aloittaminen on yhtä hankalaa kuin minulla. Pankaas kokeillen, kopsin sen tähän alle.



torstai 15. tammikuuta 2015

Downton Abbey

Downton Abbey -sarjan toistaiseksi viimeinen jakso tuli TV:stä, mutta maailmalla hulluuntuminen sarjaan jatkuu yhä. Sarjassa esitellyt edvardiaanisen tyyliset vaatteet tekevät kauppansa ja sarjaa hyödynnetään muillakin tavoilla.

Kuva: metro.co.uk
Marks & Spencer -ketju ennätti ensin tuomaan markkinoille sarjan mukaan nimetyn kosmetiikkabrändin. Samaan aikaan lehdissä esiteltiin, miten aikakauden meikki syntyy, tässä opastusta Lady Edithin lookiin.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Eräs amerikkalainen viiden tähden hotelli järjestää Downton Abbey -viikonlopun tämän kuun lopussa jo toista kertaa. Sea Island -hotellissa Georgiassa viikonloppupakettiin kuuluu kolme teemailtaa, mukaanlukien illallinen Lady Edithin kanssa, pukujuhlat ja Downton Abbey - tietokilpailuilta.

Toki lähempääkin löytyy faneille kaikenlaista. Itse kartanon virkaa sarjassa toimittava Highcleren kartano ja kylää esittävä Bamptonin kyCotswoldsissa eivät ole niinkään kaukana Lontoosta. Seutu on todella kaunista, suosittelen käymään!

Faneille järjestetään myös kaikenlaisia retkiä sarjan tapahtuma- (tai pitäisikö sanoa filmaus-) paikkoihin, lue lisää täältä ja täältä.

Sarjaa on kuvattu todellisuudessa aika laajalti eteläisessä UK:ssa etenkin, ja sisäkuvauksia tehdään Highcleren lisäksi myös Länsi-Lontoossa Ealingin studioilla. Palvelijoitten alakertaa kuvataan näyttämöillä 3A ja 3B. Hovimestari Carsonia näyttelevän Jim Carterin voi ainakin bongata pyöräilemässä studioille kuvauksiin, ehkäpä myös muita sarjan näyttelijöitä.

Kuka muuten tietää, että Lady Marya näyttelevä Michelle Dockery on myös laulaja? Hän on julkaissut myös albumin sarjassa äitiään, Coraa, Granthamin kreivitärtä näyttelevän  Elizabeth McGovernin kanssa ja kutsuukin tätä loistavaksi lauluntekijäksi. Hyvällä tuurillä voi Clerkenwellissä asuvan Michellen bongata jossain Lontoon jazzpaikassa laulamassa.

Tähän loppuun vielä pari kysymystä sarjaa katsoneille: Olisiko mielestänne rouva Crawleyn pitänyt mennä naimisiin lordinsa kanssa? Pitäisikö Tomin ja Sybbien jäädä kartanoon? Mitä mieltä?


Lentokentällä - osa 1

Jatkanpa tässä jo viime vuoden puolella aloitettua postausta, joten älkää ihmetelkö joulukoristeita. Sahailin loppuvuodesta muutamaan otteeseen edestakaisin Lontoon ja Suomen väliä, ja tässä postauksessa liikutaan siis Arlandan lentokentällä, jossa oli peruuntuneen tapaamisen takia aikaa katsella kauppojenkin tarjontaa. Ja vähän muutakin...












Kävin kokeilemassa "tax freessä" hajuvesiä, ja nuori naismyyjä ei ollut kuullutkaan Fragranticasta, eikä Guerlainin Shalimarin eri vaniljaversioista. Meillä oli erittäin mielenkiintoinen juttutuokio, kaikenkaikkiaan.

Kaikista kauimmin viivähdin Kiehl'sin hyllyillä, josta minut bongasi Kristin-niminen mukava myyjätär, jolla oli huikeat silmäripset. Omat, kuulemma, kiitos X-Lash  - nimisen aineen. Häneltä sain ison paperipussillisen näytteitä, josta olin aika tyytyväinen, ja juttua riitti.

Pussiin oli laitettu vielä ihana kiitoskortti! Varmasti käyn toistekin!

Kokeiltuani Kiehl'sin Actively Correcting & Beautifying BB Creamia, täytyy sanoa, että alan olla todella merkin lumoissa. Olen aiemmin kirjoitellut täällä parista toisesta Kiehl'sin tuotteesta, joihin olen hyvin, hyvin tykästynyt. Postaukset ovat luettavissa täällä ja täällä. BB-voide uppoaa ihoon hyvin, ei lähde kovinkaan helposti kiiltelemään ja tasoittaa ihon värin hyvin + kosteuttaa. Tykkään.

