Huh, vuosi on alkanut flunssaisissa merkeissä. Luulen, että se on lähinnä tämän kostean ilmaston syy nyt.
Kaikkia konsteja voi flunssien selättämiseen kokeilla, yksi niistä on lysiini, joka on elimistön välttämätön aminohappo, jota on saatava ruoasta. Suositeltu annos on aikuiselle n. 1,2 g / vrk.
Lysiiniä saadaan mm. maitotaloustuotteista, joskin maidon kuumennuskäsittely saattaa hävittää sitä. Tässä mielessä juustot, kuten parmesaani, ovat parempia lysiinin lähteitä. Muita lysiinin lähteitä ovat mm. punainen liha, jotkut kalat, pähkinät, kananmuna, soijatuotteet ja esimerkiksi spirulina.
Lysiini vaikuttaa esimerkiksi virusinfektioihin, kuten herpekseen ja sen parantavasta ominaisuudesta
onkin tutkimuksellista tietoa. Lysiini saattaa myös alentaa kolesterolia ja vaikuttaa kalsiumin imeytymiseen sitä parantaen ja vahvistaa valtimoiden seinämien kudosta, ollen näin potentiaalisesti estämässä valtimoiden ateroskleroosia (kalkkeutumista) ja vahvistamassa luustoa.
Lysiini myös kelatoi raskasmetalleja, etenkin lyijyä.
MUOKS: Pilkkuvirhe korjattu.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Perehdytkö hieman tarkemmin tuohon suositellun annoksen määrään. Ei ainakaan 12 g ole suositeltavaa popsia.
VastaaPoistaNo ei ihan 12 g todellakaan, pilkku puuttui välistä. Huomattavaa on siis, että tämä on kokonaismäärä.
PoistaLisäravinteena herpeksen hoitoon löysin sellaisen ohjeen, että 1 g per päivä lisäravinteena max 12 kk tai 1 g x 3 päivittäin max 6 kk (WebMD)