lauantai 31. tammikuuta 2015

Viikonlopun viurutuksia

Mennyt viikko oli kyllä ihan superia siinä mielessä, että puhelinmyyjät soittelivat jatkuvasti. Vähän rasittavaa ainakin silloin, kun odottaa jotakin työpuhelua.

"Täällä on Maija hei, (alkaa lukea suoraan paperista myyntipuhetta)....." Keskeytän, yrittäen olla kohtelias: "Hei, säästän sun aikaasi nyt ja sanon heti, että en osta mitään ja sitä paitsi on hiukan kiirekin, kiitti ja moi". Suljen puhelimen ja huomaan, että just tuon lätinän aikana joku on yrittänyt minua kiinni.

Eikö myyjiä kouluteta nykyään, en periaatteessa jaksa edes kuunnella noita paperista luettuja myyntipuheita.

"Pekka täällä X:ltä (teleoperaattori) hei, sullahan on se meidän mobiililaajakaista..." "Joo, niin on ja hyvin on pelannut." "No nyt me voitais kun sun sopimuskautesi päättyy ja kaikki edut ja alennukset sen myötä, niin voitais päivittää se sun tikku 4G:ksi." Minä: "En mä tartte semmoista, oon ihan tyytyväinen...". "No mutta aattele, miten nopeasti sillä sivut latautuvat ja saa katsottua filmejä..." "Ihan hyvin mä filmit näen ja sivut lataantuvat ihan nopeasti tälläkin tikulla., olen ihan tyytyväinen tähän". "No mutta aattele, kuinka tyytyväiseksi sä vielä voisitkaan tulla tuosta 4G:stä!!!!!"

Jos on täysin tyytyväinen, niin voiko yhdestä 4G:stä tulla ihan suorastaan üübertyytyväiseksi? En usko. Loppuun tyyppi heitti kuin pienenä uhkauksena, että ellen ota sitä kerpeleen tikkua niin ollaan sopimuksen loputtua sopimuksettomassa tilassa ja kuukausimaksu voi olla sitten vaikka viisikymppiä. Menettäisin sitten vielä hervottoman tekstaripaketinkin, mutta enhän minä tykkää naputella tekstareita. Höh. No en kyllä ala viittäkymppiä maksaa perusmaksua, ei kai tuollainen ole laillistakaan.

Millaisella käyrällä se onnellisuus ja tyytyväisyys lisääntyvät, jos jo lähtökohtaisesti on tyytyväinen?

Merkillisiä myyntikikkoja, niinkuin nyt sekin esimerkiksi luontaistuotteiden kanssa hoettu asia, että joku aine esimerkiksi edistää suolen normaalia toimintaa. Miten normaalia toimintaa voi edistää, jos se on jo normaalia?

Sitten soitti joku kaupitellen XX-lehteä. sanoin, etten tykkää ko. julkaisusta. No mutta kun nyt saisit halvalla ja samaan pakettiin laitettaisiin näytenumero lehti YY:tä. Mutta kun se jo ttulee minulle muutenkin ja en sitäpaitsi tykkää XX-lehdestä. No, mistä sä sitten tykkäät? (luettelee litannian asioita). Ööh, no jos noista pitää valita niin kai ruoanlaitosta. Tästäpä myyjä riemastui. Niin, mutta XX:ssä on myös ruokareseptejä!!!!

No en todellakaan tilaa lehteä reseptien takia, enkä EDES TYKKÄÄ KOKO LEHDESTÄ! Läiskäisin puhelimen kiinni. Ei mennyt sana helposti perille tälle myyjälle.

Vanhemmat naiset ovat usein aika hyviäkin myyjiä. Tällainen soitti kaupitellen jotakin vitamiinivalmistetta. Rupateltiin siinä hetken ja sitten kun hän kehui valmisteen imeytyvyyttä, aloin kiinnostua ns. AUC-käyristä, niin täti lopetti puhelun siihen. Asia kiinnostaisi vieläkin, mutta ilmeisimmin sitä tietoa ei nyt ollut tarjolla. Jos olisi ollut ja olisivat vielä näyttäneet hyviltä, niin ehkä olisi tullut kaupatkin, mutta ei.

Että sellaista.


5 kommenttia:

  1. Puhelinmyyjät ovat rasittavia,vaikka työtäänsä tekevät.Niissä on myös iso ero kerran kävi nii että myyjä löi lopulta luurin mulle korvaan.Eix nyt tullu joku laki mikä kieltää kännykkäliittymien kaupustelun puhelimen kautta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, en ole ihan kärryillä noista lakimuutoksista, koska enemmän on tullut seurattua UK:n uutisia.

      Työtä se on tietty puhelinmyyntikin, mutta peräänkuulutan koulutusta siihen työnantajien puolelta!

      Poista
  2. Siis puhelinliittymien ja kytkylaitteiden myynti puhelimitse on todella vaikeaa ja osto vähintään arveluttavaa. MUTTA tarkista mikä mahtaa olla hinta ilman sopimusta sillä nettiyhteydellä, jos oli myynti tyyliin: jatkuu kauden jälkeen kulloisella voimassaolevalla hinnalla, voi hinta ollakin jotain aivan hirvittävää, eli päivitys voi olla kannattavaakin. Minusta parempi tyyli olisi ilmoittaa jatkuu sopimuskauden jälkeen hinnalla xx, tosin tämäkin voi olla kannattavampi päivittää, itse juuri puhelinliittymät päivitin nopeampaan nettiyhteyteen ja lisäsin puhepakettia ja säästin n 20 euroa kuussa hinnassa... mutta tein ihan itse ilman välikäsiä netin kautta :)
    Minulle joskus myytiin meidän perhe lehteä, hermostuin kun selittivät miten tarpeellinen ja hyödyllinen lehti on (nuorin on 13v ja vanhin 19... eli en ollut yhtämieltä) totesin ettei kiinnosta miten Ville 5v sai vetästyä kurikset ihan yksin päälle. Toinen on Prinsessa lehti myyjä ei muuten uskonut, kysyin mikä mahtaa olla ikähaarukka ko lehteen (oli alle 10v) totesin olevani pikkuisen yli-ikäinen tähän lahkoon ;)

    -hiikka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on hankalaa. Kilpailuttaminen voisi olla hyvä asia, mutta kahteen aikaisempaan operaattoriini en ole ollut tyytyväinen, joten ne suljettaisiin kisasta ulos heti ensimmäisinä, mikä sekään kai ei ole kohtuullista, sillä palvelut kuitenkin kehittyvät, ainakin toivottavasti.

      Pitänee ottaa yhteyttä operaattoriini ja selvittää asia. 4G:tä en välttis huoli, sillä hinta oli n. 15 euroa nykyistä kalliimpi per kuukausi. Katsotaan. miten asian kanssa menee.

      Raivostuttavinta on tietty se, että yritetään puhelimitse tuputtaa jotakin, jota ei tarvitse.

      Poista
    2. 4G on surkuhupaisa juttu, meillä ei toimi edes 3G kunnolla, ja asutaan ihan ihmisten ilmoilla :D
      -hiikka-

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!