Makeupalley antaa kuitenkin aivan ristiriitaista arviota voiteesta. Kummallista kyllä. Lähinnä tuolla valitetaan peittävyydestä, mikä on mielestäni ihan hyvä. Plussaa myös auringonsuojakertoimesta, mikä on länsimaalaisille BB-voiteille harvinaisen korkea, eli 50.

INCI-lista näyttää tältä:

Active Ingredients: Homosalate 10%, Octisalate 5%, Octocrylene 5%, Titanium Dioxide 4.5%; Inactive Ingredients: Water, Dicaprylyl Ether, Glycerin, Alcohol Denat., Polyglyceryl-4 Isostearate, Ascorbyl Glucoside, Silica, Nylon-12, Disteardimonium Hectorite, Tribehenin, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Disodium Stearoyl Glutamate, Adenosine, Aluminum Hydroxide. May Contain: Iron Oxides, Titanium Dioxide

Se sisältää näytepussin tietojen mukaan myös C-vitamiinia (joka tietty on mainittu myös tuossa ylempänä listassa).

Onko joku kokeillut tuota BB-voidetta? Jos, niin mikä on mielipide siitä?

Oli mukavaa, kun vaihteeksi kulutti aikaa muullakin tavalla kuin istumassa loungessa.

PS: Jos joku halajaa Lookfantasticin tammikuun beauty boxia, niitä saa nyt postikuluineen hintaan 19,65 € täältä. £145-arvoinen ghd:n Eclipse Styler, tuo suoristusrautojen Rolls Royce, on lisätty randomisti 20:een boxiin, mikä tietty lisää jännitystä boxin tilaajille :)


keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kostean kelin mömmöt hiuksille

En tiedä, mikä on ollut ilmaston kosteusprosentti Lontoossa nyt joulun yli, mutta kuten aiemmin mainitsin, korkea se on ollut, ikkunat hiessä yötäpäivää yms.

Minulla on lisäksi omituinen hiusten laatu, sillä ne imevät todella paljon vettä eivätkä edes kuivu heti. Piti siis käydä Bootsilla katsastamassa, mitä sieltä löytyisi avuksi.



Olen aiemmin käyttänyt Joicon kosteussuojasuihketta muotoilutuotteiden yms. yllä, mutta tuon merkin löytäminen on ihan yhtä kiven takana Lontoossa kuin Suomessakin, joten jotakin muuta siis. Ilokseni löytyikin apua ongelmaan, vielä kun nämä saisi samaan purkkiin, kiitos!

Miksi ei useammilla hiuslakoilla voi olla kosteussuojaa samassa? Tässä nyt kuitenkin löytyi lakka, joka lupaa 24 h -kosteussuojan, ja hyvän (firm) pidon. Ja lunastaa lupauksensa hyvin.

Tuo seerumi olikin sitäkin mielenkiintoisempi, ihan pöhköön pulloon pakattu, tosin.




En yleensä kitise pakkauksista, mutta eikö tuon pullon olisi voinut suunnitella hiukan toisinkin? Materiaalia säästäen.

Jokatapauksessa tämä Frizz Ease Extra Strength 6 Effects Serum toimi myös loistavasti tukassa siloittaen, kosteudelta suojaten, suojaten kuumuudelta, pehmentäen hiusta, kosteuttaen ja taltuttaen villit suortuvat. Näköjään siinä on silkkiproteiinia vahvistamaan hiusta. Laitetaan pieni määrä pyyhekuiviin hiuksiin ja kyllähän se antoi tukea, joskaan oma pehkoni ei ihan sitä kaikista hienoisinta hiuslaatua ole muutenkaan.

Ovatko nämä tuotteet kenellekään tuttuja ennestään?


maanantai 12. tammikuuta 2015

Inkiväärin terveyshyödyt + ohje

Kerran ollessani töitten takia pidemmän ajan Etelä-Afrikassa, sain jostakin syystä hirveän köhän, joka oli varsin kiusallinen kokouksissa. Tällöin eräs paikallinen nainen neuvoi minulle kikan, millä pitää ikävä yskiminen kurissa. Ohut viipale inkiväärinjuurta suuhun, se ei haittaa puhumistakaan, jos sen pitää poskessa tai kielen alla. Toimi hyvin.



Inkivääristä on moneksi muuksikin. Sitä on jo tuhansia vuosia käytetty esimerkiksi pahoinvoinnin, merisairauden ja oksentelun hillitsemiseen. Ihan vaan palanen inkivääriä imeskeltävänä toimii hyvin näissäkin ongelmatilanteissa. Autopahoinvoinnista puhumattakaan.

