Metsästäjänpihvit jauhelihasta
n. 300 g paistijauhelihaa
n. 200 g tuoreita sieniä (herkkusieni, siitake, osterivinokas, kantarelli tms. heti syömäkelpoinen sieni)
2 salottisipulia
2-3 rkl voita
n. 1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 - 2 dl kermaa tai kermamaitoa
suolaa, valkopippuria, mustapippurirouhetta
(yrttejä, ks. alla)
voita tai voi-öljysekoitusta pihvien paistoon
Aloita kuorimalla perunat ja valmistamalla lisukkeet (minulla oli tässä vihreitä papuja). Laita perunat kiehumaan. Laita lisukkeet (esim. vihreät pavut) kiehumaan vasta kypsentämisen loppupuolella.
Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi. Silppua sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Lisää sienet ja paistele, kunnes ne ovat kypsiä (n. 10min).
Sirottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kerma tai kermamaito vähitellen, kunnes seos on muhennosmaista. Sekoita tasaiseksi. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Voit silputa mukaan myös yrttejä, kuten persiljaa, timjamia (riivi vain lehdet), rakuunaa tai kirveliä.
Muotoile lempein käsin (älä siis taputtele jauhelihaa turhan tiiviiksi) jauhelihasta kaksi pihviä. Laita ne kuumalle pannulle, kun voi on sulanut ja lopettanut kuohumisensa. Paista kohtalaisella lämmöllä kunnes ne ovat saavuttaneet halutun kypsyysasteen (paistijauhelihan voi jättää sisältä raa'aksikin, tulee mehevämpi pihvi). mausta pannulla suolalla ja runsaalla rouhitulla mustapippurilla.
Kokoa annos ja tarjoa. HUOM! Jos tarjoat lisukkeena jotakin keitettyä/höyrytettyä vihreää, kuten nämä pavut, laita ne niiden kypsyttyä kylmään veteen (esim. vesihanan alle) ja kuumenna ne sitten uudelleen. Näin vihreä väri säilyy kauniimpana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!