Kuva: Womansday.com |
Parsakaali-selleri-tillikeitto (2:lle)
2 rkl kookosöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 kevätsipuli varsineen hienonnettuna
1/4 tl kuminansiemeniä
1/2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
7 dl kiehuvaa vettä
3 pilkottua sellerinvartta
1/2 limen raastettu vihreä kuoriosa ja mehu
100 g parsakaalen kukintoja
100 g pinaatinlehtiä (mielellään tuoreita)
1/4 avocado
6 g tilliä (no, kourallinen, osa koristeeksi)
1/4 tl pinkkiä Himalajansuolaa
Laita kattilaan 1 rkl kookosöljyä ja kuullota siinä sipulit, kuminansiemenet ja korianteri noin 2 1/2 minuuttia ja lisää sitten 1 dl kiehuvaa vettä.
Lisää seuraavaksi selleri ja lime ja anna kiehua noin 7 minuuttia niin, että nesteen määrä pienenee.
Lisää 4 dl kiehuvaa vettä, anna sen kiehahtaa ja lisää parsakaali ja loppu vesi + pinaatti ja anna pinaatin nahistua.
Siirrä kattilan sisältö blenderiin, lisää seokseen loppu kookosöljy, avokado, suola ja tilli ja ajele seos sileäksi.
Tarjoile kuumana, mutta älä enää keitä (avokado menee pahan makuiseksi) ja tillillä koristeltuna.
Maistuis varmaan mullekin :-)
VastaaPoista