Arabit, intialaiset ja yleensäkin aasialaiset keksivät inkiväärin hyödyt ensin, mutta jo 1500-luvulla tietoisuus tästä kurkuman ja kardemumman sukulaiskasvista ja sen käytöstä levisi Eurooppaankin. Tiedettiin jo silloin sen parantavan vatsavaivoja. Englantilainen lääkäri Robert Thornton mainitsee The Family Herbal -julkaisussaan  vuonna 1814 inkivääriä tarvittavan 2-3 kupillista aamiaiseksi lievittämään rankan ryyppäämisen aiheuttamaa dyspepsiaa. Tässä siis puhutaan tuoreesta inkivääristä tehdystä haudukkeesta.

Nykyisin inkivääriä käytetään mm. raskaudenaikaiseen pahoinvointiin, syöpähoitojen (kemoterapia) aiheuttamaan pahoinvointiin ja esimerkiksi postoperatiiviseen (leikkauksen ja narkoosin jälkeiseen) pahoinvointiin, joissa sen teho on varmistettu. Sitä voi käyttää palasena suussa tai teen tapaisena haudukkeena.

Inkiväärillä on ainakin kuusi parantavaa ominaisuutta:

1. Se vähentää kipua ja tulehdusta, mikä tekee siitä joillekin hyvän avun esimerkiksi päänsärkyihin, kuukautiskipuihin ja  artriittiin

2. Sillä on lämmittävä vaikutus ja se vilkastuttaa verenkiertoa.

3. Se estää rhinoviruksia, eli käytännössä vilustumista.

4. Se estää sellaisia bakteereja, kuten salmonella, ja protozooeja, kuten trikomonasta.

5. Suolistossa se ehkäisee kaasun muodostusta ja suolistokramppeja (spasmeja).

6. Se saattaa suojata vatsaa käytettäessä NSAID-kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai asetosalisyylihappojohdannaisia.

Raskauspahoinvointiin:

Kokeile inkivääriä teen muodossa, sen seassa tai kristallisoituina inkivääripaloina. Elleivät nämä tai inkivääri ruoan mausteena miellytä, hanki inkivääriä kapseleissa ja ota enintään näitä 250 mg / päivä.

Autopahoinvointi:

Ota tuntia ennen lähtöä 1 g jauhettua, kuivattua inkivääriä kapseloituna.

Leikkauksen ja anestesian jälkeinen pahoinvointi:

Inkivääriä ei voi suositella otettavaksi 7-10 päivään ennen leikkausta, koska se vähentää veren hyytymistä. Pahoinvoinnin estämiseksi suositellaan otettavaksi 500 mg kapselimuodossa 30 minuuttia ennen leikkausta ja 500 mg 2 tuntia leikkauksen/toimenpiteen jälkeen. Keskustele tästä kuitenkin aiemmin hoitavan lääkärisi kanssa.

Pahoinvoinninestohauduke (2 annosta, hyvänmakuinen)

2 kupillista vettä  - kuumenna kiehuvaksi ja lisää:
2 tl kuivattua minttua (tai 1 rkl tuoretta silputtuna) ja 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Ota hellasta virta pois, peitä kattila ja anna hautua 15 minuuttia.

Siivilöi sattumat pois ja lisää 1 tl hunajaa. Tarjoa lämpimänä.

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Lauantai-illan kokkailua ja Eton Mess'in ohje

Lauantai oli kokkailuilta, joskin minä huolehdin vain jälkkäristä, joka oli peribrittiläinen "Eton Mess". Ohje tulee kuvien jälkeen.

Pecorinosalaattia.

Kylmäsavulohta konjakilla maustetun katkarapusalaatin kanssa.

Kanaa thaikookoscurryssa, paistettuja omenan ja päärynänviipaleita ja basmatiriisiä.

Eton Mess jälkkäriksi.

Eton Mess

marenkeja murskattuna (saa olla isompia paloja ja liki jauhomaista)
mansikoita
kermavaahtoa

Kokoa annokset korkeisiin laseihin laittaen pohjalle marenkia, sitten (vaniljasokerilla maustettua) kermavaahtoa, sitten mansikoita palasina ja taas marenkia, kermavaahtoa ja mansikoita kunnes lasi on täynnä. Päällimmäiseksi nokare kermavaahtoa ja marenkirouhetta. Tee annokset ennen ateriaa, noin tunti ennen syöntiä ja laita annokset odottamaan jääkaappiin. Marenkipalojen pitäisi olla himpun verran rapeita, himpun verran kostuneita kermavaahdosta. Riippuu tietty marenkipalojen koostakin, paljonko kostuvat. Meillä oli isoja ja pienempiä paloja.